Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (272)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Střípky zklamání - slibný projekt, ze kterého ovšem zbyla silně diskutabilní kriminálka s diskutabilním scénářem, režií i hereckými výkony. Nevím, ale osobně jsem oba dva ústřední vyšetřovatele sledoval naprosto lhostejně a jejich výkony mne do děje nevtáhly. Filmy o sériových vrazích jsou obvykle o souboji dvou geniálních stran - střet výjimečných mozků i osobností, ať už toho policejního z oddělení vražd, tak i toho zločineckého - tady jsem ale ve stále stejných výrazech Denzela W. i Ramiho M. žádné stopy geniality a brilantních myšlenkových pochodů nezahlédl - jejich herecké kreace spíš jakoby vypadly z nějakého béčka. Střípky jsou bohužel jen průměrná kriminálka s divnou motivací a chováním postav a nenaplněným ambiciozním scénářem... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá sa spočiatku tvári ako tuctová, i keď kvalitná story, avšak v záverečnom akte nás presvedčí o opaku. Skrátka ide o niečo úplne iného, ako by sme v tomto žánri predpokladali, mnohí si možno spomenú napríklad na Pennovu Prísahu. Film si vyššie hodnotenie zaslúži aj napriek tomu, že niektoré motívy nie sú zapracované do príbehu včas. U mňa ale spomínané finále zabralo. Washington a Malek sú dokonalí, Leto zase tak trochu machruje, čo mi k postave sedláka príliš nesedelo. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby novodoba Prisaha 2 bez Nicholsona ? Denzel Florida pomaly starne, vybral si za partaka nic moc herca Rami Maleka /Bohemian Rhapsody/. No Malek na rozdiel od Denzela Floridy hrat nevie. Nuda sa praveze nekonala, film si drzi dobre tempo a napatie, skoda len toho utnuteho konca. Predpokladal som brutalne finale ako povedzme 8 mm, napokon hraje tu aj Chris Bauer zo spominaneho filmu, Skoda, predpoklady ostali ... predpokladmi ? 62 % ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná kriminální záležitost, která se zoufale snaží být něčím víc, nicméně ve finále se jí to ale vůbec nedaří. The Little Things režiséra Johna Lee Hancocka tedy zaujme pouze svým hereckým obsazením, z něhož dominantně vyčnívá již tradičně spolehlivý Denzel Washington a Jared Leto, jehož psychedelická postava by si ale zcela určitě zasloužila nějakou lepší verzi scénáře. A když tvůrci v samotném závěru vyloží karty na stůl, dojde Vám, že největší slabinou tohoto počinu je jeho laxní přístup k divákovi, jež si skrze zmatené střídání obrazů a scén zkrátka nedokáže vybudovat patřičný vztah s hlavními postavami a společně s nimi si to celé "odžít". Je to veliká škoda, jelikož snímek The Little Things měl velký potenciál stát se další originálně pojatou kriminálkou. Tak snad příště! „It's the little things that are important, Jimmy. It's the little things that get you caught.“ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně nevyužitý potenciál velkých herců, který pohřbívá rutinní režie ale ve výsledku se přeci jen nejedná o úplně špatný film. Hlavní problém je v tom, že všichni očekávali thriller po vzoru legendární sedmičky a dostali temné drama o to, že všechny dožene temná minulosti. Minimum napětí, chybějící kriminální pátrání, ale svým způsobem vtahující atmosféra, která se nedá úplně popsat. Denzel Washington mi už přijde z úlohy, kterou nahodil před 17 lety v Muži v ohni, docela unavený. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama