Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (273)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Hlavné postavy obsadené kvalitnými hercami Nicole Kidmanovou a Hughom Grantom, ale jediný, kto zahral nadštandardný herecký výkon bol pre mňa Donald Sutherland, otec Grace. Pohľady bohatých a unudených amerických mamičiek upierajúce sa závistlivo do výstrihu Eleny ma rozčuľovali. Zápletka nebola výnimočná, aj keď tvorcovia dokázali navodiť dusnú a napínavú atmosféru – škoda, že len v prvých dvoch dieloch. Jeden bod dole za scény zo súdnej siene, ktorých sa pre mňa z nepochopiteľných dôvodov zúčastňovali deti. Tie boli už aj tak dostatočne traumatizované z toho, čo sa im v živote stalo. Načo takto brnkať na citovú strunu? Záver bol prehnaný a gýčový, takže hodnotím celkovo tromi hviezdičkami. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mám štěstí, že mi vraha neprozradil židovský blb Hřebejk, takže jsem si alespoň užil hrátky s falešnými stopami. K žádnému velkému překvapení však nedošlo a rozuzlení bylo celkem banální. Herci mi také moc nesedli. Měli vybrat mladší dvojici, když mají dítě na základní škole. Grant už je bohužel děda a Kidman se sice snaží vypadat jako třicítka, ale množství botoxu značí opak. S1: 60% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veru, Mal som to vedieť, že pôjde o ďalší z nadhodnotených veľmi priemerných krimiseriálov. Klame telom zvolených populárnych hercov. Ale v niečom bol užitočný. Do budúcna pri výbere toho, či si nejaký seriál pozriem, treba byť ostražitejší. Pretože v pomere k filmu, ktorý z tohto mohol byť, išlo o vyše štvorhodinovú stratu času. Akože mne to zase nejako extra nevadí. Navyše ani zďaleka nešlo o odpad, lenže je rozdiel, ak miernemu nad-priemeru venujem hodinu a pol alebo 5 a pol hodiny voľného času. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Detektivka/psychologický thriller spíš z ranku těch slabších. Místy hodně nelogické jednání postav / institucí (policie, právníci...). David E. Kelley má tak nějak od konce Ally McBeal problém stvořit cokoliv, kde by byly pro diváky sympatické postavy, kterým leze fandit. Grant i Sutherland ovšem herecky vynikající. Kidman už začíná mít trochu problém s mimikou v obličeji, chtělo by to ubrat botox. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Takové mám ráda. Bezprostředně po shlédnutí jsem dala plnou palbu, dneska jsem malinko vychladla, protože přeci jen, už jsem viděla i lepší věci, nicméně výborný počin, ve kterém se vedle, poslední dobou excelentního hráče Hugha Granta a tradičně standardně dobré Kidman, blýskla v roli státní žalobkyně Sofie Gråbøl, která je čelní představitelkou dánského seriálu Forbydelsen (Zločin). Pro mě představuje konkrétně první řada špičkový kriminálně psychologický počin, napsaný a zahraný tak, že se od Dánů spousta nadšených tvůrců krimi má stále hodně co učit, i třináct let po té. Ona existuje i, u nás zjevně známější, americká verze, je taky kvalitní, ale já si na seriál původní sáhnout nenechám. A velice mě těší, že se Sofinka ukázala i v tomto novém počinu, sedlo jí to, a tak se těším, že ji budeme vídat častěji. A taky že se třeba najde další zástup diváků a pustí se do dánského Zločinu, který jim zajisté velmi dobře padne a možná trochu napoví, kde všude brali inspiraci všechny ty Temné případy atd... Mělas to vědět bylo v obdobném duchu, chválím, líbilo, bavilo, Nicol se sice pomalu ale jistě proměnila z šedé zubaté myši s prasečím nosem, přes zplastikovanou rádoby Grace Kelly na cosi, co bych ve tmě potkat nemusela, jinak Vřískot, ale dobrý vkus a odhad na zpracování atraktivní látky, ani herecké umění jí upřít nelze. Fakt šikovná, pracovitá baba. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V rozhovore pre Harper's Bazaar dostala Matilda De Angelis otázku, ako sa pripravovala na výkon roly postavy, ktorá je úplne nahá a tak zraniteľná. Povedala: "Nie je to prvýkrát, čo som sa ocitla v týchto druhoch scén a situácií. Pred štyrmi rokmi som tvrdo pracovala s trénerom, aby som prekonala tieto hranice, ktoré máme smerom k nahote, čo je niekedy najprirodzenejšia vec na svete. Ale je to niečo, za čo sme sa naučili hanbiť alebo to považujeme za niečo skutočne čudné. Ak však začnete premýšľať o nahote a o svojom tele ako o nástroji na sebavyjadrenie a vyjadrenie emócií, nahota zrazu nie je takým problémom. A je to vlastne oslobodzujúce. Naučila som sa, ako byť ešte viac hrdá, odvážnejšia a  sebavedomejšia, keď som nahá.“ (Weezy22)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama