Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

somnar 

všechny recenze uživatele

Film o důležitosti slov a příběhů, v němž se komunikuje pouze skrze banální floskule, film, kde má jít neustále o život, ale neexistuje v něm nosný konflikt ani jakékoliv vnitřní napětí, film, který má nejlepší herečku roku 2019 Helenu Zengel, ale v její podmanivé vzdorovitosti ji pořádně nenechá projevit. Celé to pak korunuje Hanks, který se už definitivně zakonzervoval v jediné, povrchní poloze účastného empatického páprdy. V roli Freda Rogerse ve Výjimečných přátelích to samozřejmě mělo smysl, po Greyhound už je to ale jenom otravné a vlastně nesnesitelné. Všechno špatně! 30 % ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zase důkaz, že nejlepší filmy mají na ČSFD defaultně pod 70%. Paul se rozjel mimo komfortní linii do prérie, kde život je kruh a aby člověk mohl jít dál, musí si pamatovat. Jednoduchý, ale překrásně vystavěný a plynulými tahy kamery vyprávěný příběh, který člověk slyšel už stokrát, ale v podání dua Hanks - Zengel ho bude chtít slyšet znovu a znovu. Tichý komentář k rozvrácené Americe a potřebě laskavosti a přijetí odlišností možná nemá žádnou závratnou hloubku, ale je to určitě Greengrassův nejosobnější, nejintimnější a nejdojemnější počin, který mě svou prostou dobrotou přiměl místy věřit, že svět není v hajzlu. Smekám a miluju to. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příběh o putování, neb jak se dnes říká, road movie. Miluji vyprávění s dobrodružstvím na cestách a zde jsem si ho, v duchu lidskosti a spravedlnosti, užil skvěle. Nechápu poměrně rozpačité hodnocení, tohle je přívětivý film o cti a statečnosti stojící na stráži proti zlu. Nejsem rozhodně z těch, kteří opovrhují snahou dobra zvítězit nad protivenstvím. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Zprávy ze světa nejsou klasickým westernem, ale mají jejich atmosféru. Ta atmosféra mě právě nejvíce oslovila, neboť vykreslený rok 1870 byl přesný. Jak se často říká, tak se jedná o malý dramatický film, ale s velkým duchem, neboť příběh tohoto snímku v sobě ukrývá mnoho témat, které jsou zejména v Americe stále aktuální. Pomalé (civilní) zpracování nesedne jistě každému. Pro mě však nejlepší spolupráce Hanks/Greengrass. Slabších 5 hvězd. Milé překvapení na Netflixu:-). Moc pěkný komentář: Marigold. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle neotřelý western určitě nese inovativní zápletku. Hanksovi ta role zprávaře bezvadně sedla, všechno jsem věřil, takřka bez síly krásně odehrané řemeslo. Mala Johana skvěle předvedla zmatení mysli indiánskou výchovou, následnou převýchovou od Hankse, celý její těžký úděl vyvraždění původní rodiny, ujmutí indiánů, celá ta krvavá vřava divokého západu v jejím kratičkém životě byla vepsána do její tváře. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu z roku 2016, který napsala Paulette Jiles. (SONY_)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama