Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rhaenyra se snaží získat výhodu neobvyklými prostředky a Daemon naléhá na mladého lorda, aby povýšil jeho muže. (Max)

Recenze (50)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našel jsem tu asi půl tuctu komentářů začínající slovem “konečně”… konečně co? Běží to 45 minut (nejlepší epizoda řady se rozjela v 42 minutě - proto i ta má jen dvě hvězdičky) a doslova NIC se neděje. Nebo je zase řeč o posledních deseti minutách, kdy se má “konečně” něco dít? Má to hodinu tak uvidíme… (o 5 minut později). Jo ták… to vlhnutí “konečářů” je kvůli Vermithorovi a velmi solidní grilovačce. Každopádně opět epizoda, kde (nečekaně) za něco stojí jen posledních 10 minut. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. a předposlední díl 2.série. Rhaenyra má obavy, jestli bude vůbec schopna dát svým dvěma dospělým drakům jezdce. Nikoho dalšího z rodu Targaryenů již nemá. Ano, třetímu z draků se poštěstilo. I proto se právoplatná královna vydává na pláž, kde se seznámí s jeho jezdcem, a kde mu vyjádří úctu a vděčnost. Jedná se, samozřejmě, o syna jejího pobočníka, lorda mořského národa. Misaya ji však dokáže velice moudře poradit. Proč nerozešle do Říčního přístaviště dopis, jenž by k ní přivedl i bastardy? Přes počáteční nejistotu Rhaenyra souhlasí. Všichni jsou vyděšení, ale odhodlaní získat uznání a tituly. Kovář, jenž se nám objevil i v předchozích dílech, nyní dostává možnost ochočit si toho nejvzteklejšího. A ač ostatní bastardi umírají, on ne, a uspěje. A ten, kdo na sebe chvástavě přiváděl pozornost ostatních, má též o bohatství postaráno. Rhaenyra, se čtyřmi draky, přivede Aemonda do úzkých, a proto raději rychle vymýšlí plán, jak celou situaci vyřešit. Mezitím Aegon znovu zkouší chodit, Daemon rozmlouvá s novým představitelem Říčních krajin, kvůli němuž musí vyjádřit lítost nad svými činy, aby získal vojsko, a Alicent opouští město a vydává se do královských lesů, za svobodou (...). 95 procent. Velice slušný díl, kde se propojují rozdělené příběhy a atmosféra velice zhoustne. ()

Reklama

GameOfThrows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristi se určitě nechali ovlivnit Tour de France a soutěží o kolo, protože tohle mi přišlo v principu dost podobný. Nechci už mluvit o kvalitě, potenciálu nebo cokoli dalšího, to už je dávno pasé. Když si odmyslím draky tak je z toho dost nudnej středověk. Úplně se z toho ztratila mystika a kouzla. Prostě mi nikdo nevezme názor, že tvůrci reklam na Kláštornou by udělali 100x lepší seriál (od příběhu, scénáře a výběr postav..) než tyhle jelita. Tečka. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně! Po dvou slabších dílech, které mě i tak pořád dokázali bavit, tak přichází předposlední epizoda, která je perfektní. Daemonova linka poprvé za celou dobu v druhé sérii je super a vidím kam to tvůrci vedou tuhle postavu. Sice to má svoje mouchy a v předchozích dílech to nebylo ono, ale teď se mi to líbí. Rhaenyra se nadále snaží získat dračí jezdce a tady taky to dostálo svého posunu a jsem za to strašně rád. Pasáž s Vermithorem mi brala dech a přiznám se, že je to poprvé za celou dobu od dob Hry o trůny, kdy jsem měl z draka strach a respekt zároveň. Tahle pasáž se povedla na výbornou. No a konec (ačkoliv jednu věc jsem nepochopil, ale to je jedno) mi nadělil husinu a obrovský nadšení. Poslední záběr je krásnou perlou za touto epizodou a já už se netrpělivě nemůžu dočkat dalšího pondělí, kdy dorazí finále druhé série. Těším se. :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně to naplňuje skrytý potenciál. Zatímco to lidské pachtění za trůnem mě nechává vcelku chladným, protože jsem si žádnou postavu vysloveně neoblíbil a tím pádem nemůžu říct, že bych některé ze stran vysloveně fandil, vše kolem draků mě baví. S postavami resp. "zápletkou" je to horší. Je to zatím spíš jakýsi přebor v tom, kdo je větší hajz. V tomto ohledu vyčnívá pouze bratr Žižka, protože Daemon skončil v Houbičkově Lhotě, kde ho školí desetiletý hošík. Oproti GoT, kde jste měli ve čtvrté řádě hned desítku oblíbených klaďasů ale i záporáků, je to smutný propad. Nicméně zpět k chválení. Nábor na dračího jezdce super, nově rozdané karty...tentokrát se budu na třetí řadu těšit. Tedy aspoň předpokládám že nějaká bude, protože si neumím představit, že by se válka i s truchlením vešla do té jedné zbývající epky. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama