Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (161)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Vážně nerozumím místnímu nadšení. Do doby než Criston Cole rozdrtil hlavu milenci Laenora se příběh vyvíjel zajímavě, poté ale působyl pouze dojmem, jako by někdo náhodně vytahoval kartičky se scénami z latinskoamerické telenovely a skládal je za sebe, charaktery postav se měnily jako nálada osoby s bipolární poruchou a tak jako u nového LOTRa spousta z nich postrádala charisma. Do toho navíc mnohdy přetmavenené díly, tak jako u konce GOT, ze kterých mě upřímně boleli oči. No, druhou sérii asi nemusím vidět. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mýma očima zdařilá série, nádherná výprava, krásné interiéry i exteriéry, bezvadná parta herců a hereček, pánové Paddy Considine, Matt Smith a Rhys Ifans to rozehráli fantasticky, taky se mi hodně líbila mladinká Milly Alcocková, nad její výměnou jsem nespokojeně vrčela.. Příběh plný intrik, kde téměř každý z rodu chce trůn, moc, bohatství, mě bavil i zajímal.. Těším se na pokračování.. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vezmu kolem a kolem tak se první série House of Dragon povedla. Mezitím na seriálovou scénu dorazilo více podobných podniků, ale je zjevné, že tento si zachoval svoji kvalitu a bavil mě celou dobu, nikde nedošlo k nějakým velkým přehmatům, což se o dalších právě říci nedá. Celkově jsem tedy spokojen a budu se těšit na další řadu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovej ten pocit, kdy se abstinentovi po dlouhé době znovu naskytne příležitost zakusit slasti jeho dlouho odpírané drogy. Je to zpátky, a prostě si nemůžete pomoct, a víte, že v tom zase skončíte až po uši. Tenhle seriálový svět a jeho intriky a infarktová dramaturgie, to je prostě láska. [HBOmax] ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Westeros is back. Condal se Sapochnikem vzali podle všech indicií náročnou předlohu, kterou proměnili v shakespearovské drama o dvou rodinách, třech hradech a sedmi dracích, přičemž nejsilnější scénou bylo asi dvouminutové belhání krále trůnním sálem k židli. Pomalé, ale zatraceně výživné! O to víc mě tak mírně zklamalo finále, které je (možná nevyhnutelně, ale stejně) jen dalším setupem bez žádného payoffu. Ne tak špatný, jako finále druhého Hobita, ale rozhodně horší než všechny poslední díly Hry o trůny. Mohlo to být bezchybný, takhle si holt počkáme na druhou sérii, no. 9/10 ()

Galerie (676)

Zajímavosti (30)

  • V této epizodě byli představeni tři draci: Syrax – zlatožlutá dračice, na které jezdila Rhaenyra (Milly Alcock), Caraxes – červený drak, na kterém jezdil Daemon (Matt Smith) a Seasmoke – stříbrno-šedý drak, na kterém jezdil Laenor Velaryon (John Macmillan). (mikki089)
  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)
  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama