Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 2
USA, (2020–2024), 24 h 38 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (216)

Kacenka616 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že sa v 21. storočí v Čechách a na Slovensku nehodnotia filmy a seriály podľa kvality, ale podľa toho, či je niekto rasista. Takže ak máte radi romantiku, najmä tú z historických období, tak sa toho nebojte, bude sa vám to páčiť. Ak ste rasista, seriálu sa, prosím, vyhnite. Nikto nie sme zvedaví na vaše povýšenecké výlevy. Trochu z histórie pre kritikov: V dobe, do ktorej je seriál zasadený, je obdobie transatlantického obchodu s otrokmi takmer na konci a dosiahol vrchol. Od 16. storočia, kedy obchodovanie s otrokmi začalo, uplynulo pár stoviek rokov a veľa obyvateľov Anglicka čiernej pleti sa dostalo do vyšších spoločenských vrstiev, aj keď to nie je všeobecne známe. V regenstkej spoločnosti to už vôbec nie je nevídané. Pár príkladov: spisovateľ a skladať Ignatius Sancho alebo obchodník Cesar Picton, a mnoho iných, ktorých mená ani nepoznáme. Nehovoriac o kráľovne Charlotte, manželke Juraja III., ktorá bola zmiešaného pôvodu (rovnako ako kráľovná v seriáli). Mohli ju síce natrieť púdrom, ale na mnohých portrétoch vidieť jej afroamerické črty. A netreba zabudnúť na fakt, že v seriáli spoločnosť na bále tancuje na pieseň Bad Guy od Billie Eilish, takže určite bolo prvoradým zámerom tvorcov dodržanie historickej správnosti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapily me ty desitky milionu divaku a treti nejsledovanejsi serial na Netflixu u nas,tak jsem si pustil prvni dil. Je to trochu lepsi telenovela s pekne nadrzenymi hrdiny. Povrchnejsi a do sirky nafoukla Pycha a predsudek, v niz vyborne zahrala ta britska vychrtlina s predkusem. Nerikam ze tato hlavni hrdinka neni uhranciva kocka. Je videt ze ve streamovacich spolecnistech maji dobre specialisty, kteri zjistuji co chteji lidi opravdu videt.Nejzabavnejsi pro divaky budou hindsti, cernossti a indicti slechtici.Scenaristka vymyslela, ze si kral vzal cernosku a to umoznilo mensinam ziskavat tituly hrabat. ()

Reklama

Magenta 

všechny recenze uživatele

Baví mě, že některým tady, zdá se, prdne žilka z něčí barvy pleti :D A to i přesto, že je v seriálu jasně řečeno, že jde o alternativní historii. Takže je opravdu k nepochopení, proč to někdo řeší... Ale v takovém světě bohužel žijeme. Seriál je celkem svěží červená knihovna, ideální na binge watching, líbily se mi neokoukané tváře a hádání, kdo že je ta tajemná Lady Whistledown. Netflix válí. ()

Elyonka 

všechny recenze uživatele

Já tuhle éru prostě zbožňuju. Přestože by se mi moc líbilo chodit na plesy a celé dny jen vyšívat, malovat a učit se hrá na piano, tak si vždycky uvědomím, jak jsem ráda, že v té době nežiju, Ženy to měly obzvlášť těžké, ale stejně jako v životě se na někdy štěstí usmálo a někdy zase ne. Příběh se mi moc líbil. Já tyhle romantické zápletky mám moc ráda. Sledování jsem si užila i když od začátku víte, jak to dopadne.:) Kostýmy byly moc krásné, i když historicky absolutně neadekvátní a nepřesné, ale stejně mám sto chutí si nějaké takové šaty hned pořídit. Hudba skvěle doplňovala atmosféru a užila jsem si i kameru. A taky to má ode mě plusové body za to, že tam bylo víc nahých pánských hýždí než dámských ňader. Zkrátka jde vidět, že si tvůrci uvědomili, že jejich cílovka jsou hlavně ženy.;) Jako odpočinková zábava na dlouhý víkend ideální.:) Těším se na další sérii.:) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

je to svým způsobem hloupé,naivní a v jádru je to červená knihovna jako prase,ale potom co jsem se asi po třech dílech rozkoukal a jednotlivé postavy mi přestaly splývat se z toho vyklubal solidní gulity pleasure.Vlastně je to asi nejlepší GP letošního roku.Trochu mi to sice kazilo,že hlavní "hrdinka" je blbá pizda a úplně sem nechápal proč jí všichni mají za úžasnou,ale co už.Toliko probírané obsazení mi tentokrát vůbec nevadilo,vzhledem k tomu že jde o historickou fikci,která si nehraje na žádnou historickou věrnost...70% ()

Galerie (610)

Zajímavosti (80)

  • V několika záběrech – mnohdy i ve stejných scénách – je poznat, že má Colin (Luke Newton) jiné vlasy. Je to z toho důvodu, že se Luke Newton po dotočení třetí série kvůli hře „The Shape of Things“ ostříhal, ale některé scény se později musely dotočit či přetočit. Paradoxně se mnohé scény dotáčely právě kvůli zmíněné hře, kterou zhlédla i showrunnerka Jess Brownell a rozhodla se do seriálu zakomponovat více takových momentů, kde vynikne Lukeův komediální talent. (klara.leb)
  • Outfity Cressidy (Jessica Madsen) napříč sérii symbolizují ptáka chyceného do klece (výrazné barvy, velké rukávy) a v poslední scéně, kdy se Cressida objeví, má ve vlasech řetěz a ptačí klec, jako symbol toho, že je lapena. (klara.leb)
  • Vévoda z Hastingsu se ve druhé sérii už neobjevil. Je to z toho důvodu, že jeho představitel Regé-Jean Page podepsal smlouvu jen na jednu sérii a k dalším se nechtěl zavazovat, aby se mohl věnovat jiným projektům. Připustil, že je možné, že do jeho role v dalších sériích může být obsazen někdo jiný. (Ganka)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama