Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (523)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akčný až trocha ukričaný horor, také niečo iné z dielne Wana, ktorý je v súčasnosti hororovou špičkou. Aj preto som očakával viac, viac strašenia a napätia. Tu to bolo pochované práve tou akciou. Čakal som ducharinu a on to prešlo na slasher, miestami až nechutný, ale zase na druhej strane nápaditý. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Wan sa rozmachol a predvadza sialene zanrove aj pribehove kotrmelce, za ktore by sa nehanbil ani Shyamalan (a mnoho divakov rozculia). Bez spoilerov sa o tom neda prilis pisat. Je to vsak originalne, nepredvidatelne a pekne natocene (odvolavajuce sa na 90. roky). Mam rad podobne kusky, no tu je to uz obcas cez ciaru a nevedel som, ci sa mam smiat alebo si tu zvratenu hru uzivat. Je to hit or miss, no ja som za kazdu takto osobitu zalezitost rad. 7/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. James Wan takéto filmy vie a tu to opäť dokazuje. Hororový žáner je jeho a tak nechýba kvalitná atmosféra, či napätie ktoré James šponuje ako gumu v trenkách. Nezaradil by som to síce medzi jeho najlepšie hororové kúsky, ale je to dosť zaujímavé (a aj krvavé) na to aby to zaujalo. Príbeh ma čo ponúknuť, nie je to zbytočne naťahované a takmer od začiatku to je niečím zaujímavé. Niekedy menej niekedy viac, ale vyložene nuda nehrozí a v rámci žánru to najlepšie v tomto roku. 75% - 4* ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Skoro to nepůsobí jako film od Wana, mistra mrazivě vyšponovaného, kontrolovaného děsu, ale jako snímek, který se radostně pere jak sám se sebou, tak s diváky. Očividně to bylo po údajně katastrofálních testovačkách nějak přestříháváno, přesto to záhadným způsobem funguje a působí to zcela unikátně živě. Nečekal jsem to, ale tohle je po mě dost možná zatím nejlepší věc, jakou letos Warneři předvedli. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pure fun. Trailer lákal na úplně jiný film, James Wan si ale nakonec čistě pro radost skutečně natočil giallo. Ale ne takové to giallo sedmdesátkové, seriózní, které si vystačilo s pěknými barvičkami, klasickou detektivní linkou a maskovaným zabijákem v černém plášti, rukavicích a s bodnou zbraní. Malignant má blíž spíše k giallům pozdějším, které bývaly ozvláštněné nějakým úplně střeleným fantaskním elementem. O Zhoubném zlu se těžko píše bez spoilerů, dějové zákruty snímku by ale byla škoda prozradit. Scénář baví tím, do jakých otáček až tu vlastně strašně přiblblou, brakovou zápletku vygraduje. U jiných tvůrců by si divák asi klidně mohl klást otázku, jestli si filmaři s takovýmhle filmem dělají srandu, anebo ho myslí vážně. Ale Malignant je naprosto jasně ukotvenej v zóně nadhledu. Je v něm spousta přepálených detailů, které působí vyloženě komediálně. Což je samozřejmě záměr. Malignanta je nutné brát jako takovou hravou srandičku, u který se na placu bavil režisér, a u níž se má bavit i divák. Že to v detailech sem tam nedává smysl, je úplně jedno. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Z biologického hľadiska je nemožné mať siamské dvojča opačného pohlavia, pretože počas vývinu v maternici, keď sa jedna zygota (bunka, ktorá vznikne po splynutí dvoch pohlavných buniek) nedokáže normálne rozdeliť, nastane to, že oba plody sú podobné jednovaječným dvojčatám. (ktoré sú vždy rovnakého pohlavia). (Dajman)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Seattle a Los Angeles. (EvilMatus)
  • Plakát filmu se velmi podobá plakátu filmu Eyes of Laura Mars (1978), kde má hlavní ženská hrdinka také vize vražd. (LUKICKK)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama