Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný originální nápad o tom, jak to vlastně opravdu mohlo vzniknout. Vždyť jak vznikaly různé mýty a legendy? Přece vypravováním a pak dalším vypravováním a dalším a najednou z toho máme spoustu příběhů, které se možná stali, ale kdo ví, jestli je to pravda. A něčím takovým je i mýtus Santa Claus. Klidně si dokážu představit, že to bylo přesně tak, jak vypráví tenhle povedený animovaný film. Líbí se mi navíc ta animace, je to krásné vrácení v čase do dob klasických animací, která byla krásná a kterou jsem měla nejraději. Krásný vánoční příběh, na který se budu ráda pravidelně dívat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Na rozprávky som už objektívne dosť starý a tak som si Klausa pozrel iba kvôli tým 90% a zvedavosti, čo sa dnes servíruje deťom. Na môj vkus tam bolo dosť nepriateľstva a dobro bolo prítomné ako externalita. Výtvarné spracovanie sa už dosť líši od kreslených filmov môjho detstva. Hudba sa mi páčila, rovnako ako aj idea celého filmu. Ale nedokážem sa prekonať a túto rozprávku hviezdičkami priradiť k iným filmom, ktoré mám rád. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jéé, to byla tak hezká pohádka s  neotřelou animací, stejně neotřelým ironickým humorem, a emocionálním zakončením. Milé, pěkné, vtipné. Ono vážně: ,,Už za pár dní Vánoce jsou.´´, jak zpívá Pokáč ve svém letošním  vánočním fláku. A tohle je úplně ideální do předvánočního /vánočního času. .  Bez výtek. Vím však, že každý rok na Vánoce, mě přijde navštívít.❤ ()

kajas 

všechny recenze uživatele

V adventním čase, kdy bychom měli všichni zpomalit a užívat si přítomnost našich blízkých, je zároveň více než vhodné pustit si nějakou pěknou pohádku. A kdo by snad byl otrávený z každoročních televizních repríz našich filmových klasik, může si vybrat i v aktuální nabídce Netflixu. "Klaus" nás s přítelem nalákal hlavně díky velmi příznivému hodnocení a musím potvrdit, že se jedná o hodně povedený kousek - animace nedosahuje takových kvalit jako filmy Pixaru, ale má svoje kouzlo, stejně jako celý příběh o mladém nezodpovědném pošťákovi, kterému otec nařídí založit poštovní úřad ve vzdáleném městečku, kde jsou na sebe všichni obyvatelé zlí. A jak už to tak v pohádkách bývá, hlavní hrdina půjde do sebe a jeho přispěním se polepší i ostatní... moc hezky vymyšlený vznik legendy o Santa Clausovi, který doslova zahřeje u srdce. Snad se jednou dostane i na české televizní obrazovky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Bol som veľmi zvedavý, čo za animák si to získal tento rok taký obrovský obdiv a také vysoké hodnotenia. Ale som z toho trochu rozčarovaný, lebo som čakal predsa len niečo o kus viac. Samozrejme, koncept a scenár bol vynikajúci, o tom niet žiadnych pochybností. Ale samotný typ použitej animácie ma akosi neohúril, a rovnako by som od takéhoto diela s takým obrovským posolstvom čakal aj oveľa oveľa lepšie dialógy. To ma naozaj nemilo prekvapilo... S tým obrovským hodnotením sa teda moc nestotožňujem, hoci to malo naozaj vynikajúci scenár. No ale nie je dôležitá len samotná kostra, ale aj aranžmá, ktoré v tomto prípade pôsobilo dosť slabučko... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)
  • Počas prvého mesiaca na Netflixe mal film 30 miliónov zhliadnutí. Taktiež sa jedná o prvý animovaný film z Netflixu nominovaný na Oscara. (megajalec)
  • Keď Jesper (Jason Schwartzman) vysvetľuje deťom, že iba dobré deti dostanú darček, otvorí spodnú časť dverí, ktoré prejdú cez dve deti. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama