Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Úchvatná animace, vpravdě originální interpretace santa-klausovkého mýtu (bacha, revizionismus!), dostalo mě to do té správné vánoční nálady, ale že by to bylo až tak výrazně lepší než jiné vánoční pohádky, kupříkladu Polární expres, s tím bych si dovolil nesouhlasit. Inu, někdy je nutno krotit nadšení. 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Klaus se po shlédnutí okamžitě zařadil do vítězné salvy vánočních pohádek a stojí bok po boku s Polárním expresem a Vánoční koledou, tudíž pohádkami, které musím vidět každé Vánoce. Tak krásnou a přitom originální animaci ve spojení s neméně originálním příběhem jsem popravdě sakra dlouho neviděl! ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný originální nápad o tom, jak to vlastně opravdu mohlo vzniknout. Vždyť jak vznikaly různé mýty a legendy? Přece vypravováním a pak dalším vypravováním a dalším a najednou z toho máme spoustu příběhů, které se možná stali, ale kdo ví, jestli je to pravda. A něčím takovým je i mýtus Santa Claus. Klidně si dokážu představit, že to bylo přesně tak, jak vypráví tenhle povedený animovaný film. Líbí se mi navíc ta animace, je to krásné vrácení v čase do dob klasických animací, která byla krásná a kterou jsem měla nejraději. Krásný vánoční příběh, na který se budu ráda pravidelně dívat. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

8/10 – Milý vánoční animák, kterému se jen velmi těžko dá cokoliv vyčíst. Má pěkný příběh, prokreslené hlavní 3 postavy, funguje po emoční stránce, hudbou možná šťaví emoce trochu víc, než je zdrávo, ale v konečném důsledku proč ne, animace vypadá po celou stopáž moc hezky, má silný apel na vánoční kouzlo a několik hezkých mouder a pravd, které mu přidávají na hodnotě. Přesto do jisté míry nesdílím zdejší nadšení a hype, který Klause katapultoval do stovky nejlepších filmů všech dob. Ono je velmi těžké mu cokoli vytknout a i já jsem mu práskl plný počet, ale až po delší době váhání. Nemůžu totiž říct, že bych byl z filmu kdovíjak odvařený, že by na mě nějak zvlášť zapůsobil a že bych si jeho sledování snad náramně užil. Zkrátka mi v tom příběhu chyběla nějaká jiskra. Klaus je sice řemeslně náramně dobře udělaný animák, ale není ničím zapamatovatelný a snadno zapadne mezi ostatními vánočními animáky. Ničím nevybočuje z řady a nepřináší na scénu nic nového, zajímavého, čím by se odlišil a zaujal. Prostě jen vypráví příběh, který jsme v plus mínus velmi podobné podobě slyšeli už mockrát a selhává v tom divákovi dokázat, že tuhle písničku teda ještě neslyšel. Ve snímku je spousta klišé, na které tu nikdo nepoukazuje, vlastně je to celé jedno obrovské vánoční klišé – od hlavy až po koule. V jádru je to jenom ošoupaná hollywoodská šablona, třebaže původ ze Španělska. Verdikt: „Kouzelný snímek, ale takový nemastný a neslaný.“ ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Poněkud rychlý skok do místní TOP100 se povedl tomuto španělskému animovanému filmu, který vysílali na Netflixu. Jestli si vysokou pozici zaslouží, tak o tom jsem se chtěl co nejdřív přesvědčit i já a Vánoční čas tomu rozhodně pomohl. Při srovnání animace a celkového provedení nijak nevybočuje ze slušného průměru. Obzvlášť však potěšil milý příběh, který si hezky, nenuceně a nápaditě pohrál s "legendou" o vzniku Santa Clause. Mělo to vtip i poučení, tak i mě to celé příjemně uteklo. Sice se to bez honičky neobešlo, ale dnešní doba už je taková. Rozhodně lze tento film pro celou rodinu doporučit a za sebe dám krásné 4 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Od apríla 2015 putoval film po viacerých štúdiách, ktoré ho považovali za "príliš riskantné". Práva naň napokon získal Netflix v novembri 2017. (megajalec)
  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama