Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prima se po letech konečně překonala a vyplodila kriminální seriál, za který se nemusí stydět. Vojta Kotek tu možná hraje spíš sám sebe, než aby se zdejšími výkony jakkoli předřel, já ho ale mám rád už od prvního setkání se Snowboarďáky, už jen proto jsem se na něj tolik těšil. Už se sice spíše otáčím zády k seriálům, kde každý díl pojednává o něčem jiném (vyjmo Simpsonovy nebo třeba BoJacka), čas od času ta prostá kriminálka ale nevadí, zvlášť když se v ní pohybuje tolik milého vtipu. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Neznesiteľný by mohlo byť aspoň tak trochu milo neznesiteľný. Napríklad Dr. House albo Dr Ludsky v našom podaní boli kreténi, ale dalo sa to pozerať, aj sa zasmiať. Ale toto, čo tu hrá Ko(ko)tek je príšerné. Totálny magor, arogancia, povyšeneckosť, správanie sa k ľuďom ako odpad. Ktorého diváka to má presvedčiť? Komu sa toto zdá neznesiteľné, ale v podstate milé? A scenári a prevedení na úrovni školáka už ani nehovorím. Totálny prešľap, nerozumiem kto si toto mohol obľúbiť. ()

Reklama

anca_007 

všechny recenze uživatele

Je-li chápán seriál, jako parodie zejména na Sherlocka Holmese v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem, nebo na Dr. House, pak je to skvělá komedie. Autorům se povedlo vystihnout charakteristiku hlavního hrdiny Filipa Königa (V. Kotek), podle již dvou zmíněných postav. Více, než detektivka, která by odpovídala logickým vyšetřovacím krokům, je seriál spíše komediálního rázu s občas až zázračnými prorockými myšlenkami, který kdoví kde König objevuje. Co díl, to jednotlivý příběh, avšak na pozadí se odehrává ještě jeden příběh, který diváka provází celým seriálem. Ten mi nepřišel zcela ukončený. Hvězdičky ubírám za přílišné milostné scény, které měly vystihnout bohémský život, přelétavost a promiskuitu hlavního hrdiny. Myslím, že to šlo vyjádřit i kulantnějším způsobem. Jinak za mě dobrý. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Všichni se zde chovají jako totální retardi. Zejména pak celý policejní sbor je totálně neschopný. Navíc hercům ty role nevěřím ani omylem. Takhle nevěrohodně zahrané postavy jsem už dlouho neviděl. Ačkoli to možná bude scénářem, protože obsazení vypadá papírově slušně. Samotné případy jsou pak extrémně přitažené za palici a jejich řešení přichází naprosto nahodile a totálně nesmyslně. Průběh vyšetřování, jestli se tomu tak dá říkat, je těžce nezajímavý. Bez pořádných stop, bez svědků, bez policejní práce. Navíc plné faktických chyb. Třeba když se nám snaží namluvit, že 7 patrová budova je vysoká 8 metrů. -_- Kdyby alespoň postava "Einsteina" dobře fungovala. Ale i zde seriál selhává. Jeho skopičiny jsou trapné, ale jako velmi trapné. Navíc se po chvíli začnou dost opakovat. Skutečně se zde nedá mluvit o nějaké formě humoru. Svou "inteligenci" v podobě "dedukce" pak předvání maximálně tak 2x za epizodu a to zcela nahodile a nesmyslně. Celkově vzato nebudu zacházet daleko, když řeknu, že mě hloupost seriálu až urážela. Viděl jsem 4 a půl epizody a už nikdy více. 1* 20% ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy naivní, ale námětové zajímavý seriál (neberu v potaz německý originál), který si hraje s konceptem, že všichni policajti jsou naprosto idioti a jen za pomoci geniálního fyzika můžou vyřešit své případy. Bohužel policajti jsou až takoví idioti, že hlavní hrdina z nich vychází jako naprosto racionálně uvažující člověk, jehož koníčkem jsou fyzikální zákony. Musím ale televizi Prima pochválit za to, že konečně ví, kdy má seriál ukončit (i když jeho konec přišel v podstatě odnikud a cliffhanger naznačuje, že se dočkáme i druhé řady. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • V epizodě hlavní postava (Vojtěch Kotek) prohlásí: „Chodil by takovej člověk na koncerty těhle těch komerčních srágor?“ Přitom zvedne lístek na koncert skupiny THIS!, které je zároveň Vojta Kotek členem. (Kaminari)
  • Střílet z pistole z dronu je nesmysl. Náboj 9mm má úsťovou rychlost cca 400m/s (nadzvuková rychlost). Dron nepředstavuje ani zdaleka pevnou základnu, jako např. střelec stojící v relativně pevném a vyváženém postoji a držící zbraň oběma rukama, přičemž ví, že má očekávat zpětný ráz a je na něj připraven. Při výstřelu působí, podle zákona o akci a reakci, velmi silný zpětný ráz, který by s dronem provedl velmi nehezké věci. Minimálně by jej odhodil zpět (dron přece nestojí pevně na zemi, ani neváží cca 80kg a nemá jak kompenzovat tento zpětný ráz). Otázkou je, jak by se to projevilo na konstrukci dronu, ale pravděpodobně by hrozilo jeho akutní rozpadnutí. Mimochodem pistole na dronu nemá žádný „umělý prst“, který by mačkal spoušť. (pjotri)
  • Celá scéna, kdy šéf (Pavel Zedníček) volá Lence (Anna Polívková), že Filip (Vojtěch Kotek) měl pravdu a podle pitevního protokolu Miriam Kohoutové měla tato osoba v sobě zvýšenou hladinu amygdalinu, je naprosto nelogická. Pokud zemřela na rakovinu, tedy nenásilnou smrtí, nebyl důvod, aby se dělala pitva. A pokud pojali podezření z nepřirozeného úmrtí a pitvu provedli, měli okamžitě úmrtí vyšetřovat jako vraždu vzhledem k hladině amygdalinu, což se však nestalo. (pjotri)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama