Reklama

Reklama

To nejlepší teprve přijde

  • Francie Le Meilleur reste à venir (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vlivem jednoho velkého nedorozumění jsou dva kamarádi z dětství (Fabrice Luchini a Patrick Bruel) přesvědčeni, že tomu druhému zbývá jen pár měsíců života. Rozhodnou se proto dát všechno stranou, dohnat ztracený čas a strávit poslední dny společně, bláznivě a nezapomenutelně. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (36)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou mužů, které pojí velké celoživotní kamarádství a zákeřná nemoc jednoho z nich, která je však kvůli velkému nedorozumění přisouzena tomu druhému, a tak se oba kamarádi snaží zpříjemnit poslední týdny života spřízněné duši, přičemž dochází i ke komickým situacím. Ten humor je ale dávkován decentně a je často spíše trpký. Více než o komedii jde o milý a zároveň smutný příběh o velkém chlapském přátelství, životní síle, a opoře, která ji dodává. Moc hezký film s dvojicí, která mne nesmírně bavila. 80 %. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

S filmy o umírajících a nevyléčitelně nemocných jako by se roztrhl pytel v posledním desetiletí. Tento francouzský se chce tvářit jako tragikomedie. Místy tomu tak i je, že tu komedii zde hledám, ale spíše mi to místy přijde jako satira současné společnosti. Třeba když dvojice přijde do restaurace, kde obsluze vadí, že by dva domnělí gayové měli k sobě mít nějaké intimnosti. Na druhé straně pokládá řadu otázek. Jedna z těch hlavních je, zda člověk má vědět o svém konci nebo ne. Řadu věcí by si možná vyřešil a přestal je odkládat, ale říká se, že člověk má žít každý den, jako by byl poslední. Najednou, když hlavní hrdina ví, že přijde jeho konec usmíří se s otcem, což by asi jinak neudělal. Snímek může přispět k zamyšlení, ale jinak asi nepřináší nic jiného, co by filmy obdobné kategorie už na stůl nepostavily. ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele

Jestli se dá použít přívlastek roztomilý k muži, pak mě napadá jediný chlap. Patrick Bruel. Krásný, charismatický, ve všech rolích autentický, často trochu bláznivý, podmanivý, láskyplný a pro mě ROZTOMILÝ. Zde opět v roli, za níž máte chuť ho obejmout. Ano, film s umírajícím vždy více či méně manipuluje s city diváka a ano, já jsem manipulovatelná. Navíc ta klišé o mnohých nedorozuměních, o snech, jež si musíme před smrtí splnit... Nojo, je to slaďáček. Ale s Patrickem, s krásnou hudbou, s krásným songem v závěru (Lay It On). ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tenhle mile lidský příběh o jednom velkém přátelství až za hrob se tvůrcům podařilo natočit vkusně, s lehkým humorem a nadhledem. Fabrice Luchini a Patrick Bruel se do rolí dvou celoživotních kamarádů opravdu skvěle hodí. Vzájemná interakce mezi nimi se tady zdá být skoro až hmatatelná. (70%) ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Neviem ako to ti Francúzi robia, ale napriek tomu, že nehrajú prvoplanovo na city vždy sa im podarí zanechať silný dojem. Ich komédie ako v tomto prípade nie sú vnucujuce, ale pomaly si plynu svojim životom bez dramatických zvratov, tak aby vyrozprávali príbeh o ktorom budete aj po záverečných titulkoch rozmýšľať. Sila priateľstva a hra života, kedy je len tenká čiara medzi životom a smrťou, no napriek tomu tu neplačete, ale usmievate sa. Ako to len ti Francúzi robia. Toto je film na ktorý sa rozhodne oplatí nájsť si čas a pozrieť si ho s odstupom času aj viackrát. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama