Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2024), 24 h 38 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (214)

meave 

všechny recenze uživatele

Zmiešaná spoločnosť, výstredné outfity a expresívne kulisy zľahčujú zošnurovanosť, ktorá vyššiu triedu zväzovala omnoho viac, ako chudoba. Lebo obava z nej zbavovala možnosti žiť podľa vlastného vkusu a rovnako ako dnes, si vyžadovala odvahu a ochotu riskovať. Preto urobiť to, čo je správne (duty), bolo najvyššou hodnotou. Aj preto bola pre úspech nevyhnutnosť spojiť ju so schopnosťou čítať medzi riadkami, medzi pohľadmi a drobným pohybom. Zdanlivo sa zaradiť a popri tom si nájsť to svoje. Dnes odvaha nemá už tú cenu, ako v časoch, keď len Viktorka mohla robiť, čo sa jej zachcelo. Nevieme to celkom porovnať, chýba empíria - ale tá predstava vie stále omámiť. Lebo veríme, že my by sme to isto dokázali. Očarujúce! ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem rasista, ale...  Vážně jediný velký problém mám s tím, že se to má odehrávat v 18. století Anglii a že to zkrátka vypadá neuvěřitelně nepatřičně. Zvláště když někteří komparzisté se ani nenamáhali na svou scénu shodit dredy (nebo naopak byli jimi vylepšeni). Jinak je to svižné, zábavné, i přes to, že žánru romantiky příliš neholduji (romantika je totiž knedlík k obědu a pivo k večeři, když si ho nemusím odzátkovávat sám) mě celý seriál bavil. Průpovídky a komentáře jsem měl (a podle ženy fakt hodně!), tak řekněme 3,5*. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Londýn roku 1813, doba kdy bratři a matky z vyšší společnosti měly pro své dcery jediný úkol, najít jim atraktivního ženicha na společenských akcích královny. Phoebe Dynevor jako Daphne, která chce uniknout domluveným sňatkům tím, že předstírá že je zadaná s vévodou, který dělá to samé, aby ho nenaháněli ostatní, protože se nechce ženit. Takže jak to asi skončí v této jednoduchoučké, naivní, kostýmové, barevné romantice? Tak tohle je nejsledovanější seriál Netflixu ve střední Evropě? Pokud to člověk nechce odepsat do prvních pěti minut, tak musí přehlédnout spoustu historických nesmyslů, ne že by v 19. století to několik černochů nedotáhlo společensky výš, ale aby to tu vypadalo jako v New Orleans při karnevalu a aby nějakému tmavému chlapci padaly tehdejší krásky k nohám to fakt nehro. Člověk na to musí koukat jako na místy zábavnou telenovelu a ne historický film a pak se to i dá, když na to koukáte se svojí holčinou. To, že tohle ocení spíš ženské publikum jsem pochopil v momentě, kdy jsem si říkal na jaké dno naivity to kleslo a má drahá polovička řekla: " To je tak romantický..." Seriál o kterém psali jakože něčem, co má spoustu erotických scén beru s rezervou, šestý díl je sice jen sled milostných scén, ale takovým tím stylem ženské režisérky, kdy ten černej furt ukazuje zadek a ta křehká kráska ukáže jednou jednu bradavku. Už se těším na druhou řadu, jen doufám, že to bude mít míň dílů. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal docela dobře, ale seriál je hodně jednoduchá young adult romantika, kterou jsem ponechal ženě a stačilo mi z dalších dílů vidět posledních pět minut, abych pochopil, co se zase úchvatného událo, když zrovna ti dva krásní mladí lidé nesouložili. No dobře, možná jsem se díval na víc než posledních pět minut, ale pohrdal jsem tím! Není to seriál pro skutečné muže! ;-) Je to růžová knihovna v prostředí londýnské šlechty začátku 19. století. No, i když - černošská anglická královna a část šlechty je úžasný krok ke korektnosti, jen tak dál, postupně je asi třeba skutečnou historii v očích nové generace přepsat od základu. ()

Kacenka616 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že sa v 21. storočí v Čechách a na Slovensku nehodnotia filmy a seriály podľa kvality, ale podľa toho, či je niekto rasista. Takže ak máte radi romantiku, najmä tú z historických období, tak sa toho nebojte, bude sa vám to páčiť. Ak ste rasista, seriálu sa, prosím, vyhnite. Nikto nie sme zvedaví na vaše povýšenecké výlevy. Trochu z histórie pre kritikov: V dobe, do ktorej je seriál zasadený, je obdobie transatlantického obchodu s otrokmi takmer na konci a dosiahol vrchol. Od 16. storočia, kedy obchodovanie s otrokmi začalo, uplynulo pár stoviek rokov a veľa obyvateľov Anglicka čiernej pleti sa dostalo do vyšších spoločenských vrstiev, aj keď to nie je všeobecne známe. V regenstkej spoločnosti to už vôbec nie je nevídané. Pár príkladov: spisovateľ a skladať Ignatius Sancho alebo obchodník Cesar Picton, a mnoho iných, ktorých mená ani nepoznáme. Nehovoriac o kráľovne Charlotte, manželke Juraja III., ktorá bola zmiešaného pôvodu (rovnako ako kráľovná v seriáli). Mohli ju síce natrieť púdrom, ale na mnohých portrétoch vidieť jej afroamerické črty. A netreba zabudnúť na fakt, že v seriáli spoločnosť na bále tancuje na pieseň Bad Guy od Billie Eilish, takže určite bolo prvoradým zámerom tvorcov dodržanie historickej správnosti. ()

Galerie (610)

Zajímavosti (80)

  • Při scéně, kdy Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) přijímá v salónku své potenciální ženichy, můžeme slyšet houslový přednes písně „Girls Like You“ od hudební skupiny Vitamin String Quartet. Píseň původně pochází od Maroon 5 feat. Cardi B. (Marcos22)
  • Hlavní představitelé seriálu Daphne (Phoebe Dynevor) a Simon (Rege-Jean Page) museli před natáčením podstoupit šestitýdenní výcvikový kurz, kde se museli naučit hrát na klavír, tančit, jezdit na koni a sžít se s kostýmy a etiketou 19. století. (rublik05)
  • Colinovo (Luke Newton) žárlení začne ještě před jejich prvním polibkem na Měsíčním bále, kdy se Penelope (Nicola Coughlan) baví s lordem Remingtonem (Zak Ford-Williams) – jak naznačuje i instrumentální verze skladby „Jealous“ od Nicka Jonase. Nejde zatím o žárlení romantické, ale přátelské. Colin a Pen spolu vždy na bálech probírali dění a vtipkovali spolu. Nyní však poprvé viděl tuto situaci s Pen a jiným mužem a začíná mu docházet, že jakmile se vdá, jejich přátelství už takové nebude. Jedná se o paralelu scény zejména z první série, kdy probírají legitimnost hostitelčina syna, i několika dalších momentů ze druhé série. (klara.leb)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama