Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Holmesem z BBC ani nekulhá, prostě je to nesmysl, kromě pár textu kolem hlavy nic společného. Tohle nejsou ani detektivky, je to prostě hláškovací komedie s detektivními prvky, hledat v případech logiku, stavbu, odhalování a pátrání nemá smysl. Některé vtípky jsou vynikající, jiné trapné, prostě k žehlení docela OK. samostatně ani ne. Herecké přehrávání je podstata příběhu. Spíše mne mrzí, že musíme dělat kopie jiných, asi se čeští scénáristé vyčerpali, ovšem ono když vidím ta Místa činu Plzeň, Ostrava anebo Hlavu Meduzy, tak asi opravdu už nápady došly. Takže co bude další? Předěláme skandinávský Most a bude se odehrávat v Praze na Vltavě? Ale zase proti Inspektoru Maxovi, který taky chtěl být hlavně legrační je tohle  lepší, o příšerném Topinkovi ani nemluvě. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uplne nevím jak to hodnotit. Na česky poměry je to fakt dobrý, současná česká tvorba je fakt velmi špatná. Takže zas ta laťka je hodně nízko. Docela jsem překvapená, že Kotek umí hrát. Ta Josefíková se tváři v každým seriálu stejně, mluví úplně stejně… o tom to herectví není, ale já nejsem expert, ze jo :-D Jinak mi přijde, že Kotkovi ta role dost sedne, jeho body language působí velmi přirozeně. Co už tak přirozeně nepůsobí, jsou dialogy. Podle toho, jak ty postavy občas mluví, to vypadá spíš, že to psal někdo, kdo moc zkušenosti s mluvením na lidi nemá… ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Na seriálu je znát použití zahraničního konceptu. Epizody jako takové jsou celkem nevyvážené. Z první je znát křečovitá snaha o humor. Kotek přehrávání a chová se jako extra debil, postavy sypají hlášky, které by životě nevypotili (př ta desetiletá holčička co hraje kluka a její poznámka o Dempsey a Makepeace). Zhruba po druhé epizodě si vše sedne (přestane se tolik tlačit na pilu) a vše funguje perfektně (Kotek ubere, Zedníček přestane hulákat, Polívková přehrávat). Pak přijde až lobotomie před koncem ve formě 7 a 8 epizody, které hraničí s odpadem. Scénáře naprosto tragické (proč si bere policajt do hospody pistoli!? Jako fakt kopie laboratoře??). Tyto dvě epizody vymyslel opravdový retard (nebo někomu zoufale došel rozum a vkus). I tak - jako celek - seriál funguje. Ten kdo vede seriál, je Polívková. Jakmile přestane přehrávání a výkřiky (já ho zastřelím), je geniální a role jí sedne. Ne Kotek, okolo kterého se točí děj. Ale Polívková. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je českých krimi seriálů jako hub po dešti, většina z nich je nezajímavá a nudná, tudíž je příliš nevyhledávám. Tento seriál jsem sledoval primárně kvůli Anně Polívková a rozhodně jsem nebyl zklamaný. Trošku mi to připomínalo takovou českou variantu vražedných čísel. Oceňuji i prostředí, kde se část děje odehrává - prostory nové budovy ČVUT, popř. střecha fakulty stavební. Upřímně doufám, že se natočí druhá série, polootevřený konec rozhodně k tomu dává prostor. <b>75%</b> ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ALE JOOOO. První díl celkem ušel . Ta hlavní trojka je dobrá . Jen mi přijde dosti divné, že hodil návnadu a lehce ho vystopovala ta dcera policajta , co si rád šnˇupne . Myslel jsem , že je v nadpisu geniální . Tak asi moc není . Uvidím jak to pojede dále . Pořááád stále lepšííí než - Zahrada , Slunečná , Modrý ko´d a jim podobné seriály . ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Sedmá epizoda byla nejsledovanějším sobotním pořadem vysílaným po 20:00, premiéru zhlédlo více než 600 tis. diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Anna Polívková, která v seriálu hraje komisařku Lenku Vrabcovou, absolvovala před natáčením kurz, kde se učila, jak zacházet se zbraní. (SONY_)
  • Motorová tříkolka je od italské firmy Piaggio APE, kde se vyrábějí od roku 1945. (sator)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama