Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejslavnější tvůrci hororů a známí herci vám přinášejí pět povídek plných hrůzy a černého humoru. Jejich scenáristou je Stephen King (Christine, Running Man, Poslední boj), režisérem George A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Temná polovina) a maskér Tom Savini (Pátek třináctého) vytvořil strašidelné obludy, na které hned tak nezapomenete. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Za každou dobrou povídku...Ta s Lesliem Nielsenem je skvělá, ale byl bych rád kdyby skončila dřív, než tím koncem, kterým skončila, protože jsem se rozhodoval mezi jednou hvězdičkou nebo žádnou. Jinak pokud to čtete a neviděli jste, ani jednu vyhněte se té druhé, něco tak hrozného jsem dlouho neviděl. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

Docela přijemný film, od kterého jsem toho zas tolik nečekal, souhlasím, jak je tu zmíněno, že první povídka byla velice povedená a film rozjela ve slušném tempu, které ale bohužel docela rychle zbrzdily následující povídky... Stephen King v roli Jordyho Verilla sice předvedl pár grimas, ale to bylo tak vše a Leslie Nielsen jako chladnokrevný zabiják...no nevím:-)"Bedna" a její vraždící obsah ještě ušel ale poslední povídka o postarším pánovi nesnesoucím šváby ve svém jinak sterilním bytě mi přišla opravdu navíc... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jste-li malý hororový nadšenec, určitě vás potěší nové číslo komiksu Creepshow - pěti úsměvných, strašidelných povídek. Jenže pokud je váš otec kretén jako v tomhle případě a nechce aby z vás vyrostl úchylák, dlouho se ze čtení radovat nebudete a vysněný sešit honem rychle letí z okna. Takže to chce fotříka naučit, kdo s koho... Tak vypadá nadrámec tohohle filmu - zatímco si komiks poletuje ve větru, my jsme svědky všech pěti krátkých příběhů. Vesměs to je šedý průměr, asi jako slabší počiny z Věřte Nevěřte. Nebo se na to možná chce koukat tak ve věku deseti až čtrnácti let... Radši bych to jako ten komiks než jako film. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pět mírně nedomrlých povídek z pera Stephena Kinga a kamery strýčka Romera. Povídkové filmy osobně příliš v lásce nemám, Creepshow mě taktéž nijak nenadchla. Dokonce jsem chvíli uvažoval o dvou hvězdách. To zažehnala poslední část s brouky, u které jsem celou dobu nervózně poposedal. Nenávidím je. Brrr. Na druhém místě bych ocenil povídku prostřední - opravdu nepěkný způsob smrti. Naopak zavrhl bych povídku druhou, v níž "exceluje" sám mistr King. Bohužel v naprosto nesnesitelné roli. Celkově drobet nad průměr. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Příjemná antologie pěti hororových povídek, která sice nijak nevystupuje ze stínu svých seriálových kolegů, o to se ovšem ani nepokouší, a tak zajímavě, bez větších zádrhelů plyne. A jak jsou klasicky některé příběhy lepší a některé horší, vše napravuje opravdu zajímavá komiksová režie. Tedy komiksová...rád bych si přečetl nějaký hlubší rozbor filmu, protože si nejsem jist, zda jeho komiksový vzhled byl vyvolán pouhými komiksovými ingrediencemi do filmu vloženými (film se občas ocitne v rámečku, jakoby se obracejí stránky, párkrát se objeví bublinky s textem) a nebo jeho celkovou výpravou. Drobnosti v závorce zmíněné mne totiž mohly tak zblbnout, že jsem ve všech barvách, ve všech rekvizitách, v převážně staticky nasnímaných scénách komiks hledal, aniž by tam byl. A která povídka se mi líbíla nejvíce? Jasně třetí. Leslie Nielsen v roli vraha, v jehož charakteristice by se mohla najít podobnost s Jigsawem, byl opravdu perfektní. A jeho vodníci se mu vyrovnali. Nejen jejich masky v podání klasika Toma Saviniho jsou velmi povedené a napomáhají v budování fajn atmosféry, kde i zapnutí sprchy může kapku vyděsit. Nesmím opomenout ani moc fajn hudbu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)
  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama