Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Murphyho přenádherná fantazie o tom, jak by to asi bylo, kdyby se už ve zlatý éře Hollywoodu přestala řešit rasa a sexualita a Akademie by třeba taky hodnotila filmy a herce podle jejich opravdové kvality a výkonu. O to víc bolí, že to tak není ani teď, ale brzo se tam dostaneme, já tomu věřím! Poslední epizoda parádní - zasloužený happy end pro všechny, kteří si ho zasloužili, ale nikdy se do nedočkali, casting je hodně povedený (Parsons!) a vemte mě prosím taky do Dreamlandu! Binge watch snů. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nebýt Tarantinova loňského počinu, mohla by se tato minisérie jmenovat Once Upon a Time in Hollywood, protože je to v podstatě pohádková verze (poněkud alternativně pojaté) kolébky kinematografie - a proto je třeba ji brát s jistou rezervou. Člověka nepřekvapí, že za scénářem stojí tvůrci seriálu Glee, jelikož si jsou oba projekty v mnohém podobné - tedy, až na ten rating. Nehledě na pohlaví, barvu kůže či sexuální orientaci by měl člověk vždy jít za svým snem a nenechat se odradit všelijakými překážkami a negativními vlivy. Na jednu stranu je Hollywood hodně naivní, chvílemi přehnaně pozitivní až sluníčkářský, na druhou stranu však člověk cítí kritiku světa, který i přes neustálou zář reflektorů skrývá temnou nenávist vůči lidem, kteří jsou zkrátka "jiní". Z hereckého obsazení bych rád vyzdvihnul hlavně Jima Parsonse, jehož nejednoznačný charakter byl vskutku opravdovou výzvou, a za zmínku stojí rovněž nekompromisní Patti LuPone a nesmělý Jake Picking. Dreamland is waiting for you! P.S. V roli Hattie McDaniel by mi více seděla Octavia Spencer. ()

Reklama

Klara 

všechny recenze uživatele

Ale vlastně jo. Ryan Murphy je tam hodně cítit, je to krásně natočené a musím ho pochválit, že jen a pouze při jeho seriálech nepřepínám po prvním dílu intro, protože jsou vždy nesmírně povedené (a to nejen v Hollywoodu, ale stačí se podívat třeba na The Politician a intro s písní Chicago). Darren Criss mě pokaždé více a více překvapuje, je to neuvěřitelný talent, ostatní herci také sympatičtí. Místy dost klišé a takhle by to celé asi úplně nedopadlo, ale líbilo se mi to. Taková příjemná oddychovka. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa týka atmosféry a spracovania bolo to naozaj na veľmi, veľmi dobrej úrovni. Škoda že za seriálom nestál nik iný ako Ryan Murphy a tak sa až príliš tlačilo na pílu vo veciach rasizmu a homosexuality. Ak by týchto tém bolo trochu menej mohlo to byť možno aj najväčšie prekvapenie tohto leta. Ak to človek porovná s filmom Sunset Boulevard, ktorý možno považovať za jedno z najlepších okien do srdca Hollywoodu tak tento seriál doplatil na prílišnú korektnosť. Netvrdím že to tam nemalo byť vôbec. Malo to tam byť zapracované citlivejšie a s menším nadšením a jednotlivým častiam by postupne neubudlo toľko divákov. A popracovať sa nepochybne dalo ešte na hudbe. Ale opakujem atmosféra a herecké výkony takmer všetkých postáv boli ozaj vynikajúce. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

"Everybody comes to Hollywood, They wanna make it in the neighborhood". Po počátečních hodně gay dílech příjemná pohádka. Zajímalo by mě, jestli původní scénář počítal jen se sedmi díly, protože mi to chvílema přišlo dost nekonzistentní. Nicméně na Ryana určitě nezanevřu a budu se těšit na další sezónu American Horror Story. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Asi polovina kostýmů, které můžeme vidět v seriálu, byly vyrobeny ručně. (SONY_)
  • Každá postava měla specifickou barvu kostýmu. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama