Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejslavnější tvůrci hororů a známí herci vám přinášejí pět povídek plných hrůzy a černého humoru. Jejich scenáristou je Stephen King (Christine, Running Man, Poslední boj), režisérem George A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Temná polovina) a maskér Tom Savini (Pátek třináctého) vytvořil strašidelné obludy, na které hned tak nezapomenete. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

zsn 

všechny recenze uživatele

Na verzi z 2019 se to nemůže z hrobu hrabat, byť Ed Harris s vlasama je samo o sobě creepyshow :-D Příběh s Holbrookem a Nielsenem byl fajn už jen pro jejich výkony. Totéž příběh s Kingem. Jsem ho snad neviděla nikde jinde v tak dlouhé roli a sehrál to bravurně na introvertního pisálka. No nepustila bych si to ani na Halloween, a to je co říct. Je to tak na 2,5*, ale za 3 to není. To hodnocení o pěti hvězdičkách je fakt neobjektivní. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Antologie hororových povídek (pocta bizarním komiksům EC Comics), která potěší nostalgické fandy 80.let. Pěkné efekty, nadsázka a sbírka hvězdných herců, kteří si pod taktovkou Romera pobaveně střihli svůj první výlet do žánru. Pobaví i Stephen King v roli vidláka a tancující Ed Harris s vlasy. Creepshow uspěla přesně na tom poli, které si předem vytyčila a tak se u ní při pátrání po klasikách hororu nebo probírání kariéry zúčastněných můžete s klidem zastavit, opravdové kulty ale hledejte jinde. Doporučuju 2DVD vydání z Velké Británie s úžasným celovečerním retro-dokumentem. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Creepshow je 5 povídek mistra psaného hororu Stephena Kinga ve filmové podobě George A. Romera. U těchto povídkových filmů většinou bývá problém nevyváženost jednotlivých povídek. I tady jsou sice slabší i lepší povídky ale nemůžu říct, že by byla nějaká vyloženě špatná natožpak odpadová. Nejlepšími povídkami(za mě) je hned ta první a třetí. Nejslabší povídkou je asi ta kde si zahrál sám S. King. Vyloženě mi ale nevadila. Jako celek klidně Creepshow ty 4hězdy dám. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Výborné poviedky od Stephena Kinga. Romero to dobre previedol na plátno a je to vidieť. Niektoré fázy sa zachovali, je tu vidiet aj komixové prevedenie medzi jednotlivými poviedkami. Prvá poviedka ma zaujala o chlapíkovy ktorý na deň otcov vstane z hrobu, aby ochutnal svôj koláč. Zahral si tu aj Ed Harris. 80 percent, o humor tu je postarané. 2 poviedka je o farmárovi ktorému spadne pri dome meteorit, a začne sa mu vytvárat nejaké zelenie. Zahral si tu aj Stephen King. 60 Percent. 3 poviedke si zahral aj Leslie Nielsen, ktorý svoje obete zakopáva po hlavu do zeme a ked je príliv, voda ich zaplaví 80 percent. 4 poviedka je o nejakej debne, v ktorej sa skrýva príšera 90 percent. 5 poviedka a aj posledná je o hnusných šváboch 80 percent. Celkovo sa jedná o velmi kvaliné poviedky s troškou humoru režíroval George A. Romero. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický old-schoolový povídkový horůrek, na kterém je vidět, že je adaptací komiksu. Nečekejte, že se budete bát, tady je to spíše o černém humoru, napětí a velmi povedené atmosféře jakou dnes už nenajdete, za což může hlavně mrazivý soundtrack. Plus špetka gore, jinak by to ani nebyl Romero. 8/10 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)
  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (ČSFD)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama