Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Zeměplochu, tak mu Klaus z počátku bude připomínat dílo Zaslaná pošta, kdy jeden vychcaný chlápek dostane za úkol, aby zřídil poštu v oblasti, kde byly všechny předešlé pokusy naprosto neúspěšné. Tak je tomu ale fakt jenom řekněme v první třetině. Časem se pak snímek promění v klasický vánoční film, kdy je látka pojata úplně jinak a pracuje se tu s myšlenkou, jak to asi začalo. Animace je opravdu pěkná a připomíná klasické Disneyovky z dob, kdy se ještě s 3D tolik nepracovalo. Stejně tak humor je na úrovni a příběh ve vás dokáže vyvolat i nějaké emoce. Je smutné vidět, že tam kde selhávají velcí giganti, musí uspět nenápadní tvůrci. Ale tak to asi musí být v každém průmyslu. Klause rozhodně zařadím mezi nejlepší vánoční snímky a možná i animáky obecně. Tohle se fakt povedlo. 90% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí nádherné vianočné prekvapenie. Slušná animácia, silná myšlienka, ktorá sa nestratí ani v eskapáde ukecanosti hlavnej postavy, jediná a pekná pesnička, čo je príjemným potešením oproti disneyovkám. Zimná rozprávka o začiatkoch Santa Clausa, čo však príde divákovi až ku koncu filmu, lebo si to pri sledovaní ani neuvedomuje. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

V adventním čase, kdy bychom měli všichni zpomalit a užívat si přítomnost našich blízkých, je zároveň více než vhodné pustit si nějakou pěknou pohádku. A kdo by snad byl otrávený z každoročních televizních repríz našich filmových klasik, může si vybrat i v aktuální nabídce Netflixu. "Klaus" nás s přítelem nalákal hlavně díky velmi příznivému hodnocení a musím potvrdit, že se jedná o hodně povedený kousek - animace nedosahuje takových kvalit jako filmy Pixaru, ale má svoje kouzlo, stejně jako celý příběh o mladém nezodpovědném pošťákovi, kterému otec nařídí založit poštovní úřad ve vzdáleném městečku, kde jsou na sebe všichni obyvatelé zlí. A jak už to tak v pohádkách bývá, hlavní hrdina půjde do sebe a jeho přispěním se polepší i ostatní... moc hezky vymyšlený vznik legendy o Santa Clausovi, který doslova zahřeje u srdce. Snad se jednou dostane i na české televizní obrazovky. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, ktorá v období sviatkov určite stojí za zhliadnutie. Aktuálne tunajšie hodnotenie 90 % mi však príde trochu prestrelené. Klaus je veľmi slušne spracovaným príbehom o začiatkoch Santa Clausa, ale keď si odmyslím svojsky naladených obyvateľov a ich dedinku plnú konfliktov, snímka neponúka príliš veľa originálneho. Okrem menších úsmevov navyše zo mňa táto rozprávka nevydolovala príliš veľa emócií. Príjemné sledovanie, no pozor, aby ste od Klausa nečakali priveľa. Ja som, bohužiaľ, zrejme asi dúfal v niečo extra. 7,5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

To, co se zpočátku tváří jako další nezáživný generický animák, se postupně překlápí v hodně příjemnou vánoční pohádku, která umí v určitých chvílích pořádně emocionálně přitvrdit a ve výsledku je až nečekaně hezky promyšlená. Škoda toho nejdříve rozjíveného a poté až příliš temného začátku, kde docela dlouho trvá, než film začne prodávat své kouzlo a trochu nudí. Po stránce animace super. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Na začiatku filmu je v poštárskej akadémii 182 poštárov. (megajalec)
  • Počas prvého mesiaca na Netflixe mal film 30 miliónov zhliadnutí. Taktiež sa jedná o prvý animovaný film z Netflixu nominovaný na Oscara. (megajalec)
  • Od apríla 2015 putoval film po viacerých štúdiách, ktoré ho považovali za "príliš riskantné". Práva naň napokon získal Netflix v novembri 2017. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama