Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Střípky jsou dost dobře vymyšlený. Když se v závěru odhalí karty a vidíme celej ten koncept, o co se tvůrci vlastně snažili, tak mi to připadá jako velmi dobrej nápad. Velká škoda, že ten film nikdy úplně nestrhne a člověk si pátrání po vrahovi mladých dívek neodžije společně s detektivy. Být v tom po celou stopáž nějak víc divácky emočně zainvestovaný, tak by pak rozuzlení působilo jako silná facka a na Střípky se mohlo vzpomínat jako na novou thrillerovou klasiku. Takhle, jak to je, to můžu racionálně ocenit, ale skutečný prožitek tam bohužel nebyl. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už při oznámení, že budou Denzl s Ropuchou honit mile slizkého masouna v zase jednou áčkové produkci, jsem málem začal taky honit. No, ještěže jsem nechal svůj tenisový loket v klidu. Žádná sériová hitparáda to tedy rozhodně není, napínač se skoro taky nekoná, chcete-li vidět krev, musíte si u toho udělat žiletkou pár zářezů do předloktí a psychopat se chová jako totální kokot, jakož i ti dva honiči. Léto je sice kulantně vyšinutý humusák, ale na to nemusí moc hrát a stačí mu být sám sebou. Prostě jeden vcelku slušný nápad o maskování cizí viny, zabalený do dvou hodin unylého behaviorálního kokotismu a scénáristické bezradnosti, záměrně už v přívěsu nastříhaný jako Mlčení sedmi jehňátek, aby se na to nějaký ten chudák, naladěný na temnou a chytrou řezničinu, podíval. Nakonec jehňata byla jen dvě, bečela na plnou hubu a ten kvotující prkenný černý tranzistor Michal, vycházející hvězda korektní světové kinematografie, tomu taky dvakrát nepřidal. Naprosto přiblblé vytváření dojmu, že teď všude běžně potkáte nějakého toho čokoládového pomátsexuála, navíc velmi hrubým způsobem genderově i rasově diskriminuje například mentálně zaostalé Asiaty, laponské zoofily, hispánské fetišistky i muslimské frotéry!!! Ale pevně věřím, že i oni záhy začnou hystericky vyřvávat a jejich čas ještě přijde. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Little Things v prvé řadě nejsou klasická kriminálka.Sice se tu pátrá po vrahovi,ale celý fllm se zaměřuje primárně na postavy detektivů,kdy jednoho posedlost případem dohnala už před lety a druhého teprve dožene.To samo os obě není vůbec špatný nápad,jakkoliv není úplně inovativní,ale co naplat,když mnohem zajímavější než hlavní duo je je tu Letův "záporák" a ten válcuje všechny okolo.Washington si jede svůj standard,který nijak nevybočuje z toho co hraje už dvacet let.Malek je pak nejslabším článkem řetězu.Taky si jede svůj standard,ale jako detektiv mi prostě neseděl.Suma sumárum,na jedno podívání jsou Little Things ok,ale že by tu byla potřeba se k nim někdy v budoucnu vrátit se říct nedá...60% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Střípky zklamání - slibný projekt, ze kterého ovšem zbyla silně diskutabilní kriminálka s diskutabilním scénářem, režií i hereckými výkony. Nevím, ale osobně jsem oba dva ústřední vyšetřovatele sledoval naprosto lhostejně a jejich výkony mne do děje nevtáhly. Filmy o sériových vrazích jsou obvykle o souboji dvou geniálních stran - střet výjimečných mozků i osobností, ať už toho policejního z oddělení vražd, tak i toho zločineckého - tady jsem ale ve stále stejných výrazech Denzela W. i Ramiho M. žádné stopy geniality a brilantních myšlenkových pochodů nezahlédl - jejich herecké kreace spíš jakoby vypadly z nějakého béčka. Střípky jsou bohužel jen průměrná kriminálka s divnou motivací a chováním postav a nenaplněným ambiciozním scénářem... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Kriminální thriller? Za mě pořád vynikající žánr, bohužel nějako se v dnešní době vytrácející... A možná proto mě Střípky krásně zapadly do mojí mozaiky očekávání a následné nadšenosti z požitku, že pálím vostrejma. Navíc prostě říkám a hlásám stále - Denzel je celoživotní jistota kvality bijáků tohoto druhu! Pecka s fajn rozluštěním hádanky! 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Film se odehrává na začátku devadesátých let, ale v několika scénách se najdou auta, která v té době ještě neexistovala, například BMW i3, které se začalo vyrábět až v roce 2013. (TomiiK_)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama