Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na pozadí budovy pohřebního ústavu se stahují temné mraky, blýská se a začíná pršet. Atmosféra akorát tak pro odvyprávění několika bizarních příběhů o těch, co zesnuli nehezky....brutálně...zkrátka chcípli. Ve skříňce za zrcadlem na toaletách se cosi skrývá, kondom rozhodně není přežitek, aby to, co šlo dovnitř, nešlo stejnou cestou ven, eutanazie nemusí být vždy nejlepší řešení, kord když se pro ni rozhodne pouze jeden z partnerů, a na chůvy je třeba dát si pozor, což věděl už W. Friedkin a mnozí další před ním. A pokud je průvodcem Clancy Brown, který bych mohl strašit i nenalíčený, pak je o zábavu postaráno! Hororové antologie mám velmi rád, protože vždy je naděje, že alespoň jedna povídka za to bude stát. Tady je sice nejlepší poslední, ano, zlatý hřeb, ale u porodu se člověk zasměje, až hrozí zástava srdce, a ve výtahu se vyděsí hlavně s vědomím, že ho používá dennodenně. No a chapadla Cthulhu nezklamou nikdy. Fanouškům žánru lze jen doporučit. Tož tak. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

The Mortuary Collection neboli Povídky z márnice je celkem fajn oddechová sbírka příběhů, která se dá srovnávat s letošními Books of Blood. Ty na mě ale zapůsobily více a výsledek byl daleko lepší, nicméně i tento film stojí za zhlédnutí. Co vidím jako největší problém, že se tvůrcům nepodařilo vytvořit pouto mezi divákem a postavou, jako tomu bylo v předchozím zmíněném filmu, postavy jsou rozebrány jen povrchně a to způsobí, že si na povídky za týden nikdo moc nevzpomene. Jinak má film ale víceméně pozitiva, ať už solidní retro vizuál (který se fandům žánru bude líbit), tak dost nápadité povídky (fuckboy, na kterého sešle jeho "obět" dost nevšední kletbu - nebudu spoilerovat, nebo manžel, který má na krku paralyzovanou ženu, a tak se jí pokusí zabít...). Výsledek je docela kvalitní jednohubka na dlouhý večer, která se bude líbit širšímu publiku, protože zabrušuje více do fantasy stylu a není to čistě jen krvavý nebo duchařský horor, ale sám si podráží nohy povrchně načrtnutýma postavama, na kterých by měl právě podobný film alespoň trochu stavět. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Netradiční horor, který ihned zaujme již způsobem, jakým je vyprávěný. Clancy Brown, jakožto vedoucí pohřebního ústavu provází Caitlin Custer (zájemkyni o volnou pracovní pozici) budovou a vypráví ji přitom strašidelné příběhy. Každá historka je svým způsobem originální s jasným poselstvím, že zlo nezůstane nepotrestáno. Tedy až na poslední historku, kdy se vyprávění chopí Sam (Caitlin Custer) a poví historku ze svého života, kde padouši vždy zvítězí. Bude vyvedana ze svého omylu? No závěr byl prostě dokonalý a musel jsem se opět rozhodovat mezi 4-5 hvězdami. 84% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Příběhy jak ze seriálu Věřte nevěřte, avšak o dost chutnější (sex bez kondomu a jeho následky), brutálnější a propracovanější. Všechny povídky mají něco do sebe, nejvíce se mi zalíbila třetí, o chlápkovi, který má doma nemocnou manželku a dostane návrh, jak se jí zbavit (scéna ve výtahu TOP) Každopádně, nebýt zde výborných Gore scén, byl by to až moc dětinský Horor, takže za to hvězda navíc, ale finále mi moc nesedlo, takže zase jedna * dolů. Slušná hororová antologie, která neurazí, ale vidět po druhé už asi neplánuji, nebo snad ano ? No uvidíme. (412. hodnocení, Full HD) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pastelková antologie. Celek hýří barvičkami, hravostí a takovou zvláštní, až dětskou naivitou. Bohužel ta dobová zasazení jednotlivých povídek jsou naprosto zbytečná. V drtivé většině je jejich děj umístěn do interiéru a je tak v podstatě jedno, jestli se povídka odehrává v 50. nebo 80. letech. Chválím však přednostní využívání praktických efektů před těmi CGI (to o sobě dává vědět hlavně v prvním a třetím segmentu) a všudypřítomnou vtipnou morbiditu. Tady podle mě vyhrává povídka číslo 2, už jen za ten nápad a onen nevídaný porod. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama