Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (883)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nádherně zamotaný a hezky vymyšlený. Ze začátku sice keců plno, trochu nuda (bylo moc pasáží bez hudby), ale o to zajímavější konec. Pro mě je minus asi ve 2 místech, kdy se podle mě někdo zachová hloupě. Ale přistupoval jsem k tomu jako k obyčejnému filmu, bez očekáváním takže postupně narůstal můj dobrý dojem. # příběh 8 | hudba 6 | humor 5 | akce 3 | napětí 4 | pustil bych si znovu 7 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem mrknul znovu na Ritchieho prvotinu. Mezi postavami je hromada drsňáků. Někteří jsou v tom, že dělají ze sebe drsňáka, úspěsnější, někteří míň. Super ale je, že jsou zároveň taky poměrně dost civilní a tím pádem i realističtí. Není to tak přehnaná stylizace nereálných nadsamců, které rád používá Ritchie v novějších filmech. Film je projetý nějakým zvláštním žlutohnědým filtrem, díky kterému je vlastně vizuálně docela neatraktivní, ale to vyvažuje vychytaná režie plná cool záběrů. Příběh je taky překvapivě povedený. Sledujeme všemožné zlodějíčky a gangstery, kteří chtějí se sebou navzájem vyjebávat, díky čemuž se dá do pohybu spirála událostí směřující k velkolepému akčnímu finále. Lock, Stock and Two Smoking Barrels je hodně povedený film (podruhé se mi líbil dokonce víc) a opravdu působivý debut. (8/10) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dynamicky a expresívne natočený film plný razantných filmových sekvencií, sprevádzaných rockovou hudbou, pojednáva režisér s tarantinovskou záľubou v rafinovane estetizovaný násilia. Dielo však trpí nezvyčajne veľkým prebujneným počtom postáv a dejových zvratov, postavených na sériu omylov a zámen. Režisér Guy Ritchie v dynamickom a expresívnym vizuálnom štýle okato ťaží z úspechu čiernych komédií. Britský film Zbaľ prachy a vypadni sa objavil odnikiaľ a vzbudil po celom šírom svete mierne pozdvihnutie. Neznámy scenárista a režisér Guy Ritchie nakrútil s neznámymi hercami sviežu zmes toho najlepšieho z dvoch kultových filmov: Pulp Fiction a Trainspotting. Či mu odpustíte kopírovanie, je už na vás. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Možná Ritchie převzal žánr hláškovacích gangsterek od Tarantina, ale jak tady, tak hlavně ve Snatchi dokázal, že se Quentin se svými prvotinami může jít klouzat. Asi nikdy nepochopím, jak se dá vymyslet scénář s takovými postavami (černoch z baru mluví za všechny), dějem (půl milionu, zhulenci, kulomet, strážník a spousta dalšího) a režijními vychytávkami, jimiž Guy úplně srší. Pohodový soundtrack, začátek nové éry a vznik kultovní parády. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se hned svým prvním celovečerním filmem nesmazatelně zapsal do krimikomediální kinematografie, když napsal a zrežíroval tak úžasně originální a vtipné (nebo spíš originálně vtipné?) dílo jako je Sbal prachy a vypadni. Žádná hardcore zápletka, ani věrohodné zobrazení podsvětí, nýbrž čirá zábava, černý humor, absurdita, až si budete ťukat na čelo (s konstantním úsměvem na tváři samozřejmě) a promyšlený scénář s parádními dialogy, z kterých musím jednoznačně vypíchnout geniální "If you hold back anything, I'll kill you. If you bend the truth, or I think you are bending the truth, I'll kill you. If you forget anything, I'll kill you. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill you." Takže s přihmouřenýma očima nemohu jinak než 5*. 9/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Film byl věnován Lenny McLeanovi. Bohužel představitel Barryho zemřel přesně měsíc před premiérou filmu. Mimochodem, než se stal hercem, živil se jako boxer bez rukavic. (don corleone)
  • Mickey (Ronnie Fox) má ve filmu zbraň Bren MK1 ráže .303 British. (dc125)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama