Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (92)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě možná nejlepší povídková žánrovka, jakou jsem kdy viděl. Příběhy jsou seřazené od nejkratšího po nejdelší a všechny mají něco do sebe. Vedle dostatku krve a dalších chuťovek upoutá stylizace, která si ničím nezadá s Burtonem a pozitivem je i všudypřítomný humorný nádech. Herecky překvapivě na vysoké úrovni a Clancy coby vedoucí pohřebního ústavu byl famózní. Spindell svoje kraťasy přetavil do parádního celku a nezbývá než se těšit na to, s čím přijde příště. Pokud se to ponese ve stejném duchu, budu spokojen. 90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mortuary Collection je výtečně natočená a krásně vypadá. Vizuál je fantastický a atmosféra na mnoha místech skvělá. Clancy Brown je boží a právě tenhle příběh dívky a pohřebáka, je rozhodně nejlepší částí filmu, zvláště ve finále. Ovšem jednotlivé příběhy, které Clancy Brown vypráví, už zdaleka tak dobré nejsou. Jak už to tak bývá, mají různou kvalitu, bohužel sestupnou a bohužel ani ta první, nejkvalitnější, není kvalitní příliš, a navíc je nejkratší. První historka obsahuje monstrum a lá Lovecraft nebo Věc, druhá přináší zatraceně originální nápad a pořádnou porci černého humoru a poslední povídka už byla jenom nudná. Jako celek je tedy film velmi nekonzistentní, což je velká škoda, ale bohužel se to dalo čekat. Ve výsledku jen lehce nadprůměrná podívaná, kterou zachraňují scény dívky a hrobníka, které jsou skvělé, a kdyby byl takový celý film, jednalo by se možná o nejlepší horor za dlouhá léta. 60%. ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Upečené deti v rúre mám rada aj ja. Hlavne s cesnakom a na rasci. Niekoľko navzájom nesúvisiacich príbehov, niektoré úplne debilné (ale poslucháčka to aj povedala, a rozprávač uznal, čo vlastne bolo tým pádom ok). Pre mňa nebol strašidelný nijaký, ale myslím, že čo sa hororových prvkov týka, tak gradovali. Trochu stupídne a nadnesené, ale no a čo? Ale koniec ma celkom prekvapil. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Typ snímku, který má určitý základ, který se vyvíjí i když se odvádí divákova pozornost jinam, která rozvíjí daný základ. Vše velmi zručně natočené a kvalitně zpracované. První povídka ovšem svou digitálností a jednoduchostí spíše odpudí než zaujme, takže jsem byl ke snímku z počátku skeptický, ale povídky začaly gradovat a byli neustále lepší. Každá poukazovala na jiný typ strachu, takže celý příběh působil na diváka snad téměř všemi různými hororovými prvky. Což beru jako ohromné pozitivum a určitě by neměl ani jeden hororový fanoušek nevynechat tuhle zajímavou (digi) jednohubku. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomu poviem že poriadna hororová poviedkáreň. Bavili všetky poviedky, aj tá prvá s tou chobotnicou v stene. Páčilo sa mi, ako to celé do seba v závere zapadlo a ako sa celý príbeh rozmotal. Dokonca aj na taký malý twistík došlo. A Clancy Brown bol parádny, sa našiel v tomto. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama