Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2024), 24 h 38 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (214)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dobře :D Po prvním dílu jsem pochopila, proč o tom lidi tolik melou :D Bylo to všude. Pořád se to zjevovalo na Netflixu. Pořád se o tom někdo zmiňoval, když mluvil o Netflixu. Stále se mě někdo ptal, zdali jsem to již na tom Netflixu viděla :D A tak jsem si jeden den řekla, že už to tedy po těch několika měsících zapnu :D A brutálně jsem se pobavila :D A ano, patřím do té skupinky, která o tom neustále mlela :D Jen já o tom nemelu a ty lidi nevědí, že jsem to celé už před týdnem dokoukala :D Dokud se mě na to znovu nezeptají, ani to říkat nehodlám :D Seriál pro mě byl svižný, citlivý, sem tam i dost soukromí a nějak mě to extrémně vtáhlo a dá se i říci chytilo za srdce....Můj tajný tip na autorku místního nového drbacího plátku se POTVRDIL :) A těším se rozhodně na další díly :) ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad toho, jak poměrně dobrý scénář (chytré dialogy se u průměrných červených knihoven dnes moc často nevyskytují) dokáže zcela zničit naprosto nepochopitelný tah produkce. Můžeme hovořit o umělecké nadsázce a upuštění uzdě fantazii, proč ne, ale proč za tím stejně vidím jen agitku a nadto nepovedenou? Když si uvědomím, že tohle budeme servírovat našim dětem, jak jim pak zároveň budeme vysvětlovat, že svět bývá nespravedlivý, to mi nejde na rozum. Budeme se muset modlit, že snímky zachycující skutečnou historii nebudou do té doby smazány z povrchu zemského. Mimo to ale říkám, sice to není Austenová - ale s přihlédnutím k tomu, co se dneska nosí, zase tak daleko to k ní nemá. ()

Reklama

nineweh 

všechny recenze uživatele

Doufám, že ti, kdo tu tak strašně brojí proti "přepisování historie", byli podobně vytočení i u Tarantina, různých filmů z devadesátek, kde hraje amerického prezidenta černoch, a asi všech zpracování muzikálu Jesus Christ Superstar. Není to podle skutečných událostí, není to dokumentární film, je to FIKCE. A zatraceně zábavná, ideální eskapismus na jednodenní binge. Pokud vás (jako mě) vždycky zajímalo, jak by vypadala díla Jane Austenové, kdyby v nich bylo o hodně víc sexu, budete (jako já) nadšení. A herecké obsazení je prostě skvělé. ()

upson odpad!

všechny recenze uživatele

Úžasně prostoduché zvratky, které si užívají současný HYPe. V úvodu můžeme vidět černého gentlemana do nějž je zavěšená bílá dámička. Společně se zdvořile pozdraví s jiným párem. Rok 1831. Někdo zapomněl do kolonky žánr připsat SCI-FI !!! Dneska by ty přihlouplý děcka věřili i tomu, že to tak skutečně bylo! 😀😀 Samozřejmě chápu, že se jedná o naznačení sociální a rasové rovnosti jednadvacátého století a že i muž může být pod ženou, pracovně i sexuálně. Ať si klidně klasického Hamleta hraje černoch, Romea asiat, Julii eskymačka. Tím pádem by si ale doktora Martina Luthera Kinga mohl zahrát bílý Švéd a Black Panthera korejský raper. Pak je to fér ke všem. Jenže pak si přečtete článek, jak je americká komunita pobouřena, protože v pixarovce Duše, je ryze černošská postava namluvená bělochem. Ať žije rasismus naruby. 😀😀😀👍🏻 ()

Beznoh odpad!

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy začne být ve filmech Britská královna z dob minulých černá já se odmítám dívat a rodí se ve mě rasismus který ve mě nikdy nebyl. Od okamžiku kdy zkreslujeme realitu jako nějaký zoufalý marketing a promo etnické rovnosti, věřím že to bude mít přesně obrácený efekt a je to bohužel dobře. ()

Galerie (610)

Zajímavosti (80)

  • Golda Rosheuvel si v seriálu zahrála královnu Charlottu. Tato královna skutečně vládla v Anglii v letech 1761–1818 a byla manželkou Jiřího III. (u kterého se vyvinula duševní choroba). Podle řady historiků byla královna Charlotte první britskou královnou, která pravděpodobně měla africké předky. (Jitomirka)
  • Penelope (Nicola Coughlan) zmiňuje, že si za dobu působení jako Lady Whistledown vydělala „o trochu víc“ než 10 000 liber. (klara.leb)
  • Při prezentaci debutantem pronese Brimsley (Hugh Sachs) směrem ke královně, že Francesca (Hannah Dodd) je Bridgerton a s těmi měla štěstí. Což je zajímavý pohled, vzhledem k tomu, že královně její plány s Bridgertonovi nikdy nevyšly. V první sérii chtěla Daphne (Phoebe Dynevor) provdat za svého synovce, a to se nestalo (což jí také rozzlobilo a nechtěla jim povolit speciální licenci) a ve druhé sérii aktivně podporovala Anthonyho (Jonathan Bailey) svatbu s Edwinou (Charithra Chandran) a ta také neproběhla. (klara.leb)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama