Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Úzkostlivá Syd se snaží překonat nástrahy střední školy, trable v rodině i zamilování do svojí nejlepší kamarádky. A ještě udržet na uzdě svoje nadpřirozené schopnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl mi vážně nesedl. Pět prvních dílů má vypravěčské tempo tak pomalé, že skoro couvá, a ve dvou zbývajících, kdy se konečně narazí na něco chytlavého a zajímavého, to skončí. Problém pro mě tkví v naprosto nepodstatných kydech po dobu 17 minut a závěrečné jaw-dropping scéně na 2 minuty. Tak je to v každé epizodě a nejenže se tenhle systém rychle okouká, ale o to víc je nezajímavá ta cesta naplněná prázdnými rozhovory. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Upřímně je jasné, že I am not okay with this není kdovíjak originální. Mixuje několik motivů, především klasický supernatural -coming-of-age motiv, tak blízký Kingově klasice Carrie a lesbickou orientací hlavní hrdinky se zase blíží například Trierově Thelmě. V obou těchto filmech je uvědomování si orientace a sexuality silně propojeno s objevováním a ovládáním nadpřirozených a tím pádem i nebezpečných schopností. Jakési bezčasí a retro feeling série zase poukazuje na bratříčka ze stejné stáje The End of The F***ing world. Sophia Lilis tu je tak jiná než v obou dílech IT, její metamorfóza do role tomboy outsiderky s kynklavou chůzí je tu prostě perfektní. Do toho super soundtrack, dobrý tah vyprávění i rozumná délka. Moc se těším na druhou sérii. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři díly fajn, ale nijak výjimečná teenage vztahovka, pak se konečně začnou řešit superschopnosti a vplétají se do vybudovaných vztahů a krásně to vypravěčsky šlape. A celá první série je koncipovaná jako expozice k té další, takže sotva se to rozjede, tak to skončí. Hlavní postavy mohly být snadno otravné, ale nejsou a hodně jim dávají herci. Lillis a Oleff jsou skvělí, v To si Oleffa nikdo nevšiml, ale tady je kouzelnej. Tvůrci prvoplánově netlačí kingovskou/osmdesátkovou nostalgii, přesto tam je v odkazech na Carrie nebo Snídaňový klub. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že spíš než srovnání se Stranger Things je lepší srovnávat IANOWT s Umbrella Academy, zejména s č.7 jménem Vanya (zmínil bych i Life is Strange, což je ale počítačová hra). Seriál na sledování a poslech rozhodně není špatný, drží se kvalita kinematografie, jakou mělo TEOTFW. Můj problém tkví ve vedlejších postavách, z nichž mi všechny přišly nudné a "prvoplánové", což Syd bohužel nevyváží. Vrcholem (první řady i negativ) byl pro mě ples, kde se jako by v jednu chvíli zcela vypařily všechny dospělé/zodpovědné osoby a žáci nečinně přihlíželi dění, které sice ve výsledku bylo "cool", ale předtím jako kdyby pode mnou někdo škubnul kobercem a já místo rovnováhy zcela přišel o Willing Suspension of Disbelief a tak i o požitek z oné "cool" scény. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

První večer jsem se koukla na dva díly a nechala jsem to. Moc mě to nebavilo a až moc mi to připomínalo The End Of The F***ing World a trochu toho Stranger Things. Pak jsem se ale podívala na další dva díly a nakonec jsem seriál dokoukala až do konce (jak jinak). Vlastně to bylo ok, ale nic světoborného. To, co ten seriál vážně hodně drželo, bylo duo Lillis a Oleff (a především on, byl skvělý!). Takže vlastně fajn, ale že bych si z toho vyloženě sedla na zadek se říct nedá. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama