Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

První a nejlepší díl ze série Amityville, škoda jen, že producenti chtěli z osvědčené značky vytřískat co nejvíc peněz a natočili už jen samé, v lepším případě průměrné, pokračování. Stejně jako Hellraiser, s tím to ale dopadlo ještě hůře. Narozdíl od ostatních strašidelných domů, zde se žádný duch ani démon neukáže a tudíž by tu měl fungovat strach z neznáma, ten se ale nedostavil, v tomto ohledu je tedy skutečně lepší remake. I když mám rád horrory o domech, kde jsou démoni a skutečně se ukážou, tak tahle dnes už kultovka rozhodně stojí za pozornost. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

První Amityville má dobrý rozpočet a áčkové herce. Ústřední pár je sympatický - fešák Brolin starší a Margot Kidder ochotná pochlubit se oproti Supermanovi navíc i výstřihem. Doplňuje to Rod Steiger, který tady hraje kněze tak zběsile, že ani pozdější parodie ve Scary Movie 2 se neodvážila pokusit zreplikovat jeho religiózní orgasmus v kostele. Bohužel film je trochu delší, občas v něm zděšením vyvalují bulvy spíše herci než diváci a je to i přes snahu výpravy a fajn herců slabší čajíček, který si hororoví historici samozřejmě musí odškrtnout. Určitě bych nečekal, že z toho bude mnoho pokračování, ale stalo se. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Oscara za hlavní roli získává ... strašidelný a podivný barák. Ne, teď vážně. Barák tady sice hraje hlavní roli, ale důležité je to, co se odehrává uvnitř. Někdy vás totiž nadšení z nového domu může bleskurychle opustit. Zvlášť, když váš vysněný domeček má velmi pohnutou minulost a je úplně jedno, jestli je to pravda nebo ne. Úvodní melodie, kde si prozpěvuje malá holčička je docela děsivá, i když je plná dětské nevinnosti. Vzbuzuje hrůzu z toho, co se postupně odehraje. Tak nevím, podařilo se někdy potvrdit pravdivost případu rodiny Lutzových? Každopádně, je ten děsuplný barák velkou hororovou ikonou. Stačí vyslovit jméno filmu, všem se vybaví barák a pak až hrůzné věci, které se v něm odehrály. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Trochu je to lacinější verze The Shining (opět chlap zblbne z temných sil a běhá po baráku se sekerou), trochu to má náznaky, ale vážně jen drobné náznaky z Vymítače ďábla - a Rod Steiger jako kněz zde exceluje, zvláště při scéně mše v kostele; o to víc škoda, že tahle linka dostala minimum prostoru a nakonec ani není nijak pořádně ukončena. Vlastně žádná linka zde není nijak ukončena - policista zde chodí, nic nezjistí, kněz vymítá a nic nevymýtí, o Jodie (nebo jak se ta neviditelná kamarádka dcerky jmenovala) se nic nedozvíme, o těch rituálních vraždách a vchodu do pekla taky ne, nikdo nic nevyšetřuje, natož rituální vraždy a oběti údajně zde kdysi páchané na neposvěcené půdě, teta - jeptiška se objeví jen, aby mohla dramaticky zdrhnout, a v konci se ani ten barák neprojeví nějak hrůzně, když si všechny, ale fakt všechny nechá zdrhnout a vymyslí jen propadlé schodiště a kaluž krve. Jako asi jo, na tom začátku 80. let, takhle doma sám o půlnoci, venku bouřka, to by se člověk ke konci asi i bál, ale jinak na dvě hodiny je to zbytečně utahané, nudné a skutečně strašidelných scén pomálu. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

George a Kathy hľadajú miesto na zakotvenie a založenie rodiny. Ich sen sa splní a nájdu krásny dom pri pobreží. Ale o 28 dní neskôr ich morbídne a desivé udalosti donútia odísť... V priebehu týchto 28 dní rodina prechádza všetkými druhmi pekla miestnosti plné múch, démonických hlasov a červených očí. Čo sa tu v minulosti odohralo? Reálne alebo nereálne? Reálne, podľa skutočnej udalosti. Horor Amityville má všetky atribúty vynikajúceho nadprirodzeného príbehu o strašidelnom dome. Škoda len, že tvorcovia váhali trochu s nedostatkom charakterov. Ale inak špička v oblasti hororu 80 percent. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (26)

  • Ve skutečnosti rodina Lutzových spolupracovala s právníkem Weberem, který zastupoval Rolanda DeFoa, který vyvraždil v tom domě svoji rodinu a dostal za to doživotí. "Tenhle horor jsme si vymysleli u spousty lahví vína," přiznal později Weber. Po rodině Lutzových se do strašidelného domu nastěhovali James a Barbara Cromartyovi, kteří tam žili několik let a za celou tu dobu nezaznamenali nic neobyčejného. Stejně tak Frank Burch, který dům od nich později odkoupil. (raininface)
  • Scénář k filmu napsal Jay Anson, autor knihy The Amityville Horror. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama