Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Atmosféra 30.rokov je zobrazená celkom dobre. Vojnových scén tu nie je veľa a ani ničim neohúria slúži len na dokreslenie príbehu. CH.Theron opäť dokazuje,že je nielen veľmi pekná, ale aj veľmi talentovaná herečka. Ja osobne som tento film požičal kvôli sympatickému nemeckému hercovi T.Kretschmannovi, ktorému úlohy nemeckých dôstojníkov sedia ako uliate. Spomeniem Pianistu, Pád tretej ríše, V rukách nepriateľa. Práve scéna jeho ....... skrz okno je ako z iného filmu. Nečakane drsná a realistická. Na pozretie celkom fajn.60%. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Možná by to dopadlo i dobře, nebýt té tuny nelogických střihů, střídání lokací a prazvláštního posouvání děje. Největší zápich je snad na nádraží u odpalování bomby, kdy Townsend během asi dvou střihů stihne dostat kulku, objevit se v katedrále v centru Paříže a skončit v nemocnici v Londýně (mezitím ještě uběhnou nejlépe dva roky a Townsend všechno vypravěčským hlasem dovypráví). Takhle nějak se ale začíná film vystříhávat až od své druhé poloviny. Do té doby sice postavy po plátně jen bloumají, nicméně celkově to ještě působí konzistentně a jako poetická výpověď o rozmařilých a zamilovaných lidech na přelomu 20. a 30. let jakžtakž funguje. Finále je ovšem na facku, kdy kromě toho, že se odehrává během povstání v Paříži, nevíme odkud se všechny postavy berou, kdo a kam celou dobu vůbec směřuje, jestli Němci nebo Němec, Francouzi, Charlize či Townsend, který to nakonec samozřejmě nestihne. Na ty tři to vytahuje fakt, že v porovnání s věcmi, které jsem po cestě autobusem byl nucen zhlédnout, jsem Hlavu v oblacích nesmírně ocenil :) ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

70% Tenhle film má skvělé herce,především tedy božskou charlize, která by se v pohodě obešla bez dialogů a vše vyjádřila jen pohledem očí, stuart townsend taky nehraje spatne, ovsem reziser plne nevyuzil jejich potenciál a predevsim potenciál svého vlastního scénáře, když už konečně dojde na nějakou zajímavnou scénu, tak je utnuta (výbuch zdravotnického auta, o sexuálních scénách nemluvě), nebo prostřižena s nějakou jinou, přičemž díky prostřihu vyprchá veškeré kouzlo. Hudba je místy na dost nehodících se pasážích a hlavně mě dost zklamal nedotažený závěr. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Spojením jmén: Charlie Theron, Penélope Cruz a Stuarta Townsenda bylo nejlepším možným řešením. Příběh o válce, velkém přátelství, lásce a žárlivosti. Příběh je zasazení do dobového předválečného a poté válečného období. (Stuart) cukrouškem a snílkem v oblacích, zamilovaný do (Charlie) ženy která je svou orientací bisexuální. Extravagantní a krásně lidsky srdečná (Penélope) žena, která dokáže rozumně uvažovat i v prostředí války. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bezcílné bloumání plnokrevných postav nedokrveným světem začíná teprve v poslední třetině nést vnější znaky nějakého příběhu. Příliš pozdě na spásu barvotiskové story o pařížských snobech, kteří byli před druhou světovou válkou stejně sebestřední jako dnes. Výborná Charlize Theron, ani zajímavý Stuart Townsed, který má hlavu spíš mezi jejíma nohama než v oblacích, film před zaslouženou videodistribucí zachránit nedokázali. 60% Zajímavé komentáře: pshimi, jojinecko, Wormboy ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama