Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rhaenyře už zbývá jen málo možností, a tak se pouští do riskantní akce, zatímco Aemond podniká kroky k přetvoření Zelené rady. (Max)

Recenze (62)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.díl. Daemon i nadále přebývá na Harenově, kde jeho sny procházejí vzpomínky na minulost i na představy, v nichž sám sebe tyranizuje. Nyní se v noci schází se svým zesnulým bratrem Viserysem. Jednou, když ho kritizuje, podruhé, když pláče nad zesnulou ženou. Daemon přičítá své noční můry otravě, a tedy i pánu Harenova. Nevidí, nechce vidět ani vědět, jaké tajemné prokletí vládne nad rozpadlým sídlem. Ani neví, jaký účinek na něj může mít Alys, místní čarodějnice. Krásná, ale nebezpečná mladá žena. Když ji požádá o pomoc, splní se mu sen - Alys nenápadně zabije starého pána jednoho z nejmocnějších rodů. A nový by jim (jemu) mohl pomoci o něco ochotněji. Rhaenyra mezitím požádá o radu Misayu, jež jí velice ochotně slouží. Skrz ni rozpoutá v Říčním přístavišti pohromu, na níž nestačí ani Aemond, ani Alicent s Helaenou. Obě, matka i dcera, musí utéct před rozzuřeným davem, hladovějícím čím dál více. Rhaenyra jim dala jídlo, tak proč by ještě Aemondovu vládu trpěli? Otto se má vrátit na žádost nynějšího regenta, ale nedává o sobě nic vědět. Aegon se léčí, což jeho bratrovi jen škodí. Rhaenyra chtěla dát jednoho ze svých draků do služeb vzdálenému příbuznému. Jelikož ale není čistokrevným Targaryenem, risk se nezdaří a statečný sir shoří na popel. Za veškeré služby, jež Misaya poskytla Rhaenyře, mezi nimi vznikne pevné pouto, jež vyvrcholí polibky (...). 95 - 100 procent. Velice slušný díl. Na rozdíl od ostatních hodnotitelů mi asi nevadí tolik protažený děj okolo války. Spíše oceňuji vzájemné vztahy. Včetně "vztahů" mezi Alyou a Daemonem a Rhaenyrou a Mysaiou, jenž vyvrcholil vzájemným zalíbením. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v dalším díle přináší Rod Draka přesně to, co od něj očekávám. Intriky, nepokoje a draky! Jasně, chybí sex a mordy, ale tak třeba v další části. To popíchnutí prostého lidu bylo velmi chytré, páč lid, když se nasere, nejde zastavit. Co jen nechápu, stejně jako v minulosti, že tu pořád někdo fňuká, jak je nespokojen, ale přitom sjíždí další díly jen to sviští. Mě, když něco nebaví, tak se přestanu prostě dívat. Takhle jsem asi naposledy zaříznul po čtvrtém dílu (a i to už bylo pozdě) Půlnoční mši... nač ztrácet čas s něčím, čemu pak dávám hvězdu dvě, a pak tu psát zoufalé komenty... ()

Reklama

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po jeden a pol serii v pomerne stabilnej kvalite prichadza bizarna epizoda. nic-nedianie kulminuje, pricom dietlove socialisticke serialy mi pridu vyrazne akcnejsie i aktivnejsie. pri samoucelnych homoscenach uz automaticky davam hviezdicku dolu, kedze tieto nikoho nezaujimaju a ani nevzrusuju, mozno s vynimkou zopar aktivistickych bojovych lesieb. nuz a napokon seasmoke vystalkuje zvysneho clena milli vanilli, o ktoreho sa doteraz dej ani len neobtrel. keby slo aspon o druheho corlysovho bastarda, ktoremu vyvoj dlazdil v uplynulych dieloch cestu a vkladal donho anticipaciu divaka, davalo by to zmysel. uz nech sa to konecne pohne a cely ten neprehladny komparz sa preriedi. ()

Kropajda1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se dočkali lesbické scénky. Jinak nic. Za co tady lidé dávají 4 hvězdy, netuším. Dynamika seriálu se vůbec s Hrou o trůny nedá srovnávat. Tam byly epizody, kdy člověk musel popadnout dech. Tady je to nuda, jako by chtěli využít ty kulisy, co měli a chyběl jim děj. Zřejmě se dočkáme "ohromujícího a naprosto nepředvídatelného finále", (ha.ha.ha) ale jinak to je docela nuda. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daemonova trip houbičková linka mě vůbec nebaví...je to další postava chaosu, trestuhodně postavená do kouta. Nevím jestli byl takto rozvláčný Martin, nebo je problém v adaptování knižní předlohy, ale nefunguje to jak by mohlo...mělo. Ale umím si představit, že třeba scéna s Kouřomořem byla...mohla být skvěle napsaná, ale tvůrci seriálu ji nedokázali lépe, napínavěji prodat. Na druhou stranu se jim v závěru povedlo vzbudit mou zvědavost. Jak to bude dál, jak to dopadne s nečekaným dračím jezdcem? PS: Ta hojně propíraná cicmací scéna mě nijak nepobuřuje, uměle protlačované lesbičanství v tom nevidím. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama