Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dávná zášť se znovu vynoří a Rhaenys nabádá ke zdrženlivosti, zatímco Daemon přijíždí do Harrenhalu, aby shromáždil armádu. (Max)

Recenze (38)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečné natahování děje už ve třetí epizodě. Divák je nucený sledovat jedno zasedání rady za druhým a přitom se děj nijak nehýbe. Místy si tak připadáte jako při zasedání v poslanecké sněmovně. Narozdíl od poslanecké sněmovny se v rámci tohoto seriálu dialogy dají poslouchat, takže jsem vyloženě netrpěl. Děj se tvůrci sem tam pokusí rozhýbat záběrem na nejednoho pimpulu. Zatím rozhodně jediný nemastný a neslaný díl. [75 %] ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musim priznat, ze asi tri-stvrtiny epizody boli dost genericke a napriek fajnovej kinematografickej stranke pribehu a Daemonovej temnej mystery linii na Harrenhov-e sa toho moc nedialo. Avsak zaver to vytiahol. Stretnutie, kedy si OBE kamosky z detstva uvedomili svoj omyl a i to, ze "kocky su hodene"...dokonala atmosfera strachu pri svieckach "It's too late.." 75% Btw. kto este spoznal v byvalom panovi Harrenhov-a extravagantneho typka z vybornej Penny Dreadfull? ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základem Písně ledu a ohně, a mám na mysli literární předlohu, jsou dialogy a intriky. Boj o trůn není jen to, že se někde střetnou armády a zmasakrují se, protože to je vyvrcholení. Pokud má dotyčný vyhrát a zmocnit se trůnu, pak si musí pečlivě připravit půdu a zvážit všechny možnosti i okolnosti. Divák, co si myslí, že se celou sérii budou všichni jen mydlit, bude logicky zklamán a já tleskám tvůrcům, že se k tomu nesnížili. Tentokrát jsem navíc ve výhodě, páč předlohu pro tuhle sérii neznám, tudíž nemusím srovnávat. Nikdy nelze natočit knihu, jak je napsána, přesto má člověk často pocit zklamání, anžto většina adaptací zkrátka selhává. Dík za draka i bordel, konečně připomenutí raných časů GOT. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Dodatečné hodnocení již dávno zhlédnutého dílu). 3.díl. Daemon se rozhodne definitivně odejít od své ženy Rhaenyry a splnit si dlouhodobý sen: shromáždit dosti velkou armádu, aby se sám chopil Železného trůnu. Nejprve se ale musí uchýlit někde, kde ho nikdo nedokáže najít. Rozhodne se pro Harenov, rozpadlý hrad, jenž spravuje postarší muž s několika málo služebníky. De facto zřícenina, do níž zatéká, však Daemonovi bohatě stačí. Dokud na něj nezačnou přicházet podivné, hypnotické stavy. Alicent se nedostává prostoru u rady, a připadá si čím dál tím více přehlížená a zbytečná. Útěchu nachází u své dcery Helaeny, v níž spatřuje mír, klid a nevinnost. Milenec hnědovládky se mezitím lépe seznamuje s jejím bratrem. Rhaenyra se snaží uklidnit své rozbouřené věrné, kteří baží po válce. Dochází k šokující události. Aby zabránila válce, vydává se právoplatná královna přímo do nitra Králova přístaviště, do Rudé bašty. Navštívit Alicent, a vyjednat mír. Přes počáteční nedůvěru se sice sblíží, ale válku již nelze zvrátit, ač by si obě přály pravý opak (...). 90 procent. Díl s překvapením, jenž velice nadchlo, a navíc poodhalení další jistě brzy důležité postavy, Helaeny, mi učinilo velkou radost. Jako vždy, i nyní jsme se ale žádného významnějšího kroku směřujícího k válce či míru nedočkali. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte nudnejšie, ako naposledy. Jediné scény, ktoré trochu pripomínali napätie, boli Cole a družina vs. drak a vysmiatie Aemonda. Obe strany chcú niekam ťahať s armádou, no stále sme nevideli vojenskú akciu. Lordi za stolom Rhaenyry sú medzi sebou veľmi ľahko zameniteľní, Corlys so ženou sa ako vždy chystajú k nejakým dôležitým rozhodnutiam, no sú na obrazovke tak 2 minúty, takže je jasné, že veľmi dôležité tie rozhodnutia nebudú. Angažovanie obyčajných ľudí teraz nemá vôbec zmysel a na tých predošlých sa nenadviazalo. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama