Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Makky 

všechny recenze uživatele

Hell Yeah! Slušná partia týpkov, celkom dobrá zábava, ale hlavne obstojná hudba. Kto má vzťah k podobnej hudbe, môže pridať hviezdičku. Mne to sedí na tú trojku. Aj keď som sa výborne zabavil, stále je to len a len obyčajný road trip, kde sa treba dostať z miesta A do miesta B cez kopu sračiek, ktorá sa nakoniec aj tak preskáče. KISSu ale týmto filmom určite nikto hanbu neurobil... A už len v ktorom filme by pri vstupe do kostola hrala skladba Highway To Hell. "You gotta lose your mind in Detroit Rock City" ()

aluna 

všechny recenze uživatele

"Don't you know what "KlSS" stands for? Knights In Satan's Service! ; Satan, Satan...Santa. They're the same letters. They're the same guy. It's the same friggin' guy!" "Uctívání Satana a drogy blízko našich dětí." A já říkám, radši nechat mladý hudbě a hudbu mladým, než aby skončily naše děti uctíváním Boha, protože to je uBohost, když jeden Otčenáš spraví vše, co děláme blbě. Například je třeba trochu krotit radost, vyhrajete-li lístky na svou nej kapelu, páč když v afektu zapomenete sdělit svý nacionále, nespasí vás ani Zdrávas a vy se pak můžete prodírat kostely, stripkluby a sámoškami či dělat nedobrovolný sparingpartnery wrestlerským nadějím, abyste se na něj prodrali. Ale ty "nejnevydařenější" akce jsou nakonec retrospektivně stejně ty nejlepčí! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - KISS, ta Ďáblova hudba!!!!......... Ikdyž o lístky přišli podivnou náhodou, nebo podivným scénářem, dá se to přehlédnout. Tu matku bych přinejmenším praštil. Ovšem scéna na záchodě okolo 18 minuty je srandovní. Pak to chce trochu štěstíčka a náhody aby to mohlo pokračovat. CITÁT - Jedeme do Detroitu!!!!...... Zajímavá je úvaha na téma Santa a Satan - je to jeden a ten samej chlap. Chvilkama mi příběh připadal trochu trapný a nedořešený. CITÁT - ....ale porno filmy takhle někdy začínaj, vole............. Kdo chce vidět své idoly udělá cokoli. Závod o získání vstupenek se pomalu rozjíždí. CITÁT - Nebo chceš vidět Kissáky jen na plakátech?........... Příjemná, chvilkama trochu trapná komedie s velmi dobrou hudbou. Mimo Kiss totiž ve filmu zazní třeba AC/DC, Thin Lizzy, Marilyn Manson, Angel, Ramones, Black Sabbath, T-Rex, UFO, The Sweet, Styx, Nazareth a další. KISS - Gene Simons, Paul Stanley, Ace Frehley a Peter Chriss. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na konci 90. let se roztrhnul pytel s nejrůznějšíma teen-komediema a jelikož v tý době jsem byl taky týnejdžr a můj duševní vývoj se tenkrát nějak zastavil, tak mám dodnes pro tyhle filmy určitou slabost. Problém je, že děj filmu je situován někam na konec 70. let a celý se to točí hlavně okolo muziky. Mně se teda z celýho soundtracku nejvíc líbila písnička Popcorn od Gershona Kingsleyho, tak asi nemusim nikomu vysvětlovat, že hudební produkce Kiss mě moc nebere. Nicméně našly se tam i nějaký lepší chvilky, u kterejch jsem se zasmál a navíc mam nějakou slabost pro Natashu Lyonne, i když teda objektivně asi moc hezká neni, takže je to asi spíš moje úchylka. Celkově bych to viděl na 3 hvězdy. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě baví takové ty hudební "road" filmy, které mají určitý start a cíl. Je jasné, že to s hlavními hrdiny dopadne dobře a všichni budou šťastní atd... Ale přesto mě baví sledovat jejich trapasy a překážky na cestě za lístkem na koncert skupiny Kiss :-). Nejsem tak úplně fanouškem rocku, ale třeba se k tomu časem dostanu a i přes tohle všechno jsem si tenhle film oblíbila. Herecké výkony super, zápletka super, šílená věřící matka byla skvěle na facku a Melanie Lynskey byla v miniroličce taky skvělá :-). Jeden z těch nejlepších hudebních filmů pro které mám slabost. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Když kluci dorazí do Detroitu, v pozadí je vidět spousta aut z 90tých let. Film se ale odehrává v roce 1978. (LilyDeLarge)
  • Čtveřice hlavních hrdinů jsou členy hudební skupiny Mystery. Každý z nich symbolizuje jednu postavu ze skupiny Kiss a ve filmu má dokonce i odpovídající partnerku. Hawk představuje zpěváka a kytaristu Paula Stanleyho a skončí se supermodelkou. Jam představuje Petera Crisse a jeho dívka se jmenuje Beth (podle písně, kterou Peter Criss pro Kiss napsal a zpíval), Lex představuje Gene Simmonse a jeho dívka se jmenuje Christine (podle Simmonsovy písničky Christine Sixteen). Trip představuje Ace Frehleyho a jeho dívka je poněkud extravagantní a vypadá jako z vesmíru. (liquido26)
  • Předtím, než se skupina Mystery setká se skupinkou diskofilů, poslouchají v autě píseň "Shout it Out Loud" z desky Destroyer. Jeden z diskoušů však z přehrávače vyhodí album Love Gun. (liquido26)

Reklama

Reklama