Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer

Recenze (145)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Je milé, jak obrovský pozor si tvůrci dávají, aby jim dávala smysl kontinuita světa a motivace postav. Jde poznat, že z toho někdo nechtěl mít finální série GoTka. Po téhle stránce je seriál velice povedený. Kde ale podle mě selhává, je přemostění těchto snah do usledovatelného a hlavně zábavného zážitku. Protože se musel vysvětlit původ každičkého sporu a každičké postavy relevantních v tanci draků, sledujeme celé epizody naplněné otázkami "kdo s kým", "koho tím naštvali" a "jak se kvůli tomu pohádají". Místy jsem si připadal, jako bych sledoval Velkolepé století. Nikam nevedoucí vedlejší linka s Crabfeederem nebo nezvládnuté skoky v čase, po kterých se pokaždé minimálně pět minut (nebo v horším případě jedna celá epizoda) strávilo scénáristicky tuze nenápadným vysvětlováním všeho dění mimo kameru, dojem pak ještě zhoršují. Zlepšovat se začne až ke konci série, když se tvůrci dostávají k příběhu, který evidentně vyprávět opravdu chtějí. Tak třeba to bude příště o řád lepší. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu jediný, koho sužovaly nesmírně skeptické vize o tom, že návrat do Západozemí se už prostě povést nemůže a že bude lepší, když se tyhle ambice rychle rozpustí a HBO se radši ubere jiným, nejlépe novým směrem. Svět se ale může klidně až do dnešních dní divit, z prequelu o rodu Targaryenů se vyklubal obří hit s naprosto dokonalým vizuálem skrze největší televizní lákadlo současnosti - monumentální draky - a k nim tvůrci dokázali přidat ty pravé pletky mezi znesvářenými rody, které mezi sebou zažehnou řádně epickou válku s dokonale poetickým názvem Tanec draků. Dlouho se mi s žádným seriálem neloučilo tak těžko, to čekání bude nekonečné. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima zdařilá série, nádherná výprava, krásné interiéry i exteriéry, bezvadná parta herců a hereček, pánové Paddy Considine, Matt Smith a Rhys Ifans to rozehráli fantasticky, taky se mi hodně líbila mladinká Milly Alcocková, nad její výměnou jsem nespokojeně vrčela.. Příběh plný intrik, kde téměř každý z rodu chce trůn, moc, bohatství, mě bavil i zajímal.. Těším se na pokračování.. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.séria__Na zatiaľ po štvrtom diely by som povedal že je to dosť za očakávaniami. Obsadenie žiadna veľká sláva, zatiaľ okrem démona Matta Smitha, tam nikto nejak zvlášť neupúta, príbeh s intrigami len klasika, akcia a súboje tiež nedostanú zrovna do kolien. Bolo by dobre sa troška prebrať. ____ po 6 diely... To si už fakt robia z ľudí srandu, riadne začali šlapať na päty Prstenom moci, či ako sa to vlastne volalo.  Nehorázne povrchné, príbehové skoky ako hovado, dejovo ustrelené bez poriadnej atmosféry, postavy každým dielom čoraz viac bezduché až otravné a tie ich dredové biele vlasy na odstrel, to kto vymyslel tú frizúru?! fakt mimo, čisté fopa. Koniec. Toto teda tiež moc nevyšlo. Tento seriálový rok prúser za prúserom. /30%/ ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

První recenze byly mnohem tvrdíš než k souběžnému Rings of Power. A aby ne. Zde je jasně nastavené pravidlo co a jak. V něčem už tím, že se tady nikdo nemůže hádat o černých elfech. A přesto bylo toto dílo takové těžkopádnější. V ději to dost skáče, je snadno nepřehledný a postavy jsou hrozně nahodilé. Možná mají svůj charakter, ale show nám nedá moc prostoru to vidět a proniknout do toho. I když je málo částí, které by byly vyloženě katastrofální, stejně je docela snadné spadnout do toho, že seriál o moc nesnaží jít do hloubky a v nějakých věcech vykrádá svého staršího bráchu. Je super být zase v Západozemí, ale toto je jenom vývar z něčeho, co bylo hodně kvalitní kuře. A hlavní problém vidím v té necharakternosti a strachu jít hlouběji. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)
  • Přehlídka nápadníků pro princeznu Rhaenyru  (Milly Alcock) se koná v Bouřlivém konci, sídle rodu Baratheonů. Je to poprvé, co lze vidět sídlo Baratheonů – to se neobjevilo ani ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno