Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

kinej 

všechny recenze uživatele

Mám moc moc rád hory a lezení. Tenhle film mě zklamak, lae zase není tak blbý, jako například Vertiical Limit. Když pominu, že příběh je absolutně nereálný, tak je zde stejně několik dalších chyb. Už jen to prostředí. Jestli někdo někdy viděl zbáběry z K2, jako jsou například ve skvělém dokumentárním seriálu České himalájské dobrodružství, ten nedokáže v v oněch kopcích, kde byl film natočen vidět Himaláje ani s obouma očima přihmouřenýma. Jakýkoliv autentický záběr by filmu prospěl, jelikož záběry z opravdové K2 působí opravdu jinak. No, ale alespoň se někdo pokusil natočit lezecký film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K2 je druhá najvyššia hora na svete. Jej vrchol sa nachádza v nadmorskej výške 8611 metrov. Leží v ázijskom pohorí Karákóram na hraniciach Pakistanu a Číny. V koprodukčnom snímku režiséra Franca Roddama sa pokusia pokoriť túto majestátnu horu dvaja Američania. Advokát Taylor Books a profesor Harold Jamison. Aj keď sú obaja veľmi skúsení horolezci, výstup na K2 sa im poriadne skomplikuje. Film "K2" je kvalitná horolezecká dráma. **** ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před necelým měsícem jsem narazil na knihu Reinholda Messnera "K2: Chogori - Velká hora", která je především o jeho výpravě a dalších významnějších expedicích na tuto horu. Natolik mě kniha zaujala, že jsem chtěl vidět i nějaký ten filmek o této krásce a vzpoměl jsem si, že před dávnými lety jsem něco podobného viděl. Jen jsem začal shánět, K2 jsem sehnal u novinového stánku. Film je sice o fiktivní expedici, ale opravdu v mnoha jedotlivých situacích byla zřetelná inspirace ze skutečné historie výprav na tuto horu. Sice nejsem horolezec, ale podle toho co vím, vše bylo celkem reálné, jediné co se dá vytknout je ten šťastný závěr. Na K2 platí pravidlo, že když se tam jednou někdo zraní, není šance aby se dostal dolu, je to příliš velké riziko pro ostatní členy a to zvlášť, když už zbude jenom jeden zdravý. Navíc je znát, že záběry nejsou z K2, ale to se snad dá prominut. I tak mě film pohltil a upřeně jsem sledoval od začátku do konce. Nakonec tedy musím nějaká procenta strhnout, ale i tak film pro mě získal slušných 85%. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Ještě že u nás začali topit, z toho filmu mi v deštivém počasí byla trochu zima. Pamatuju si, že se mi jako malé udělalo špatně při pohledu na omrzlého fousáče se zlomenou nohou. Dnes už mi to tak nechutné nepřipadá, věřím, že v té době to musela být úžasná podívaná, při záběru na zasněžené hory a bezva příběh, ale já už jsem trochu zhýčkaná dnešními filmy (a taky filmy typu Přejezd Kassandra), takže dávám 3 hvězdičky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na opakované shlédnutí teda docela zklamání a snížil jsem hodnocení o jednu hvězdu. Ten některými zde avizovaný drsný chlapský film se v mých očích nekoná. Spíš takové hodně neosobní drama s absolutně nezajímavými postavami a neúměrně přepálenou a nudnou první polovinou. Přírodní scenérie a celkem realisticky natočené horolezecké scény v polovině druhé pak sice leccos zachrání, ale výsledný dojem je u mě pořád takový nijaký. Sorry Laco, ale tebou proklínaný Everest je v mých očích určitě o třídu výš.45% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Franc Roddam po hlavních představitelích vyžadoval dobrou fyzičku, jelikož i pouhých pár kroků ve vysoké nadmořské výšce je vyčerpávajících. (cheyene)
  • Tvůrci měli na natáčení 56 dní, přičemž jeden den ztratili kvůli nepřízni počasí, které znemožnilo let štábu k Mount Waddingtonu. (cheyene)
  • Batohy, které nosiči mají na zádech, jsou ve skutečnosti prázdné. (cheyene)

Reklama

Reklama