Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (522)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Je to šílený! Ano, Wan skutečně natočil něco jinýho. Něco, co nikdo nečekal. A vskutku, asi je to giallo. Jako když pomícháte Sinister, Fantom Paříže a zapomenutou PC hru Condemned... s libovolnou epizodou Law & Order. Vůbec prvně mám problém s Wanovo režijním stylem, kterej se do danýho subžánru vůbec nehodí. Sral mě soundtrack, není to děsivý, nemá to atmosféru, vizuál je divnej, obsazení vyloženě nešťastný a herecký výkony byly občas fakt směšný. Celý to pak působí i vypadá jako blockbuster od tvůrců Esmeraldy. Vůbec z toho nemám dojem, že se Wan snažil natočit dobrej film, spíše dostal zakázku coby výplň dalšího HBO Max slotu. V jedný recenzi se píše "...Argento meets Cronenberg...". NE, fakt ne! Tohle je svojí špatností Death Note a ten má i s nadsázkou 48%! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Tak a máme tu nový film od mého oblíbeného režiséra JAMESE WANA. Bohužel, když se podívám na bilanci mého hodnocení k tomuto režisérovi, tak tento film zatím hodnotím nejméně, a sice 3* (60%). Ještě tak to Zlověstné ticho z r.2007 má u mě slabší 4* (72%). Ale ostatní jeho filmy už pálím 5* a to sakra zaslouženě. U Wana obdivuji i jeho práci s kamerou, přehlednými scény v akci, nuda nehrozí nikde atd. První Saw je navzdory zoufale malého rozpočtu prvotřídní a originální film. Dále, jeho duchařské horory V zajetí démonů 1,2 nebo Insidious 1,2 – o tom už ne třeba mluvit, to bych se rozplýval. Nebo nejlepší thriller o pomstě ROZSUDEK SMRTI! Poté přišly komerčnější filmy typu Rychle a zběsile 7 nebo Aquaman (též neokoukané pecky). Sakra, dost o tom. Nyní k tomuto filmu. Rozhodně tu nechci brečet a říkat tu, jak mě Wan zklamal. Zde prostě zkusil něco jiného a to žánrově. No a já nevím, co si mám o tom myslet. Zkrátka, nedokážu si tento snímek pospojovat do nějakého celku. Prvních 30 minut bylo takových divných, nezaujalo mě to. Poté se to už pomalu začalo rozbíhat, ale stále jsem nesledoval nic výjimečného. Lekačky zde snad ani nejsou, ale to mi nevadilo. Ale nepůsobilo to skoro vůbec děsivě. Ty vraždy byly docela krvavé, ale ne moc intenzivně. Až ta poslední třetina filmu vše logicky vysvětlí, přičemž pointu jsem částečně uhádl. Jenže ten detail toho rozuzlení působí tak trochu na oko směšně až úsměvně. Finále je docela masakrující, tam už jsem ocenil Wanovu otáčející a přehlednou kameru, jenže to bylo takové moc zrychlené, až to zapůsobilo digitálně, nevím. No, můj komentář asi působí dost kriticky, jenže brak to nebyl. Spíš film, který byl tak žánrově rozházen, až se mi z toho lehce točila hlava. Nedokázal jsem si moc užít konkrétní scénky. Úplný konec dává smysl, hlavní hrdince jsem fandil. Ostatní herci tak nějak bez připomínek. Hudba od Bishary je stále dobrá a hlavně ten základní hudební motiv je hodně dobrý, akorát mi zde moc do tohoto filmu nepasuje. Takže je to celé takové rozporuplné? Nevím. Budu asi muset někdy dát druhé shlédnutí, ale moc se mi do toho nechce. Tomuto filmu na chuť zřejmě nikdy nepřijdu. Ani jsem si nebyl jistý jak jej mam zhodnotit. Tak proto volím standartní cca průměr. Nezlob se Jamesi Wane, ale těším se spíš na tvůj druhý Aquaman a pokud možno jiné horory, nebo i snad akční filmy. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. James Wan takéto filmy vie a tu to opäť dokazuje. Hororový žáner je jeho a tak nechýba kvalitná atmosféra, či napätie ktoré James šponuje ako gumu v trenkách. Nezaradil by som to síce medzi jeho najlepšie hororové kúsky, ale je to dosť zaujímavé (a aj krvavé) na to aby to zaujalo. Príbeh ma čo ponúknuť, nie je to zbytočne naťahované a takmer od začiatku to je niečím zaujímavé. Niekedy menej niekedy viac, ale vyložene nuda nehrozí a v rámci žánru to najlepšie v tomto roku. 75% - 4* ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tehotná žena sa stane spolu s manželom terčom útoku neznámeho násilníka. Kvôli traume príde o svoje nenarodené dieťa, ale to nie je to najhoršie, čo na ňu čaká. - Konečne!!! nový horor, kde sa nerieši BLM, LGBT, COVID a neviem aké ďalšie výplody modernej doby. V Malignant sa James Wan naozaj vracia k svojim začiatkom, pretože niektoré scény ma doslova preniesli do momentov, keď som ako tínedžer pozeral Saw. Strih, soundtrack, scenár plný zvratov a hlavne perfektná Annabelle Wallis z toho robia šialenú jazdu, u ktorej som si želal, aby trvala aspoň dve a pol hodiny. Nevadili mi ani akčné scény, ktorými z toho režisér urobil ešte väčší chaos. Totálna pecka, ktorej sa dá vytknúť kopa vecí, ale luďom, ktorí začali s horormi po roku 2000, by mal Malignant prirásť k srdcu. Mne teda rozhodne prirástol. Až tak, že neviem Where is My Mind. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kto by povedal, že najnovší horor od Jamesa Wana bude ťažko popísateľnou záležitosťou, mix žánrov vrátane paródie na hororové klišé (aspoň dúfam) a bude sa dosť odlišovať od toho, čo sľuboval žáner a čo sme videli v predchádzajúcich Wanových hororoch. Ale čaká nás totálne wtf prekvapenie ohľadom pôvodu monštra pred začiatkom tretieho dejstva, čo osobne považujem za klad a totálne prestrelenú akčnú scénu na polícii pred vyvrcholením, ktorú zase považujem skôr za mínus. No a finále v nemocnici je... proste zase iba ťažko slovami popísateľné. Keďže film skončil tak ako skončil a jeden párik sa ešte nestihol dať dokopy, tak treba očakávať ďalší diel. Ak samozrejme Malignant niečo zarobí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Na jednom z plakátů k filmu je vyobrazena hlava ženy, jíž úplně chybí obličej. Tento plakát je inspirován plakátem k polskému filmu Výslech (1982), s nímž má některé motivy společné. (Hyperbolic)
  • Snímek si na sociálních sítích vysloužil pochvalu od Stephena Kinga. (ČSFD)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama