Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer

Recenze (142)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Byly tam asi tři epizody, které byly trochu pomalejší a natahované, ale naštěstí převádaly ty lepší a zpracovanější. Malinko mi vadila ta častá změna herců a hereček, na tyhle velké změny potřebuju víc času, nemám to ráda, ale pochopila jsem, že jinak by to kvůli příběhu nešlo. Emma D'Arcy mě naprosto herecky překvapila. Jsem zvědavá, kam se seriál posune dál, ale doufám, že si udrží stejně vysokou laťku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamaný zo záveru GoT som si dal načas a u Rodu draka som veľké oči nemal. A skutočne tie prvé epizódy boli také spomalené, bez prekvapení, bez toho šmrncu a ťažko sa získaval cit k postavám, keď sú po každom diele skoky o niekoľko rokov či dekádu a ešte aj vymenia hercov. Záver už ale pripomínal starý dobrý rukopis a úplný koniec série jednoznačne presvedčí každého, že chce pozerať ďalej. ()

Reklama

Muel 

všechny recenze uživatele

| HBO Max | Návrat na Westeros ohromne potešil. GoT je moja strašná srdcovka a nie, 8. séria mi ten seriál úplne neskazila, pretože tých 7 sezón mi už nik nevezme. A jo, je cítiť, že GoTko je späť a House of the Dragon som si veľmi užil. Skôr to pripomína skoršie sezóny GoT, čiže menej veľkoleposti a viac rečí, ale ten setup tu proste byť musel. Čiže výborné, ale od druhej chcem viac zvratov, drakov a viac likeable postáv, pretože tie časové skoky trocha zapríčinili to, že som si niektoré postavy včas nestihol obľúbiť. Ale drbať na to, GoTko je späť, bejby! | Hodnotenie: 8/10 | ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (9/10). Západozemí je zpět baby! V plné dračí síle a je to zatraceně sexy. Po držkopádu posledních sérií Game of Thrones bylo mé očekávání velmi opatrné a převažovala spíš skepse. Mé obavy byly však sežehnuty na popel hned v první epizodě a já jsem s radostí nasedl na tuto nezapomenutelnou jízdu na několik týdnů. Byla to cesta, která byla zakončena exkluzivní kino projekcí posledního dílu, což byl teprve zážitek. Je něco se dívat na seriál doma, ale když vidíte poprvé v životě epizodu nějakého seriálu na velkém plátně, tak je to silný zážitek, který vás vtáhne ani nevíte jak. House of the Dragon není žádný seriál, kde by byly monumentální a epické bitvy. Tohle je seriál, který staví na dialozích a od nich odvíjí celý následný děj. Intriky a pletichaření je hlavní náplní v tomto dračím dezertu, který jsem s radostí slupnul jak malinu. Casting je perfektní a Matt Smith si od prvních epizod získal mé srdce a věřím že i většiny fanoušků. Ještě bych vypíchnul další trefu do dračího a tou je Ewan Mitchell, který hraje jednookého fantoma. Nevím, jestli ho miluju nebo ne (spíš ano). Ramin Djawadi mi ukázal už u jeho předchozích projektů, že patří ke skladatelské smetánce. Jeho soundtrack je však ztělesněním čiré dokonalosti a když na scénu přicházejí dlouhé a táhlé záběry, nebo jenom nějaká epická korunovace nebo nástup na trůn, tak on vytasí něco, co vás zasáhne na to správné místo a díky němu jsem se taktéž cítil u House of the Dragon  jako doma. Převažuje ve mně naprostá spojenost a všechny křivdy jsou vůči Game of Thrones odpuštěny. Teď už jenom můžu s radostí očekávat druhou sérií, která ovšem bude tentokrát seriálovou událostí roku. Tady bylo hodně těžké vybrat tu nejlepší epizodu za celou sérii, protože tady máme celou plejádu úžasných scén a momentů, které se odehrávají napříč celým seriálem. Nakonec jsem však zvolil epizodu, která mě na konci několikrát přežvýkala a nakonec jako flák masa vyplivla. Nejlepší epizoda: Driftmark (S01E07) ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Vážně nerozumím místnímu nadšení. Do doby než Criston Cole rozdrtil hlavu milenci Laenora se příběh vyvíjel zajímavě, poté ale působyl pouze dojmem, jako by někdo náhodně vytahoval kartičky se scénami z latinskoamerické telenovely a skládal je za sebe, charaktery postav se měnily jako nálada osoby s bipolární poruchou a tak jako u nového LOTRa spousta z nich postrádala charisma. Do toho navíc mnohdy přetmavenené díly, tak jako u konce GOT, ze kterých mě upřímně boleli oči. No, druhou sérii asi nemusím vidět. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Podle George R. R. Martina je Aegon (Tom Glynn-Carney), který si uzurpoval Železný trůn od Rhaenyry (Emma D'Arcy), založen na následnické krizi po smrti anglického krále Jindřicha I. v roce 1135, který svou dceru a jediné žijící legitimní dítě, Matildu, jmenoval jako dědice Anglie a tím i první vládnoucí královnou. Trůn si uzurpoval Matyldin bratranec Štěpán z Blois, který přijel do Londýna a byl korunován, zatímco Matilda byla pryč. Štěpánovo tvrzení bylo podpořeno zprávami, že král na smrtelné posteli změnil názor a jmenoval ho dědicem. (mikki089)
  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama