Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď je na človeka toho moc a nepomôže mu ani spravodlivosť, ktorú by mal garantovať štát, tak niet divu, že to láka, aby si to človek vyriešil sám a že mu nakoniec z toho rupne v bedni... Dejová linka sa mi síce zdala celkom ošumelá a pocitovo sterilná, ako by úplne zbavená emócií, no na druhú stranu formálna stránka nebola vôbec zlá a páčila sa mi aj myšlienka v závere. Aj keď to s tým "Lovením jeleňov" sa mi zdalo trápne. Priemer. 60/100 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný snímek-drama jednoho muže-osobnosti, který již dlouhá léta učí čím dál více se zhoršující americkou mládež z méně uspokojivých sociálních vrstev. Jak asi dopadne vztah veterána teorie s mladým fetujícím praktikem, který nezná nic jiného, než výchovu ulice..?!! Role Garfielda přišita na kůži správnému herci, pan Jackson se jí zhostil nejlépe jak mohl. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na Reynoldse je námět zajímavou volbou, ve výsledku snad i malým vítězstvím. Do hlavní role velmi dobře obsazen S. L. Jackson, který zdařile sehrává obě rozporuplné polohy své postavy. Díky jemu a práci scénáristy se daří držet děj filmu na pouhý dohled od klasických zvratů a silně tak působí ve prospěch atmosféry filmu. 70% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jsem váš nový učitel a teď z vás grázlů udělám pomocí nějaké pošahané metody super studenty." Že už jste něco podobného viděli? Každý musel vidět jednu z mnoha variací na toto téma. Ale Saumel L. Jackson to vzal jinudy a neotřele. Obratně se vyhýbá klišé a hraje výtečně. Celou dobu jsem si říkal, že film má nakročeno k něčemu velkému a nemusel by to pokazit. A díky bohu nepokazil. Když už bych hledal problémy, došlo by nejspíše na nějaký střih, aby se lépe udrželo tempo. Každopádně spokojenost. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl o nějakou tu pětiletku dřív, možná bych hodnotil i výš. Po dvaceti letech služby ve věznici a celkových životních zkušenostech jsem už tak otupělý, že to se mnou moc necloumá. Spíš bych měl otázku: kolik desetiletí se točí filmy s touto tématikou? A kolik roků s tím prakticky nikdo nic nedělá? Nechci se dožít doby, kdy už se takovéto filmy točit nebudou A to z důvodu takové brutality, že by byly prakticky nezveřejnitelné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)

Reklama

Reklama