Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (456)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost. Snímek, který mě uvedl do světa filmů. Máme tady klasickou americkou školu plnou normálních studentů, šikanujících studentů, šprtů, fotbalistů, modelek, sci-fi bláznů a člověka, který prodává drogy v propiskách a rozkládá Ameriku. Je to on, kdo rozjede nekončící béčkovou párty plnou legendárních hlášek jako "poleť hezky kolem světa". Josh Hartnett, tehdy dvacetiletý mladík exceluje v jedné ze svých prvních rolí. Na samotném filmu není absolutně nic originálního, vše je kopírka jeho slavných starších fotrů jako například Invaze zlodějů těl, ovšem podaní, které nám Rodriguez naservíroval, je nesmírně zábavné. Pár tradičních lekacích scén chvílemi střídá napětí z nedůvěry v ostatní, aby člověk o půl minuty později vybuchl smíchy při vtipné hlášce nebo okaté nadsázce. Tento film není hororem, ale spíše "cool" podívanou pro teenagery a lidi kolem dvaceti. Jen tak jednou mít tu Zekeho káru. 90% můj nejoblíbenější film ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club meets Invasion Of The Body Snatchers:) Dokonalý casting známých mladých herců, z nichž se většina proslavila o léta později. Perfektní charaktery postav. Od rebela Zeka v podání Joshe Hartnetta, outsidera Caseyho (Elijah Wood), sportovce Stana (Shawn Hatosy), až po "goth girl" Stokely (Clea DuVall), povrchní krásku Delilah (Jordana Brewster) a jemnou blondýnku Marybeth Louise (Laura Harris). Z učitelského sboru vynikají sexy dámy Famke Janssen a ředitelka Bebe Neuwirth, kdysi fanatická matka Carrie, Piper Laurie budí hrůzu i zde, či trenér týmu Robert Patrick. Vůbec mé první setkání s ním, a ještě léta před tím, než mi uvízl v paměti jako nezničitelný T-1000, jsem si ho vybavovala jako parazitujícího mimozemšťana. Fakulta má chytrý a slušně propracovaný scénář, napínavý děj a pravděpodobně se jedná o jeden z nejlépe obsazených teenagerských hororů. A možná také i nejchytřejších. Kde jinde máte možnost vidět v jednom filmu Froda Pytlíka, Jean Greyovou, T-1000, Bobbyho ze Scary Movie a Ushera? :) "Ty jsi prostě dítě Stephena Kinga, Casey." ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

v patnácti, kdy jsem fim viděla poprvé, jsem ho děsně žrala a viděla možná dvacetkrát. teenegerovská horor party s typicky odrostlými středoškoláky ale určitou atmosférou, která se nezapomíná a jeden z mála filmů, který drogy považuje za užitečnou zbraň, kterou by se měl každý žák a student vybavit. A Robert Patrick? Ten si tu roli prostě užívá :-D ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tradičný sci-fi horor, trochu ale aj netradičný – hlavne čo sa týka všelijakej hávede, ktorá sa vo filme ukáže od malinkého červíčka až po gigantickú obludu (avšak postupnú detailnú premenu nečakajte). Je to len tak rýchlo zbúchané, bez nejakého hlbšieho a prepracovaného scenára, s tradičnými charakterovými teenage postavami. Snáď od filmu nečakáte viac. Je to len príjemná, oddychová, hororová, lacná zábava s partou školákov, ktorí zápasia na svojej škole s mimozemským parazitom. Film hlavne pre mladšiu skupinu divákov (zhruba 15 rokov). Celkom ale moja spokojnosť, aspoň som si oddýchol a pobavil sa. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl že Robert Rodriguez má rád film VĚC řekl bych že Fakulta je její sprostou vykrádačkou, takhle se to při troše dobré vůle dá považovat za poctu. Střední škola jako místo útoku celkem sedí atmosféra tu taky je pár lekaček... K tomu připočteme dobré herecké výkony a hyperdobrý výkon Roberta Patricka, který si roli extrémně užívá a máme velice slušnou zábavu. Prostě jsou filmy co vás strašně chytnou napoprvé a potom už nic moc, a pak jsou filmy jako "Fakulta", na které se jde koukat pořád dokola. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně, kde jsou studenti voláni do ředitelny, je jedno z volaných jmen i Thomas Nix. Tommy Nix je ve skutečnosti kamarád, kolega a bývalý spolužák režiséra Rodrigueze. Společně napsali scénář k televiznímu filmu Rychlá kola (1994). (Stocki)
  • Clea DuVall opísala film: "Je to viac ako triler než horor, keďže to nie je o krvi a vnútornostiach. Myslím si, že celkovo je inteligentnejší ako štandardné horory, aspoň tie s nízkymi rozpočtami." (Arsenal83)

Reklama

Reklama