Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2

(série)
Trailer 7
USA, 2024, 8 h 35 min (Minutáž: 56–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Ewan Mitchell (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (120)

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcete mi říct, že rozpočet na dračí bitvy jste utopili v jedné krátké šarvátce v půlce série a zbylo jen na trapný zápas v blátě, z něhož vůl "povstane" coby plemenný býk..? Tak tomu se říká sešup... Daemonova linka je celou sérii jeden velký vtip, aneb jak uklidit zajímavou postavu a sešrotovat dle současných pravidel, aby vyústěním byla ta nejméně překvapivá věc... Až se mi začalo stýskat po osmé sérii GoT... A to jsem byl zprvu i touto sérií nadšen... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je trochu epickejšia, väčšia ale stále v prvom rade o postavách, o dialógoch, riešení konfliktov v uzavretých miestnostiach hradov a pevností. Niektoré linky ma bavili viac, niektoré zbytočne zatiahli ručnú brzdu a točili sa v kruhu tak moc že som začínal byť zúfalý (Daemon na Harrenhale). Dračích súbojov je málo, no keď sú stoja za to a ide o suverénny highlight celého seriálu. Vlastne každá scéna kde sa nejaký drak objaví bola odzbrojujúca, toto majú tvorcovia zmáknuté na jednotku. Od najlepších sérii GoT sme stále ďaleko, ajtak ale Rod draka drží vlastnú tvár, rešpektuje knihu Oheň a krv (ajkeď veľa vecí vyznieva inak) a každý pondelok som netrpezlivo očakával ďalšiu epizódu. Pocitovo som rovnako spokojný ako pri prvej sérii. Tá rozdávala karty, teraz už sa rozbehla plnohodnotná hra. Úprimne? mohlo to byť ešte lepšie vzhľadom na to aké veci sa v predlohe rozbehli po smrti kráľa Viserisa, no som rád že nechcú príbeh uponáhľať. Pomalšie tempo sem absolútne pasuje a nenapadá ma iný seriál kde som si ho takto užíval. 8/10 ()

Reklama

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napínajú nás a naťahujú, len čo je pravda. Od divákov sa tu vyžaduje oceľová trpezlivosť, a čo sa toho týka, sa tvorcovia hýbu po tenkom ľade. Avšak v tejto sérii oproti prvej rozhodne ubrali na prehnaných intrigách a pridali na špičkovom dračom fantasy svete. I tak sa tu nájde značné množstvo síce efektnej a prvotriednej, ale stále iba vaty. Atmosféra seriálu je však tak úžasná, že aj cez veškeré naťahovačky si to zatiaľ ešte dokážem vychutnávať. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam kde první řada chvátala až překotným tempem, a skákalo se v ději i několik let dopředu, tak tam druhá řada naopak řadí poměrně dost zpátečku, a charakterizuje se více do komorního dialogového dramatu. V rámci světa Písní je to poměrně nezvyk, a trochu z toho je vidět snaha tvůrci si rozfázovat děj do předem určitého počtu řad, a tomu tak přizpůsobit i to, kde a kdy musí skončit děj druhé řady, aby se dala charakterizovat jako takové hřmění před bouří, která nás nejspíše čeká ve třetí řadě. Druhá řada je tak pravděpodobně nejvíce takovým spojovníkem mezi první a třetí řadou, kdy děj některých linek (Daemon) by v mnoha jiných seriálech zabral tak jednu epizodu, ale zároveň tu pořád fungují výborně napsané dialogy či audiovizuální stránka, potažmo atmosféra Martinova světa, která se nikterak neliší od Hry o trůny. ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

8/10. No hnedka na úvod musím říct, že panuje lehké zklamání. První série se mi líbila, líbila se mi velmi, ale měl jsem s ní jeden zásadní problém, a to že ten celý příběh byl extrémně zrychlený a já si přál, aby se tvůrci víc zdrželi v jednotlivých fázích příběhu. S tímhle druhá sérka problém nemá, ba naopak v některých momentech a linkách se zbytečně prohrabuje a opakuje až mě to začalo extrémně srát (viz. Daemon). Ale kurva, jak já miloval to pomalé politikaření obou stran (víc strany černých), kdy věděli, že každičký tah co provedou zabije tisíce lidí. Připadalo mi to mnohem uvěřitelnější než v první sérii, kdy si sedli ke stolu a řekli si: „Jo, tihle jsou s námi, tihle s námi nejsou a tyhle potřebujeme nějak přesvědčit”. Užíval jsem si i linky méně podstatných postav jako Jaece, Baela a Rhaena. Herecky jsou všichni výteční, obzvlášť Emma D’Arcy jako Rhaenyra si zaslouží nějakou cenu. A oproti první sérii se mi zdá, že se tvůrci víc snažili vykouzlit nějaký kulervoucí záběry. Scenáristicky to sice tentokrát není level Shakespeare, ale i tak se jedná o špičku svého oboru a kdo si to nemyslí, tak zaslouží být upálen Vhagar. I přes to všechno ale panuje lehlé zklamání skrz zbytečně natahované linky a dlouhou stopáž všech epizod, ale rozehraný to je pro třetí sérii opravdu mistrovsky. ()

Galerie (324)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo v dubnu 2023 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Několik týdnů se pak točilo ve Španělsku. Posléze se filmaři vrátili do Anglie – kromě ateliérů zavítali do exteriérů Walesu a Surrey, kde se filmovaly např. bitevní scény. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama