Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Charlize, Charlize, Charlize! Třikrát sláva. Hlas jak Katherine Heigel a herecky perfektní. K tomu krásná Penélope se svojí špangličtinou (a nemalým hereckým talentem) a máme tu slušné válečné romantické drama. Ačkoliv ta válka je jen prostředí příbehu, tohle není akčňák. Ke konci se film začal českému podobat Musíme si pomáhat. A přijde SPOILER: až na ten závěr, škoda :(. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Film se může zdát okouzlující a strhující díky atraktivnosti soužití milostného trojúhelníku v třicátých letech. Bylo zde hodně vášně, posedlosti, žáru, ale pořád mi tam nějak nesedělo to časové období. Herci byli voleni tak, aby se sešly ženské typové protiklady a muž nahodile. Právě na úkor žen zanikal výkon S. Townsenda. Dějově se film ubíral dobře, byl plný zvratů a bez happy endu. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Příběh někdy ztrácel na tempu a občas působil hodně nevěrohodně (hl. ve válečné části), ale celkově jsem byl spokojen. Především ztvárnění napínavého závěru mne velice příjemně překvapilo. Charlize Theron hraje podle mého názoru naprosto úžasně (opět) a je jedním z důvodů, proč jsem se nakonec rozhodl dát 4 *, místo původně plánovaných tří. To hobit: "Přepjaté herecké výkony"?! ()

Aybi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Ukázka toho, že v jakékoliv době i přes rozdílnost povah může mezi lidma existovat neskutečné osudové pouto. Charlize Theron mě jako Gilda uchvátila. Už jen ta směs výrazů, co jí proběhla ve tváři, když se Guy vrátil z války, od překvapení, radosti, že je naživu a připomínky zrady, byla naprosto ohromující. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Atmosféra 30.rokov je zobrazená celkom dobre. Vojnových scén tu nie je veľa a ani ničim neohúria slúži len na dokreslenie príbehu. CH.Theron opäť dokazuje,že je nielen veľmi pekná, ale aj veľmi talentovaná herečka. Ja osobne som tento film požičal kvôli sympatickému nemeckému hercovi T.Kretschmannovi, ktorému úlohy nemeckých dôstojníkov sedia ako uliate. Spomeniem Pianistu, Pád tretej ríše, V rukách nepriateľa. Práve scéna jeho ....... skrz okno je ako z iného filmu. Nečakane drsná a realistická. Na pozretie celkom fajn.60%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno