Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Námety ku všetkým poviedkam boli síce zaujímavé (King sa nezaprie), ale nemalo to tú správnu formu a spracovanie. Pripadalo mi to málo hororové a málo komediálne. Pocit akéhosi tajomna navodila len poviedka s debnou, kde očakávanie niečoho neznámeho navodilo celkom slušnú atmosféru, potom však prišlo na bubáka a bolo po srande. Výborný námet k poviedkam sa jednoducho roztopil v slabšej výprave a horšej réžii. Ale tento snímok nepovažujem ani za stratu času, má aj pár svetlých momentov. 60/100 ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Den otců, pak ta povídka s rostlinou a povídka s názvem Bedna je to asi to nejlepší z celého filmu. Plno černého humoru, místy vcelku solidní atmosféra a jistá originalita povídek se tomu upřít nedá. Na druhou stranu to pro mě není asi tak super věc, jako pro jiné. Dívat se na to, ale dá a účel pobavit to splní. 70% ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Klasika a kultovní záležitost,zároveň jeden z největších klenotů mistra Romera.Serie několika hororových příběhů,některé pobaví víc,některé míň,rozhodně ale všechny stojí za shlédnutí.Pro mě asi nejzábavnější historka je o chlapíkovi,který se díky meteoritu začne měnit v rostlinu(tohoto chlapíka zde hraje sám veliký Stephen King) a pak povídka poslední o protivných švábech a pánovi,který se rozhodl všechny vyhubit.Pospojím všechny pro a proti a dá mi to krásné 4*. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: John Harrison...soubor hororově laděných povídek z hlav autorů Stephena Kinga a George A. Romera slibovala velký zážitek. a velký zážitek to skutečně je. nejedná se sice o extrémně mrazivou a strašidelnou podívanou, ale všechny povídky jsou natolik kvalitní, že se ani chvilku nenudíte a Creepshow je tak především velmi zábavným dílem. vyzdvihnu kvalitní masky, creepy hudbu a neobvyklé herecké výkony některých představitelů (Leslie Nielsen záporákem, Stephen King retardem...) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický old-schoolový povídkový horůrek, na kterém je vidět, že je adaptací komiksu. Nečekejte, že se budete bát, tady je to spíše o černém humoru, napětí a velmi povedené atmosféře jakou dnes už nenajdete, za což může hlavně mrazivý soundtrack. Plus špetka gore, jinak by to ani nebyl Romero. 8/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (ČSFD)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama