Reklama

Reklama

Univerzální voják: Zpět v akci

  • USA Universal Soldier: The Return (více)
Trailer

Bývalý univerzální voják Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) je nyní především ovdovělým otcem milované dcerky Hilary. Svou profesionální kariéru ovšem nezanedbává a jako technický expert se podílí na přísně tajném vládním projektu, který rozvíjí ideu vraždících strojů k dokonalosti tím, že k řízení bojové jednotky používá supercomputer S.E.T.H. Nečekané problémy se zdánlivě dokonalou technologií nastanou ve chvíli, kdy se kontrolní počítač postaví proti svým lidským tvůrcům a jako osobní stráž použije neporazitelné univerzální vojáky. Zrádný S.E.T.H. tuší, že největší problémy bude mít s ostříleným veteránem Deverauxem a aby ho předem zpacifikoval, organizuje únos jeho dcery. Tím se ale dopouští sebevražedné chyby, protože Luc udělá všechno pro to, aby nemyslícím vrahounům natrhl triko i slezinu, zpacifikoval vzpurný počítač a zachránil Hilary. Akce může začít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Univerzální srajda: Prd v akci... Nemá smysl tajit, že jediným důvodem ke spuštění tohoto večerního programu TV H@vna byla představa, jak se tady nad "kvalitami" filmu pohrdavě vyzvracím. Jinak bych raději s Bratrstvem neohrožených zamířila už potřetí do Carentanu. Nejsem a nikdy jsem nebyla fanynka malého belgičana s velkou boulí a úctyhodnou roznožkou, zbylé obsazení se rekrutuje převážně z řad steroidy napíchaných neherců, sci-fi pozadí je zcela fádně současné... UV:ZvA pro mě zkrátka neobsahuje jediné lákadlo, jediný klad, zato záporů by se našla kvanta (režie, scénář, dialogy, střih, hudba, efekty, vsadím se, že i řidiči a uklízečky stály za suché z nosa). Univerzálně debilní děj: SKYNET už zase vyhodnotil lidstvo jako škodnou, aktivoval kyborgy a jedinou překážku + stopku zlotřilému stroji tvoří JCvD. Ten byl v prvním díle mrtvý, takže mám poněkud hokej v tom, jak se univerzálně odvojákoval a oživil. Hlavní hrdina musí mít k ruce samozřejmě otravnou kikinu s bujným poprsím a nějakou tu dceru, kterou je nutné chránit. A JCvD to "překvapivě" zvládne, přemůže všechny mohutné bezkrké steroidy, zastaví SKYNET, pardon - S.E.T.H., spasí USA, potažmo celý ten bezvýznamný zbytek světa. Odpad nedám jedině s ohledem na fakt, že jsem viděla a určitě ještě uvidím i dílka výrazně blbější a více amatérská... na druhou stranu, u těch se zase hodně nasměju, UV:ZvA akorát nudí. 19% ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tomhle "pokladu" není, že totálně zabíjí velmi dobrou jedničku nebo snad akční potenciál v slušných hercích, kteří se až příliš obyčejně mlátí. Ale fakt, že jsem byl nucen za tento "průšvih" vyhodit 30 Kč ve videopůjčovně... Nikdy si to neodpustím a děti v Africe mi brzy pošlou kus svého ucha, že jsem to nedal jim... ()

Reklama

ssfan 

všechny recenze uživatele

Po velmi solidním prvním dílu, který byl po technické stránce na velmi dobré úrovni přišel v roce 1999 druhý díl, který bohužel kvalit jedničky zdaleka nedosahuje. Příběh poměrně dost špatný (i v rámci akčního žánru), souboje velmi odfláknuté a místy i trapné, střílečky rovněž. Jeden z Van Dammových nejhorších filmů. Dávám dvě hvězdy za relativně slušnou hudbu a kameru. 42% ()

Axident odpad!

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal a mohu vysolit svůj první "odpad!". Obvykle si vybírám filmy, které se mi budou, jak mám důvod se domnívat, líbit. Tenhle kinematografický skvost na mě vykoukl v pzdních hodinách na naší báječné TV Nova a nejméně 20 minut jsem od něj nedokázal odtrhnout oči, nevěda, že tenhle "vypiplaný" druhý díl už devět let existuje. Jean-Claude je fascinující, jeho "do "O"" chůze je maximální, dialogy "vypilované" a scénář, nenacházím slov. Existuje mnoho filmových žánrů, ale tohle zaslouží vlastní šuflíček, opravdu se totiž jedná o maximálně "dotaženou" věc. Alespoň pár minut stojí za to vidět - to se totiž hned tak nevidí :o) Já vydržel asi dvacet, až do okamžiku, kdy se Van Damme dokolíbá svou kachní chůzí do ložnice své rozkošné dcerušky a řce: "chceš si promluvit, broučku? -proč musela zemřít maminka, tatínku? musíme věřit, že Bůh měl dobrý důvod si ji vzít k sobě, spinkej, zlato." Načež se odebere do obýváku a usne, svírajíc rodinný portrét s ženuškoua dcerou, ještě v dobách životnosti, na své supermanovské hrudi, aby se mohl na druhý den (zřejmě, tak daleko mé masochistické sklony nesahaly) vydat znovu na tažení proti univerzálním vojákům, vymknutým kontrole. Vow! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dohnat po hodně dlouhý době tohohle ducha minulosti a dohnat ostatní díly Universal soldier (pro mě povinnost!) určitě bych neřikal, že to stejně dobrý jako jednička, nebo snad hodne hrozný.. kolísá to něco mezi a mezi půlky to teda neni.. Svižnej ačknák to tedy je, hodně akce, JCVD vs. Jai White, kopance lítaj vzduchem.. jen to kazí trochu stupidní scénář a levná atmosféra.. jinak se to dá shlédnout určitě lepší, než ty novodobý shity (rádoby akce a přitom nudná barevna břečka na efekt) Nasrat! Tohle si šedou nezaslouží..opět! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Film s odhadovaným rozpočtem 45 milionů amerických dolarů vydělal v severoamerických kinech jen 10,7 milionu. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno