Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejslavnější tvůrci hororů a známí herci vám přinášejí pět povídek plných hrůzy a černého humoru. Jejich scenáristou je Stephen King (Christine, Running Man, Poslední boj), režisérem George A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Temná polovina) a maskér Tom Savini (Pátek třináctého) vytvořil strašidelné obludy, na které hned tak nezapomenete. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Klasika a kultovní záležitost,zároveň jeden z největších klenotů mistra Romera.Serie několika hororových příběhů,některé pobaví víc,některé míň,rozhodně ale všechny stojí za shlédnutí.Pro mě asi nejzábavnější historka je o chlapíkovi,který se díky meteoritu začne měnit v rostlinu(tohoto chlapíka zde hraje sám veliký Stephen King) a pak povídka poslední o protivných švábech a pánovi,který se rozhodl všechny vyhubit.Pospojím všechny pro a proti a dá mi to krásné 4*. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Příjemná antologie pěti hororových povídek, která sice nijak nevystupuje ze stínu svých seriálových kolegů, o to se ovšem ani nepokouší, a tak zajímavě, bez větších zádrhelů plyne. A jak jsou klasicky některé příběhy lepší a některé horší, vše napravuje opravdu zajímavá komiksová režie. Tedy komiksová...rád bych si přečetl nějaký hlubší rozbor filmu, protože si nejsem jist, zda jeho komiksový vzhled byl vyvolán pouhými komiksovými ingrediencemi do filmu vloženými (film se občas ocitne v rámečku, jakoby se obracejí stránky, párkrát se objeví bublinky s textem) a nebo jeho celkovou výpravou. Drobnosti v závorce zmíněné mne totiž mohly tak zblbnout, že jsem ve všech barvách, ve všech rekvizitách, v převážně staticky nasnímaných scénách komiks hledal, aniž by tam byl. A která povídka se mi líbíla nejvíce? Jasně třetí. Leslie Nielsen v roli vraha, v jehož charakteristice by se mohla najít podobnost s Jigsawem, byl opravdu perfektní. A jeho vodníci se mu vyrovnali. Nejen jejich masky v podání klasika Toma Saviniho jsou velmi povedené a napomáhají v budování fajn atmosféry, kde i zapnutí sprchy může kapku vyděsit. Nesmím opomenout ani moc fajn hudbu. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„Tušili jste, že horror může být taková legrace?“ Povídkový snímek od zakladatele zombie-žánru George A. Romera, který tu spojil síly se Stephenem Kingem, je plný hereckých es, jejich rozpadávajících se mrtvol a morbidního humoru. Romero se nebál experimentů a zdařile převedl do svého filmu komiksové vyprávění: jednotlivé epizody jsou uváděny animovanými intermezzy, vypjaté scény jsou zvýrazněny kreslenými rámečky či barevným tónováním a obraz se občas dokonce rozdělí do charakteristických komiksových obrázků. Creepshow tato výtvarná stylizace do podoby komiksu určitě jen prospěla a tím se výrazně liší od ostatních povídkových hororů. Dvouhodinová stopáž je pro hororový žánr často drastická, ale díky tomu, že jsou příběhy od sebe tématicky rozlišeny, ztráta pozornosti nebo - nedejbože - nuda nemají prostě šanci. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

V tomto filme spojili svoje sily traja géniova. Režisér George A. Romero, spisovateľ Stephen King a maskér Tom Savini. No a spoločnými silami vytvorili poviedkový horor nacpaný čiernym humorom a obdarený bizarnou atmosférou. Jednoznačne najlepšia poviedka je v poradí druhá s názvom "Osamelá smrť Jordyho Verilla", kde si titulnú úlohu zahral samotný King a zahral ju úplne na jednotku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Creepshow sa nevydarila. Nepomohla jej ani aktívna účasť Romera a Kinga. Od prvých sekúnd zapácha béčkarským odérom. Film pôsobí nízkorozpočtovo, ale v skutočnosti sa rozpočet pohyboval okolo ôsmich miliónov dolárov, čo na začiatok 80. rokov nebolo málo, takže bohvie, kam sa peniaze stratili. Creepshow každopádne pôsobí po vizuálnej stránke podvyživene a podpriemerne. Herci sú príšerní (nepomohla ani účasť Teda Dansona, Eda Harrisa a Leslieho Nielsena, najzábavnejší je paradoxne nakoniec neherec King ako blbý farmár). Afektovanie do komiksovej podoby je mimoriadne zlé (rozdelený obraz, hrané scény prechádzajúce plynulo do kreslenej podoby). Viem, že hodnotenie 20% môže pôsobiť z mojej strany prehnane, ale proste tento film nemal nič, čo by ma pozitívne zaujalo - až na "poviedku" o tajomnej debne pod schodmi. Čo je na dvojhodinový film, ako mi dozaista dáte za pravdu, strašne málo. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (14)

  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)
  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (oje)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama