Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - KISS, ta Ďáblova hudba!!!!......... Ikdyž o lístky přišli podivnou náhodou, nebo podivným scénářem, dá se to přehlédnout. Tu matku bych přinejmenším praštil. Ovšem scéna na záchodě okolo 18 minuty je srandovní. Pak to chce trochu štěstíčka a náhody aby to mohlo pokračovat. CITÁT - Jedeme do Detroitu!!!!...... Zajímavá je úvaha na téma Santa a Satan - je to jeden a ten samej chlap. Chvilkama mi příběh připadal trochu trapný a nedořešený. CITÁT - ....ale porno filmy takhle někdy začínaj, vole............. Kdo chce vidět své idoly udělá cokoli. Závod o získání vstupenek se pomalu rozjíždí. CITÁT - Nebo chceš vidět Kissáky jen na plakátech?........... Příjemná, chvilkama trochu trapná komedie s velmi dobrou hudbou. Mimo Kiss totiž ve filmu zazní třeba AC/DC, Thin Lizzy, Marilyn Manson, Angel, Ramones, Black Sabbath, T-Rex, UFO, The Sweet, Styx, Nazareth a další. KISS - Gene Simons, Paul Stanley, Ace Frehley a Peter Chriss. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmů, na který se ne jen dá dívat, ale taky se u něj parádně pobavíte. Herci hráli nezkušené puberťáky velice přesvědčivě a k tomu doprovodná skvělá hudba skupiny Kiss a dalších rockových pecek. Klidně bych si troufla dát i ty 4*, ale když tohle porovnám s jinými čtyřhvězdičkovými filmy, takových kvalit zas komedie nedosahuje, tudíž zůstanu ještě trochu při zemi. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na konci 90. let se roztrhnul pytel s nejrůznějšíma teen-komediema a jelikož v tý době jsem byl taky týnejdžr a můj duševní vývoj se tenkrát nějak zastavil, tak mám dodnes pro tyhle filmy určitou slabost. Problém je, že děj filmu je situován někam na konec 70. let a celý se to točí hlavně okolo muziky. Mně se teda z celýho soundtracku nejvíc líbila písnička Popcorn od Gershona Kingsleyho, tak asi nemusim nikomu vysvětlovat, že hudební produkce Kiss mě moc nebere. Nicméně našly se tam i nějaký lepší chvilky, u kterejch jsem se zasmál a navíc mam nějakou slabost pro Natashu Lyonne, i když teda objektivně asi moc hezká neni, takže je to asi spíš moje úchylka. Celkově bych to viděl na 3 hvězdy. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně akční, svižný, často natočené s obrazem rozděleným na 2-3 záběry - prostě aby se do těch 91 minut vešlo co nejvíce :) Fanatická obliba skupiny KISS, která vládla světu v 70tých letech a čtveřice kluků, kteří jsou tak rozliční :D Nábožensky fanatická matka, jejíž neustálé upozorňování na víru v Boha mi už lezla na nervy, touha po získání lístků a nic jiného v tu chvíli pro kluky neexistovalo :) Každý si ten večer prožil něco unikátního a jako perlička na konec ten koncert :) Prostě bomba :) Je to šílené, dostatečně prdlé, ale úměrné zábavě, aby to nezabředlo jen v kupě písniček skupiny KISS a nebo zbytečného plácání o ničem :) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Agresivnejsia verzia Zemeckisovho I Wanna Hold Your Hand. Postavy su tu vsak bohuzial nesympaticke hovada v najhorsich tradiciach 90's teenagerskych komedii. Ma to vsak super hudbu, cele to pekne slape a obcas som sa dobre zasmial. A navyse KISS mam rad a ich koncert som si velmi uzil. Slusny dobovy zanrovy nadpriemer za silnejsich 6/10. Spominany Zemeckisov debut je vsak uplne ina liga ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Během koncertu Kiss se v jedné písni mění Stanleyho kytara z Gibson Flying V na Ibanez Iceman. (liquido26)
  • V roce 1978 odehráli Kiss v Detroitu dvě představení, 20. a 21. ledna. Ani jedno z nich se nekonalo v COBO Hall jako koncert ve filmu. Oba koncerty proběhly na Olympia Stadium. (liquido26)
  • Amandu Finchovou, která v baru sbalí Hawka, hrála přítelkyně Gena Simmonse, Shannon Tweedová. (liquido26)

Reklama

Reklama