Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Ony 

všechny recenze uživatele

Jsem téměř nedotčena tímto milým subžánrem a nemám tudíž s čím srovnávat, nemám nic objevného do pranice, ale jelikož se jedná o jeden z mých nejzásadnějších filmových zážitků (alespoň poslední doby), nějakou tu dojmologii si neodpustím. Tak tedy: proč zásadní zážitek? Nemám ve zvyku se u horrorů bát. Mám je rozdělené na mrazivé - snoubící se s thrillerem, sci-fi apod. - a čistě zábavné. U Dne mrtvých jsem se teda taky nebála. Spíš jsem cítila dost hnusnou úzkost. Podobně se mi nedávno vedlo při sledování Zrůd (vím, jde o zcela jiný soudek, ale můj stav se skutečně podobal). Den mrtvých se sice na začátku skrz několik parádních lekaček tvářil docela sympaticky, ale pak jsem byla zaskočena tou zmíněnou úzkostí, psychickou i fyzickou. Horrory bývají tělesné, tenhle opravdu bolí. Když jsem během sledování filmu střídavě konejšila svou malou dušičku a rozzlobený žaludek, nezdálo se, jak mi bude brzy dobře. Snad jsem byla zocelena, snad je závěr až příliš vysvobozující, nevím... Zdejším horrorovým expertům dost věřím, ale s tou inteligencí tohoto filmu bych to tak nepřeháněla. Ale zároveň bych ji ani nečekala, takže v pohodě. Efekty a intenzita prožitku jsou obdivuhodné. Druh toho prožitku je věc jiná, při hodnocení k ní raději nepřihlížím. ...Dodateček: V noci ze 3. na 4. září 2009 jsem Day of the Dead viděla potřetí a konečně i já vím, že mu patří nejvyšší hodnocení. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Více než klasický horor spíše zombie thriller/drama. Ponorková nemoc vojáků a vědců je ukazována přímočaře, avšak do značné míry zdařile a přesvědčivě, čemuž přispívají obstojné herecké výkony a dialogy. Spokojen odejde i krvechtivý divák, gore scény jsou znatelně lepší než v předchozím Úsvitu a tvůrci jejich počet vkusně dávkují. Krom toho je tu Bub a jeho roztomilá dějová linka. :) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí Romerova vize budoucnosti ve světě oživlých mrtvých nás už vrhá do vrcholícího průběhu apokalypsy, kde hrstka přeživších marně hledá východisko a lpí na možnosti znovuobnovení civilizace. Opět se tu ozývá dobře známá Romerova kritika lidské společnosti, tentokrát už ale nejde o "makroproblémy", ale intimnější pojetí účinku zkázy na jednotlivce. A po pravdě je nutné říct, že tady už to působí spíš jako klasické béčko se zjednodušujícím pohledem na všechno. Kreténi jsou prostě až příliš kreténští a dobráci samosebou příliš dobří. Trikově jsem se pak posunuli o Saviniho dinosauří krok a je to příjemně nechutně znát, gore festival v závěru asi jen tak nějaká ta slabší povaha neunese. Zábavnost je o level vyšší, ale působivosti už tu přes veškerý krásný hnus přece jen ubylo. Čtyři shnilé hlavy padají... ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Průměrný zombie horůrek, který dá vzpomenout na staré časy. Je zde několik pěkně krvavých scén, ale bohužel ani jedna vás v dnešní době už moc nevyděsí. Film je tak určen jen skalním fanouškům mistra a těm, co chtějí nostalgicky vzpomenout na starou béčkovou školu. Pro mě osobně lehce zaměnitelný splatter horor a na rovinu, znám i stokrát lepší. Sorry Romero, třeba příště... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

O tomto sa vbec nemam chut rozpisovat. Superatmosfericky zombie bijak toho najvacsieho kalibru, preplneny vnutornostami, rozstrelenymi hlavami a rozkladajucimi sa zombie. Plus jeden polosialeny vedec ktoreho keby som stretol, tak donho bez vahania vyprazdnim zasobnik mojho MG-34. Zombie horor tak, ako ho v buducnosti uz nikdy neuvidime. Ani sa mi nechce verit, ze ten isty reziser natocil taku limonadu akou je Land of the dead. (10/10) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Lori Cardille se nechala slyšet, že při natáčení snové scény v úvodu filmu, kdy na ni znenadání zaútočí zombie ruce, nevydržela falešná stěna nápor komparzistů, kteří herečku povalili na zem. Nikdo nebyl naštěstí zraněn, takže se mohlo pokračovat v natáčení. (HellFire)
  • Zombie hodovali na krůtích stehnech, která byla grilovaná zvláštním způsobem, aby vypadala jako lidské tělo. (Mr.Critic)
  • Podzemní bunkr, v němž se ukrývají hlavní hrdinové, byl ve skutečnosti bývalý důl poblíž Pittsburghu, který sloužil jako skladiště. (HellFire)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama