Reklama

Reklama

Premiér

(seriál)
Česko, 2019, 3 h 3 min (Minutáž: 12–26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší v úřadu strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného současného politického dění a každodenních problémů politiků. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (688)

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně to není až tak nejhorší. Žádný výkřik originality to není, inspirace Ano, ministře je zjevná, herecky je to od Soukupa skutečně mizerné, ale na druhou stranu Soukup posmetá největší politické a liberální bláboly týdne a udělá si z nich prdel na jednoduchém základu nově zvoleného a klišovitě mluvícího premiéra v kontrastu s tím, co říká v kanceláři, a co říká "u Soukupa". Nijak objevná, ale potřebná a jinak v českých luzích nedostupná politická satira. ()

BS 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpodceňovanějších (možná dokonce nejpodceňovanější) tvůrců současné kvalitní televizní zábavy, dokázal opět svoji nadčasovost. Nikdo další v českých zemích pravděpodobně není schopen tak bravurně a s nadhledem, který úspěšně skrývá, aby nechal diváka navnaděného do poslední chvíle, komentovat a parafrázovat současnou socio-ekonomickou situaci naší země. Zvolený žánr situační komedie autorovi umožňuje nastavit zrcadlo společnosti a otevřít debatu o stavu demokracie v zemi, potažmo i v Evropě. Bedlivému divákovi jistě neunikne ani to, že autor reflektuje světovou politiku a na všechna témata nahlíží i z globálního úhlu pohledu, to všechno ale tak, aby to bylo pochopitelné i pro diváka, který se v mezinárodní politice neorientuje. Velkou devizou seriálu je pak jeho faktická realističnost a správnost, důraz na detail a propracovaná výprava. Všechno je zobrazeno tak, jak to ve skutečnosti v politice chodí a jak to je. Postava hlavního hrdiny je brilantně napsaná, míchá v sobě charakterové vlastnosti několika posledních českých premiérů a i zahraničních hlav států a politiků. Herecký výkon Jaromíra Soukupa je opět na úrovni, někdy by se mohlo zdát, že trochu přehrává, ale to je vzhledem k nastavenému žánru snad i podmínkou. Je vidět, že pan Soukup je muž mnoha talentů a má potenciál stát se hercem na kterého budeme dlouho vzpomínat. Jeho kariéra připomíná tu pánů jako jsou Reagan nebo Zelenskyj, kteří dokázali herecké zkušenosti překlopit i do reálné politiky. Pan Soukup se pro to evidentně narodil. Soukup 2023. ()

Reklama

raffspIn odpad!

všechny recenze uživatele

Pro hodnocení pořadu se nabízí pestrá škála ironických přirovnání a doplňovat další je plivání do rozbouřených vln nesouhlasu. Mnohem zajímavější je se zamyslet nad tím, proč to vlastně JS vytvořil? Nabízí se hned několik tezí: a) Je natolik egocentrický a sebestředný blb (pleonasmus je užitý záměrně za účelem zdůraznění faktu), že si bídu pořadu vůbec neuvědomuje. b) Snaží se nastavit horní a dolní meze kinematografii (dolní v tomto případě). Chce tedy určit pomyslnou Planckovu délku kvality díla, pod kterou již nelze klesnout, protože nic méně kvalitního již nemůže jako dílo existovat. c) Vytváří výukový materiál pro studenty filmu, na kterém v jednotném a uceleném formátu presentuje všechny myslitelné chyb, kterých se nezkušení tvůrci mohou dopouštět. d) Je emocionální upír, kteří se živí zoufalstvím, beznadějí a hlubokým znechucením. e) Snaží se pomstít svému okolí za traumata, která prožil ve svém zbytečném životě. f) Nadměrně pije, což vyvolalo těžkou duševní neléčitelnou poruchu. Tu aktuálně léčí pitím. g) Touží dosáhnout světového míru tím, že všem národům světa vytvoří společného nepřítele ve své osobě. h) Cílí na průměrného voliče SPD. ()

A.L.E.S. odpad!

všechny recenze uživatele

odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! A stejně je to pořád málo, jako u indickýho Supermana. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Ed Wood českého televizního prostoru posunul hranice soukupovského bizáru zase o kousek dál a jestli v tom bude pokračovat (v to doufáme, Jarouši), hodí na sebe stejně jako Jardův velký vzor dámské prádélko a natočí seriál z prostředí českých transvestitů s Jirkou Ovčáčkem v cameo roli. (A s ufuněným Mirdou "chlastám víc, než si myslíte" Kalouskem jako komparsním pohoňovačem). Neuvěřitelná srágora, která dává pojmu gylty pležr úplně nový význam. Zatím jsem viděl čtyři díly a upřímně, je mi líto, že za chvíli budu za polovinou a že to jednou skončí. Něco tak uhnutého se jen tak nevidí. Kdyby Soukup zničehonic začal srát na stůl, tak se nad tím nikdo nepozastaví, protože by šlo o to nejnormálnější, k čemu by v tomto seriálu (?) došlo. Mažu odpad a dávám za pět, génius musí být doceněn. Bravo! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Seriál se do 24 hodin po svém uvedení na TV Barrandov dostal na 1. příčku žebříčku nejhorších seriálů na ČSFD, kde se mu podařilo sesadit soap operu Mladí a neklidní (od r. 1973), která si ji držela řadu let. (L_O_U_S)
  • Seriál se první dva týdny vysílal každý všední den. Od 23. 10. 2019 se ve vysílání objevoval pouze každé úterý. (Bernyz)

Reklama

Reklama