Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Milé béčko, které vykrádá Invazi zlodějů těl, Vládce loutek a podobná dílka, ale nestydí se vám to otevřeně říct. Rodriguez tehdy ještě uměl točit s nadsázkou, mladé herecké osazenstvo se snaží a závěrečná příšera je patřičně slizká. "Co když jsou Spielberg, Lucas, Sonnenfeld mimozemšťani a svýma filmama se nás snaží jen ukolébat ke klidu, odvést naši pozornost. Invaze mimozemšťanů - ale neříkejte, to je jako ze sci-fi od Spielberga!" ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si, že na mě svého času film fungoval, a dnešní repríza ukázala, že se po těch letech nic nezměnilo. Přestože mám rád hororový žánr, nezavrhuji ani snímky, které jej kombinují s humorem. Musí to ale být kombinace vydařená. Ani by mě nenapadlo tvrdit, že je Fakulta hororem; ona tedy není ani komedií, protože si tvůrci vzali od obou žánrů jen něco, aby z toho ve výsledku vznikla životaschopná fúze. Nejvíc mě ovšem překvapil fakt, že mi vůbec nevadila silná neoriginalita scénáře. Tvůrci ve filmu ostatně otevřeně přiznávají inspiraci Invazí zlodějů těl, nezastírají, že téměř okopírovali scény z hororové perly The Thing (1982), jejímž jsem skalním fanouškem, a právě tady jsem sám sebe překvapil nejvíce. Zatímco by mě to u jiného filmu vytočilo do červených hodnot, tady mi to nejen nevadilo, ale dokonce mě to pobavilo. Nejspíš to bylo způsobeno tím, že jsem cítil, jak se tvůrci snímku nebrali příliš vážně a chtěli diváka jen pobavit, aniž by si potřebovali připsat cizí zásluhy. Přesně takhle na mě totiž celá tato záležitost působila; jako nekomplikovaná zábava říznutá napětím a několika drsnějšími scénami, u níž může divák v pohodě relaxovat a neztrácet dobrou náladu. Alespoň já jsem to tak měl. / Poučení: U sledování tohoto filmu radši na chvíli zapomeň na drogovou problematiku a školní masakry. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mě takový bonbónek. Co mě na něm poprvé nejvíc zaujalo, bylo to, že při závěrečných titulkách jsem se dozvěděl, že překlad dělala moje sousedka (zdravím, paní Vajsejtlová :). Pak po nějaké době jsem to viděl znovu, už s tím, že jsem věděl, že to překládala ona, a koukal jsem, co je taková milá dáma schopná nasázet tam za slova:). Pak mě to tak chytlo, že jsem se na to díval snad se všemi přáteli (s každým zvlášť), aby mě padesátá repríza dokonale znudila. Dnes už je to tak dva roky, co jsem přestal Fakultu brát, ale bojím se, že do toho zas spadnu. Nesmím nezmínit Cleu DuVall, ta mě tady fakt zaujala. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem vůbec fanouškem Roberta Rodrigueze a jeho tvorba mě nechává chladným, tak Fakultu jsem si vychutnal. Je plná klišé, nepříliš povedených triků, očekávaných lekaček, ale - má atmosféru. A toho já si na filmech opravdu vážím. Už úvodní skladba The Kids Aren´t Alright od Offspring, mě navnadila na 104 minut dlouhou jízdu, mezi upocené fotbalisty, krásné slečny a slizký pedagogický sbor, který se jaksi nakazil neznámým virem a začíná si nárokovat ovládnutí lidstva. Naštěstí je zde parta odvážných studentů, odhodlaných postavit se neznámému zlu. Z herců potěšili hlavně Clea DuVall, Josh Hartnett a Elijah Wood. Režisér Rodriguez se zde nechává očividně inspirovat staršími sci-fi snímky, jako Invaze lupičů těl (1956 - Don Siegel) a Věc (1982 - John Carpenter). Zejména na Carpenterův horor zde nechává silně vzpomenout výbornou šňupací scénou, která evidentně připomíná sekvenci, kdy Kurt Russel provádí na polárnících krevní test. Fakulta se mi líbila. Na nic si nehraje, baví, vyleká a také vzdává hold snímku, který mám tak rád. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez využil své velké šance a s výborným hereckým obsazením stvořil perfektně vyhlížející a dobře natočený horor, který se ve světě neztratí. Nepopiratelné kvality má i scénář s poměrně jednoduchou příběhovou linií, která je však plná překvapení. Velký klad filmu je herecké obsazení, kde vedle vycházejících hvězd, jako je Josh Harnett, Elijah Wood, Clea Duvall, Famke Janssen, stojí zdatní matadoři filmového světa v čele s Robertem Patrickem a Salmou Hayek. Variace na Lupiče těl se povedla velmi dobře a je jedním z nejlepších filmů v tvorbě Roberta Rodrigueze. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Scéna s testom na drogy je poctou krvnému testu v horore Vec (1982). (Arsenal83)
  • Jon Stewart hraje ve filmu postavu profesora Edwarda Furlonga. Herec Edward Furlong hrál ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování roli Johna Connora, kterého pronásleduje a chce zničit stroj T-1000. Robert Patrick neboli T-1000, zde hraje kouče Joe Willise. (Stocki)
  • V jedné scéně říká Delilah (Jordana Brewster), že je Portugalka. Ve skutečnosti umí Jordana plynule mluvit portugalsky, jelikož jako malá žila s rodiči čtyři roky v brazilském městě Rio de Janeiro. (Stocki)

Reklama

Reklama