Reklama

Reklama

Premiér

(seriál)
Česko, 2019, 3 h 3 min (Minutáž: 12–26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší v úřadu strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného současného politického dění a každodenních problémů politiků. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (690)

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím, proč na Soukupa všichni nadávají. Dokud ho máme, můžeme úplně zrušit armádu a ušetřit tak spoustu financí, neboť nikdo se neodváží napadnout zemi, která vlastní zbraň mnohem silnější než je třeba atomovka – pořad, který sníží komukoli v doslechu iq nejmíň o 50%. Nad tím, že Soukup tolik používá plurál majestaticus, bych se nepozastavoval – vzhledem k úrovni monologu („já jsem buď zdravej, nebo dobře léčenej“) je jasné, že mu se scénářem pomáhal člověk nad jiné povolanější na podobně vtipné „bonmoty“, člověk, který se v prvním díle také objevil – ano, náš prezident. Soukup tak vlastně mluví za oba. Na režisérovo jméno by se taky mohla udělat spousta skutečně nápaditých narážek (např. hle, jak je Benda renesanční osobnost – kromě toho, že je neschopný poslanec, je i neschopný režisér!), na druhou stranu, zase takový ignorant to nebude. Vzhledem k roztřesenosti kamery bych si tipnul, že sleduje moderní trendy a je příznivce hnutí Dogma 95. Druhá možnost také je, že to není schválně a pouze se mu třesou ruce z oprávněného strachu, že tohle jeho druhé dílo skončí stejným, ne-li větším průserem jako jeho první. Neboť je to on, kdo natočil legendární nekonečný seriál Sousedé, který skončil po deseti dílech. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Soukup a hrad, to jsou ingredience na pořádně sračkovou polívku. Jaroušek patří do tý nadutý sorty lidí, která považuje sama sebe za dokonalý a neomylný, tudíž veškerou kritiku považuje za zášť a závist hejtrů. Má to svý výhody a nevýhody. Tolik komickou postavičkou je právě proto, že si přes ego nevidí na šulina a jakákoliv sebereflexe je pro něj termín, o kterým v životě neslyšel. Ovšem i přes povznesení se nad obrovskou malost Barrandova se Premiér vymyká veškerým myslitelným měřítkům a pochybuju, že u něj existovala jakákoliv postprodukční úprava (pokud jí nedělal Soukup sám, haha). Častý monology ústřední existence totiž postrádají jakoukoliv logiku, odkazujou na čistě aktuální a subjektivní postoje osoby, kterou zase tolik lidí nezná a navíc jsou to monology pronášený specifickou hovorovou mluvou, jejíž atraktivita i sdílnost se rovná zdechlý makrele. Ve finále z toho leze nepopsatelně nudná, strohá, bezradná křeč, u níž si budete často říkat CO? v závěsu s PROČ? Satirou ovšem Premiér skutečně je, byť na poli, na kterým to Soukup určitě nezamejšlel - ukazuje názorně dobře, nakolik omezení a neprofesionální neschopové se můžou vyskytovat v mediálním, potažmo politickým prostoru. ()

Reklama

filmmovier odpad!

všechny recenze uživatele

Na tohle už ani kategorie odpad nestačí, protože ta je pro Ordinace, Modré kódy, komedie Zdeňka Trošky nebo všechny ostatní výtvory Jaromíra Soukupa. Tohle je ještě mnohem, mnohem horší, než odpad a vše výše jmenované. Nějak jsem proklikal celý díl a nevím, jestli chci dřív blejt nebo spáchat harakiri. Celý seriál začíná dliouhým monologem pana premiéra, později se v něm objeví hned dvě (!) herečky, co nejsou Jaromír Soukup a jediné pozitivní je, že Soukup nehraje sebe, ale jmenuje se Pavel Diviš. Jen mně mrzí, že tam není nahraný smích publika, protože jsem vůbec nemohl přijít na to, kde se mám smát. Ve výsledku je úplně jedno, zda Soukup "moderuje" nebo "hraje", protože v obou polohách je úplně stejně špatný a mele stejný debility. Rozdíl je jen v tom, že tady o sobě velice často mluví v množném čísle. A právě to je možná největší důkaz jeho superega. - všechny záporné hodnoty. Tentokrát to níž už OPRAVDU nejde. Dále by mně zajímalo, co si Jaromír Soukup představuje pod pojmem sitcom. Protože nejen, že to samozřejmě není com, ale ona tam chybí i jakákoliv sit. ()

PBLead 

všechny recenze uživatele

Autor tohoto počinu pravděpodobně měl snahu vyobrazit známou postavu Gluma z Pána prstenů v 21. století, a to v roli premiéra České republiky. Jinak si teda ten formát seriálu, kdy Soukup trpí přehnanou samomluvou, nedokážu vysvětlit. Jinak technická, vláda (a tedy i premiér) nemá sídlo na Pražském hradě, ale ve Strakově akademii. Takže by kamera v jednom kuse nemusela snímat Hradčany. ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Jenom H.P. Lovecraft by dokázal popsat ty ohavné, rouhačské hrůzy, které prostřednictvím šílence propadlého peklu vyhřezly devátého října léta páně 2019 na televizní obrazovku. Žádné zobrazovací metody nebyly dosud navrženy tak, aby vydržely příliv něčeho tak esenciálně odlidštěného, zrůdně cizího. Žádná dosud známá mysl nebyla tolik ztýrána, aby mohla v plném rozsahu přijmout a pochopit strašlivou zrůdnost "TOHO", co bylo vyvrženo ze světů vymykajících se všemu rozumu. Průměrně odolný jedinec začne zhruba po třiceti sekundách Soukupova "Premiéra" krvácet z očí a po minutě pocítí utrpení duší navždy uvězněných v Tartaru. Honem přepnout na Šlágr TV, kde je svět ještě normální. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • V jedné z epizod Soukup paroduje Andreje Babiše – mluvou i vzhledem, ale stále vystupuje jako Pavel Diviš. Bez vysvětlení tak jeho postava změnila chování a vzhled. (Bernyz)
  • Seriál se do 24 hodin po svém uvedení na TV Barrandov dostal na 1. příčku žebříčku nejhorších seriálů na ČSFD, kde se mu podařilo sesadit soap operu Mladí a neklidní (od r. 1973), která si ji držela řadu let. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama