Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja poviedkové filmy nevyhľadávam ale ked už na nejaký natrafím a pozriem si ho tak dúfam že bude aspoň dobrý a tento bol taký priemer,nič výnimočné.Den otcov-Prvý príbeh je poňatý silným cynizmom a velkou dávkou irónie-3/5,Meteorit-Druhí príbeh je dost nezáživný a nudný a King tu hral totálneho paka-0/5,3 Príbeh je o podvedenom manželovi,ktorý sa pomsti ako svojej manželke tak aj jej milencovi.A roho psychopatického manžela si zahral L.Nielsen v takejto role som ho ešte nevidel ale seklo mu to.Po emocionálnej stránke najsilnejšia poviedka a ešte aj s dávkou čierneho humoru-3/5.Bedna-4Príbeh mal v sebe efektnosť a aj strašidelnosť a aj maska toho monštra bola z tých lepších.A tu ukecanú puču som chcel zabiť aj ja.-4/5Chrobáci 5.diel niekedy filmy z hmyzom možu byť dosť nechutné a táto si svoju úlohu splnila dokonale-4/5.Niektoré boli lepšie,niektoré stáli za hovno. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl poviedok z krypty. Vyzerá to ako riadny brak, ale je to zábavné, seriózne krvavé, čiernohumorné so správnou dávkou tajomna. Romero to vie. 5 poviedok zabalených v jednej minipoviedke. V prvej OTCOVE NARODENINY o dedovi, ktorého zrazu vo veku 184 rokov nečakane ranila mŕtvica sa na svoje narodeniny vydriape z hrobu, lebo má veľkú chuť na tortu si zahral aj Ed Harris. V druhej OSAMELÁ SMRŤ JORDYHO VERRILLA sa predvedie sám Stephen King v úlohe vidláka na ktorého farmu padne špeciálny meteorit. NIEČO ČO ŤA ÚPLNE ZAPLAVÍ je o vrahovi, ktorý svoje obete zakopáva na pláži tesne pred prílivom. No a vraha tu hrá Leslie Nielsen. On dokonca aj vedel hrať. DEBNA je o zubatej príšerke schovávajúcej sa v krabici pod schodmi. Asi najlepšia časť. UŽ SA K TEBE BLÍŽIA je o šváboch. Veľa hnusných šváboch. ()

Reklama

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Tady se asi shodnu s většinou uživatel. První povídka byla opravdu povedená, taková svěží a opravdu jsem se při ní bavil. Ovšem další povídky byly o poznání horší. Povídka "Bedna" byla zase o neco lepší. Jenže na závěr přišla nejhorší část filmu o pánovi, který nesnáší brouky. Takže sečteno a potrženo 3 hvězdy. pro Creepshow. 65% ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Na verzi z 2019 se to nemůže z hrobu hrabat, byť Ed Harris s vlasama je samo o sobě creepyshow :-D Příběh s Holbrookem a Nielsenem byl fajn už jen pro jejich výkony. Totéž příběh s Kingem. Jsem ho snad neviděla nikde jinde v tak dlouhé roli a sehrál to bravurně na introvertního pisálka. No nepustila bych si to ani na Halloween, a to je co říct. Je to tak na 2,5*, ale za 3 to není. To hodnocení o pěti hvězdičkách je fakt neobjektivní. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Příjemná antologie pěti hororových povídek, která sice nijak nevystupuje ze stínu svých seriálových kolegů, o to se ovšem ani nepokouší, a tak zajímavě, bez větších zádrhelů plyne. A jak jsou klasicky některé příběhy lepší a některé horší, vše napravuje opravdu zajímavá komiksová režie. Tedy komiksová...rád bych si přečetl nějaký hlubší rozbor filmu, protože si nejsem jist, zda jeho komiksový vzhled byl vyvolán pouhými komiksovými ingrediencemi do filmu vloženými (film se občas ocitne v rámečku, jakoby se obracejí stránky, párkrát se objeví bublinky s textem) a nebo jeho celkovou výpravou. Drobnosti v závorce zmíněné mne totiž mohly tak zblbnout, že jsem ve všech barvách, ve všech rekvizitách, v převážně staticky nasnímaných scénách komiks hledal, aniž by tam byl. A která povídka se mi líbíla nejvíce? Jasně třetí. Leslie Nielsen v roli vraha, v jehož charakteristice by se mohla najít podobnost s Jigsawem, byl opravdu perfektní. A jeho vodníci se mu vyrovnali. Nejen jejich masky v podání klasika Toma Saviniho jsou velmi povedené a napomáhají v budování fajn atmosféry, kde i zapnutí sprchy může kapku vyděsit. Nesmím opomenout ani moc fajn hudbu. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama