Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2

(série)
Trailer 5
USA, 2024, 8 h 35 min (Minutáž: 56–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Ewan Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (101)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neočekával jsem, že půjde o epickou akční podívanou, ostatně většinou preferuji intrikaření a politikaření v případě podobných seriálů, ovšem druhá řada to sice nabídla, ale v ne tak lákavé formě, aby mě to nadchnulo. Bylo to na můj vkus příliš unylé s tím, že některé konverzační scény byly vynikající, ale bylo jich málo a přestože měla druhá řada jen osm epizod, některé působily výplňově a to platí i pro dějové linky určitých postav. Chápu, že na rozdíl od Hry o trůny nemají tvůrci k dispozici tolik materiálu, ale to není omluva pro umělé natahování. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pořád je to hodně dobře koukatelné, ale oproti první sérii je to propad. Klíčové události papírově fungují vpohodě, některé dějové peripetie jsou moc hezké, ale v tom vyprávění je najednou příliš mnoho vatoidního prostoru. Některé zásadní postavy se několik celých dílů (!) neprogresivně plácají v nějakých svých dilematech a vnitřních rozporech. Finále je vyloženě neuspokojivé. Cením tu odvahu nedat divákovi nic po čem by mu, před dlouhým čekáním, bylo nějak dopamínově fajně, ale prostě to nasere... Je dost dobře možné, že tuhle sérii divák plně docení až po dokoukání té následující. ()

Reklama

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcete mi říct, že rozpočet na dračí bitvy jste utopili v jedné krátké šarvátce v půlce série a zbylo jen na trapný zápas v blátě, z něhož vůl "povstane" coby plemenný býk..? Tak tomu se říká sešup... Daemonova linka je celou sérii jeden velký vtip, aneb jak uklidit zajímavou postavu a sešrotovat dle současných pravidel, aby vyústěním byla ta nejméně překvapivá věc... Až se mi začalo stýskat po osmé sérii GoT... A to jsem byl zprvu i touto sérií nadšen... ()

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď v úvode spomeniem, že nie som fanúšik GoT. Veľakrát som tomu dával šancu a hľadal si cestu, ale mne to jednoducho nesadlo. HotD je úplne iná káva. Sám som prekvapený, že som podľahol tomuto svetu, ale tiež mi chvíľku trvalo, kým ma draci pohltili úplne. Nakoniec sa im to podarilo.Veď kto by im aj mohol odolať. 🙃 A nepreháňam, ak napíšem, že som sa nevedel odlepiť od obrazovky. .Neskutočne pútavý a komplexný príbeh rodu Targeryanovcov ma po každej novej epizóde nútil premýšľať, ako si ich hravo-incestná rodinka bude ďalej počínať. Dokonca ma bavili aj “výplňové” epizódy (ako ich mnohí nazývajú). Tvorcovia pomaly skladali črepiny príbehu, gradovali dej, aby následne mohol konflikt vyeskalovať s väčším dopadom na diváka. A nemám s tým najmenší problém. Vôbec som sa nenudil a ani som nemal pocit, že by sa jednalo o výplňovú vatu. Každým posunom v deji, hoci aj malým, sa mi HotD zakrýval viac a viac pod kožu. Po technickej stránke je HotD zvládnutý na 1*. Výborná kamera, ktorá sa hrá s každým jedným záberom. A tie zábery vyrážajú dych. Aby toho nebolo málo, všetko sa to deje v nádherných kulisách, prepracovaných do najmenších detailov. Jednou vetou: Krásne sa na to pozerá. Herecky najviac vyčnieva Emma D'Arcy. Neskutočné, ako vie predať svoju postavu. Trochu ma ale srali tie jej pohľady väčšinou na konci epizód. Vždy mi to pripomínalo českého tvorcu, ktorý často používal spojenie “ koukej se do kamery” Ale to je detail. Deamonove mentálne výlety ma srali o dosť viac. Pochopil som, kam to celé smeruje, ale myslím si že sa to dalo aj inak a nie takto prvoplánovo zahodiť potenciál postavy na polku série. Ale týchto pár nedostatkov je zanedbateľných vzhľadom na kvalitu tohto epického fantasy. Pritom som sa pôvodne nechcel do druhej sérii vôbec púšťať, keď som čítal tie “objektívne” recenzie. Ľudia pičujú tam kde netreba a chceli mi to znechutiť. A stále nechápem tie kusy, čo dávajú odpad každému dielu. Pravdou je, že som od finále čakal niečo iné, ale o sklamaní nemôžem hovoriť. Všetko je pekne rozohrané pre ďalšiu sezónu a ja budem pri tom. Tvorcovia seriálu nám chcú prerozprávať príbeh, tak ich kurva nechajte hovoriť. A chcem ešte spomenúť, sound design drakov je skvelý. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

V HBO sa zrejme vybrali cestou Disney. Majú príbeh na jeden dlhometrážny film - žiadnu epickú fantasy, skôr trojhodinovú konverzačnú drámu - a natiahnu ho na osemdielnu sériu. Nič zásadné sa v druhej sérii nestalo, tvorcovia iba oddialili vyvrcholenie udalostí z konca prvej série a pár postáv umrelo alebo bolo zmrzačených. Táto hra na vypäté konce ma prestáva baviť. ()

Galerie (324)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo v dubnu 2023 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Několik týdnů se pak točilo ve Španělsku. Posléze se filmaři vrátili do Anglie – kromě ateliérů zavítali do exteriérů Walesu a Surrey, kde se filmovaly např. bitevní scény. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama