Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (456)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Rodriguezův horor se spoustou známých jmen. Film vychází z Invaze zlodějů těl a vůbec se tím netají. Všichni obyvatelé tohoto malého města jsou totiž postupně ovládnuti mimozemskými parazity. Jen malé skupině studentů se daří odolávat a bojovat proti nim. Chvíli jim trvá, než přijdou na to, jak je porazit. Na svou dobu má film dost dobré vizuální efekty. Dobře působí i atmosféra, jen děj je dost ohraný. "Nažer se tohohle!" ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Rodrigueze známo, tak s málem dokáže velké věci. Tady vsadil na jména, která v dnešní době znamenají pojem ale v tom 98mém ještě zas tak moc neznamenala. Fakulta sama o sobě má něco co nemá leckerý slušný horor, tedy svižný děj a zajímavou zápletku podpořenou dobrými vizuálními efekty, ale na druhou stranu postrádá to co by měla mít každá slušná sci-fi, tedy temnost, chladnost a lepšího ufounka. Jelikož i Robert se nechal svézt na vlně teenage filmů, tak i scénář a dialogy odpovídají zavedeným principům, tudíž nechybí třídní krásnka, třídní otloukánek, sportsman a ani černá ovce (tím myslím Joshe Hartnetta). Fakutlu doplňuje i velmi dobrá hudba a velké množství známích herců v "menších" rolích jako Salama Hayek nebo Robert Patrick (u kterého je tohle asi nejlepší film od Terminátora 2). Na čtyři hvězdičky to není, neb v porovnání s ostatními horory devadesátých let jde o lepší průměr, avšak tři a půl dávám zcela po právu. Fakt by mě nenapadlo dokazovat přítomnost ufouna šňupáním drogy. Heh, takže vřele doporučuju, teda ne šnupat ale sledovat a bavit se. Viva Rodriguez! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fakulta má strašně moc ráda řadu jiných filmů, a pokud je máte rádi i vy, budete mít rádi i Fakultu. Robertu Rodriguezovi se podařilo spojit humor s napětím, scénář je plný zajímavě napsaných postav, jež dodržují klasické šablony "šprt, sportovec, rebel, divná holka, hezká holka", ale zároveň je vždycky něčím narušují - takže "šprt" není takový zoufalec, aby nemohl balit holku, "sportovec" má po krk sportování a chce být šprtem, "rebel" je inteligentnější než většina učitelů... A podobně. Je s podivem, že něco tak svěžího a nenuceně zábavného natočil tvůrce křečovitých Machete a Spy Kids. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Rodriguez, díky kterýmu jsem jako prcek začal sjíždět Offspring a kdykoliv slyšim The Kids Aren´t Alright, vybaví se mi tenhle film. Potěší inspirace Věcí (zápletka) a Snídaňovým klubem (postavy - rebel, geek, fotbalista, pošahanec a kráska). Úmyslně úsměvný scifi horůrek, který můžu kdykoliv. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce parodický fi-ho teenagerský úletek s (přes občasné logické dírky) vcelku vypointovaným scénářem a blonďatou emzačkou s krušným koncem. Pro emzačku tedy... U tohohle horourku si raděj šlehněte něco z rourky, protože bát se u něj jistě nebudete. Tak ať vám to na tom tripu aspoň směje... Dobré. Zábavné. Nic víc. Za tři. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Clea DuVall povedala, že postava, ktorú hrá, je veľmi podobná jej, keď mala 14 alebo 15 rokov: temná, namyslená a nespokojná. (Arsenal83)
  • Pracovní názvy filmu: Feelers, Untitled Kevin Williamson/Robert Rodriguez Project. (Stocki)

Reklama

Reklama