Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je svým způsobem zvláštní film. Chvílemi jsou zde děsuplné hororové situace, chvílemi jsou k vidění situace vtipné, a do toho všeho mimozemšťané. A to vše pod režijní taktovkou Roberta Rodrigueze a s několika budoucími hereckými hvězdami. Ale hezky postupně. Dějově je to neuvěřitelně perfektní záležitost. Jedná se o docela nápaditý horor, který skrývá nejedno překvapení od začátku až do konce. Jedná se také o poměrně vtipný film, kdy jsem se perfektně nasmál. A jsou zde k vidění Elijah Wood a Josh Hartnett v hlavních rolích. Ať chci nebo ne, výsledek je skvělý. Film nenudí, herci nenudí, režisér nenudí. Dokonalá souhra a zároveň předpoklad pro zajímavý film. Prostě se na to dobře koukalo a docela rychle to uteklo. Takže z mého pohledu je to určitě nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdičky. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní sci-fi horůrek Roberta Rodrigueze z té doby jeho tvorby, kdy jsem ho měl ještě rád. Námět je sice vykradený, trikově ti parazitující mimozemšťani taky nejsou dnes žádná bomba, ale pořád je to slušná podívaná s mrazivým napětím kdesi v zátylku či za uchem. Že by se ke mně kradl zezadu nějaký stín? Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ig9HztI9-nY ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zřejmě je to Rodriguezem, kterej si po svém dokázal pohrát i s klasickým nenáročným teenagerovským oddechovým více sci-fi než horor filmem, ale na ten film je fakt docela radost pohledět. A možná kdyby to nenatočil Rodriguez, ale někdo jinej, hodnocení by tady bylo mnohem nižší. Jenže tenhle film má i docela (v rámci možností, žánru atd. bla, bla, bla) docela dobré herecké výkony. Milé setkání s Piper Laurie, známější spíše ze seriálu Twin Peaks (hraje tu stejnou svini jako tam he, he) a Famke Janssen jsem poznal až kdesi v půli filmu. Takže, námět nic moc, konec nic moc, ale všechno ostatní docela jde. Když už jsme u toho konce, závěr filmu je přesně ten, kterej nemám rád a ve filmech mi vadí, tady se to dá ale považovat za popkulturní odkaz a hříčku, navíc se přesně o tom konci ve filmu mluví už kdesi od poloviny, takže tady by se to, na rozdíl od jiných filmů, dalo ještě snést a považovat to za jistý druh obskurního popkulturního humoru. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I've always wanted to do that." Pro mě naprostá špica mezi filmy ze studentského prostředí (nebo si zrovna nemůžu vzpomenout na další můj oblíbený). Názorně satiricky zobrazené typy učitelů i studentů, krásná ukázka snobského vrstvení a skupinkování a zčernokomedizovaná paralela k tak proklatě snadnému vymývání mozků masové skupiny. Já to vždycky říkala, že americký fotbal je zločin. Mým vzorem a idolem je samozřejmě outsiderka Stokely a potom prostě kouzlená slečna Burková (mimochodem asi nejlepší role Famke Janssen). ♥ A jaké z filmu plyne poučení? Vždycky s sebou noste diuretické drogy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fakulta má strašně moc ráda řadu jiných filmů, a pokud je máte rádi i vy, budete mít rádi i Fakultu. Robertu Rodriguezovi se podařilo spojit humor s napětím, scénář je plný zajímavě napsaných postav, jež dodržují klasické šablony "šprt, sportovec, rebel, divná holka, hezká holka", ale zároveň je vždycky něčím narušují - takže "šprt" není takový zoufalec, aby nemohl balit holku, "sportovec" má po krk sportování a chce být šprtem, "rebel" je inteligentnější než většina učitelů... A podobně. Je s podivem, že něco tak svěžího a nenuceně zábavného natočil tvůrce křečovitých Machete a Spy Kids. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Keď učiteľ Furlong (Jon Stewart) sotí Zekea (Josh Hartnett) do akvária plného vody, vidíme, ako je pochopiteľne celý mokrý. V ďalšom zábere, keď s partiou vychádzajú z triedy, je však "zázračne" suchý. (tXtX)
  • Cameo si zde střihl dlouhodobý kamarád režiséra Rodrigueze Harry Jay Knowles, je to ten chlapík se zrzavými vlasy a brýlemi, kterému ošetřuje Rosa Harper (Salma Hayek) zranění na ruce. (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu: Feelers, Untitled Kevin Williamson/Robert Rodriguez Project. (Stocki)

Reklama

Reklama