Reklama

Reklama

Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů

  • USA Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se dcera amerického prezidenta dostane v zábavním parku do úzkých a když navíc vyjde najevo, že z otcovy kanceláře ukradla prototyp nebezpečného maskovače, do akce musí být povoláni ti nejspolehlivější. Jsou povolány dva týmy malých agentů. Carmen a Juni Cortezovi a Gary a Gerti Gigglesovi. Tyto sourozenecké dvojice spolu neustále soupeří, ostatně podobný souboj se odehrává i mezi jejich rodiči. Otec Carmen a Juniho, Gregorio Cortez, má být zvolen novým ředitelem OSS, školícího centra pro agenty. Na slavnostním ceremoniálu je ale do této funkce jmenován otec Garyho a Gerti, Donnagon Giggles. Během slavnostní večeře jsou uspáni všichni dospělí a podivní číšníci ukradnou prototyp maskovače i přes veškerou snahu dětských agentů jim v tom zabránit. Maskovač je zbraň, která dokáže vyřadit z provozu veškerou elektroniku široko daleko. K odcizení přispěla i rvačka mezi Junim a Garym a proto je Juni vyloučen z OSS. Jeho sestra Carmen se však dostane do centrálního počítače OSS a znovu Juniho zaregistruje jako agenta a také změní plán pro následující akci. Garyho a Gerti pošle do pouště a jejich velkolepou akci poblíž Madagaskaru přidělí sobě a svému bratrovi... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Akana 

všechny recenze uživatele

Dvojka mě kupodivu bavila zhruba stejně jako jednička. Množství povedených gagů zůstalo zhruba na stejné úrovni, propracovanější je technická stránka věci. Předimenzovanost všech těch nejnemožnějších vynálezů a efektních agentích pomůcek ale vyvažuje to, že jsou v samotném filmu zesměšňovány ve prospěch spoléhání se na vlastní síly a důvtip. To zase není tak špatné poselství pro dětského diváka. A rodriguezovsky bláznivé je to zase dost. 70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po tom, co Carmen a Juni zjistili, čím se zabývají jejich rodiče, stávají se z nich také agenti (je přece spousta úkolů, které mohou vyřešit jen agenti - děti, např. zachránit svět a tak). Nyní se vydávají na dlouhou cestu za tajemným zařízením, které umožňuje zničit všechna elektrická zařízení v okolí. To je skryto na tajném ostrově (s jediným obyvatelem a spoustou podivných kreatur), který právě toto zařízení kryje před vnějším vměšování. Ale Carmen a Juni musí zařízení najít a zničit, aby jej nemohl nikdo nemohl zneužít... Úspěch jedničky nikoho nenechal na pochybách, že další díly budou následovat (dojná kráva je holt dojná kráva). Robert Rodriguez použil nachlup stejný princip jako u jedničky, trochu naivní zápletku (tak, aby vše pochopili i mladší (či prostší) diváci), se spoustou vizuálních efektů (a hraček, bez kterých správný tajný agent nemůže existovat) a dětské herce v hlavních rolích. A, světe div se, ono to funguje - dobře jsem se bavil od začátku do konce. Pro dětského (nebo prostšího) diváka to musí být úplná extáze :) ()

Reklama

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo na rovnako dobrej úrovni ako 1, ako bolo spomenuté, herci už mali jednotlivé postavy v malíčku, čo sa odrazilo aj na uvoľnenejšom odohratí, potešil Steve Buscemi opäť netradične v role klaďasa (aj keď tradične trocha pošuka). Film oživila aj prítomnosť starých rodičov a vydarená Bola aj dvojica konkurenčných spykidov (E. Osment + Matt O'Leary). Ostatné notoricky známe herecké mená netreba spomínať - a premlelo sa ich tu viac ako v 1. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

ROBERT RODRIGUEZ je síce poriadny macher, nerobí mu problém režírovať, napísať scenár, zložiť hudbu, strihať, skrátka v záverečných titulkoch som jeho meno pri filmovej profesií videl minimálne osemkrát, ale aj keď z jeho filmu sršia nápady a talent, pre mňa osobne predstavuje jeho film iba priemerné dobrodružstvo, pri ktorom sa sa síce nenudil, ale ani vyslovene nebavil. Na môj vkus sú SPY KIDS 2 skrátka bláznivým, prehnane štylizovaným filmom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přerostlé hispánské dítě bylo svého času velmi nápadité a velmi energické. Za málo peněz nabídlo hodně muziky a jednoduše několikrát příjemně překvapilo. A jelikož je to chlap z početné rodiny, dalo se čekat, že změní a zjemní žánr a pustí se i do rodinných komedií. Jednička vydělala hodně peněz, ostatně i dvojka musela dělat producentům radost. Divákům už krapet méně. Sešup tam je, každopádně je furt cítit Rodriguezův svěží rukopis a zase to vesměs odmakal sám. A leccos zachraňují herci. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Při vstupu výtržníka do zábavního parku můžete vidět maskota psa z loga na cereáliích v krátkometrážním Rodriguezově filmu Bedhead. (HappySmile)
  • Když se na scéně objeví Dinky Winks, můžete za ním vidět horskou dráhu. Je to Titan - nejvyšší a nejrychlejší horská dráha v celém Texasu. (HappySmile)
  • Scéna, kde postava Antonia Banderase češe svému synovi vlasy, byla také ve filmu Čtyři pokoje v části "The Misbehavers", kterou také režíroval Robert Rodriguez, a ve které také hrál Antonio Banderas. (HappySmile)

Reklama

Reklama