Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film přímo navazuje na první díl a začíná tam, kde první díl končil. Celý film se opět odehrává v jediném krvavém večeru a jak tomu u pokračování bývá, je zde více krve a mrtvol. Naštěstí se filmu daří držet kvality prvního dílo a je to slušná a napínavá jízda. Mé hodnocení se odvíjí od toho, že ani první díl nepatří mezi mé oblíbené hororové klasiky, ale kvalita se mu nedá upřít. Stejně tak je tomu i v tomto případě a v několika ohledech je na tom i lépe, než původní film. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvojku považuju díky bezprostřednímu navázaní na úvodní díl za jedno z nejlepších pokračování v hororových sériích vůbec a také za díl jdoucí s jedničkou ruku v ruce. Co měla jednička navrch po stránce příběhu a nevyzpytatelnosti, to má dvojka navrch ve slasherovitosti, tedy body countu a stylových mordech. I když se změnil režisér, Carpenter je z filmu pořád cítil, takže já nevidím moc kvalitatnivní rozdíl mezi jedničkou a dvojkou, jedno jsouc. Doporučuju jako 2.část klasiky. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

vhupli sme do osemdesiatych a teda: klavír v hlavnom hudobnom motíve sa zmenil na synťák, pribudol celkový počet vrážd a zmenila sa aj ich kvalita - už sú to vraždy rôznorodé, sem-tam sa objaví aj nejaký ten maskérsky efekt a pokocháme sa aj fajnovými cickami... stále si to však uchovalo atmosféru prvého dielu a tu treba produkcii ia réžii pochváliť výsledok a síce, že po troch rokoch dokázali znova vierohodne oživiť tú istú noc - 31.10.1978: pozeral som jednotku a dvojku po sebe a je to teda naozaj na nerozoznanie. najlepšia je zrejme tá desivá atmosféra prázdnej nočnej nemocnice a samotná figúra mikea myersa, nezničiteľného, nepriestrelného, azbestového - až pri tomto dieli som si uvedomil, ako veľmi je celý jason vorhees lacná, béčková kópia svojho staršieho brata s haddonfieldu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Heˈs coming to get you, Laurie.. Nafackoval bych si, že jsem u direct sequelu, u kterého Rosenthal formou vzývá jedničku a jedinou změnou je snaha o drobný posun od slasheru směrem k thrilleru, čekal nějakou změnu. Že u nemocničního pokoje zraněné ženy, po které šel před pár hodinami psychopatický vrah na útěku, nehlídkuje policista (čti potenciální oběť), je jen jeden z mnoha bodů „idiot plot“, u jehož tvorby Carpenter dle svých slov seděl se spoustou piva u psacího stroje a nevěděl, co vlastně kurva dělá.. Abych jen nehanil, závěrečné desetiminutové úřadování Míši „spíchl mě Skynet“ Myerse bylo obstojné a vzhledem k tomu, že k realizaci Cameronovy tech-noirové legendy zbývaly ještě tři roky, možná i inspirativní.. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojný a rovnocenný nástupca skvelého prvého dielu. Celé to síce mierne koketuje s béčkovosťou, ale všetky ingrediencie typické pre jednotku ostali zachované vrátane úchylnej Carpenterovej synťákovej "hudby", nezničiteľného Myersa, kamery a predovšetkým hustej atmosféry. Hororový fanúšikovia musia byť spokojný... ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Scénu na parkovišti, kde Laurie (Jamie Lee Curtis) vypadne z auta na asfalt, točila herečka bez pomoci kaskadéra. (ČSFD)
  • Postava, která uhoří při srážce s policejním autem, měl být Bennett Tramer (Jack Verbois) - kluk, se kterým měla jít Laurie (Jamie Lee Curtis) tancovat v prvním Halloweenu (1978). (HellFire)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama